| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:48
- Nahlásit
Naše rodina má známou. Moc hodná paní, ale trošku nešťastná, možná proto je hodnější než mnozí ostatní. Nemá a nemůže mít děti a tak se obklopuje zvířaty.
Někde se dověděla o nějakém nemocném zuboženém zbídačeném pejskovi ve vzdáleném útulku. Ač má doma jednoho psího "nechtěnce" a jednu vyhozenou čičintu, rozjela se pro pejska, že když nikdo jiný, tak ona mu dá domov, lásku a pozornost.
Když si bafáka dovezla domů, zjistila, že v jejím bytě nastane Sodoma Gomora, soukromé Inferno, taková malá apokalypsa párty. Pejskové se absolutně nesnesli, situace byla kritická. Tato paní tedy zavolala jiné známé, zda-li jí může jakkoliv pomoc, pomoci najít jiný domov pro pejska, nebo si pejska alespoň na nastávající víkend vzít, než ona něco vymyslí. Známá řekla, že by si pejska na víkend vzala, ale že manžel by ji zabil, vyhodil a udupal a že jí ty hádky za to nestojí.
Pozn. autor: Manžela znám, opravdu zvířata rád nemá, nemá rád mého psa ani jeho předchůdce, nemá rád ptáky, plazy, brouky savce, šelmy, prostě nemá rád nic kromě své rodiny a možná pár přátel.
Nešťastnice však prosila a škemrala alespoň o ty dva dny času. Paní jí řekla, že ať se nezlobí, ale že to není na ní, že má rodinu a muže a nemůže jít proti jejich vůli přes mrtvoly. Že ať zkusí jejímu manželovi zavolat, ale že si vyslechne jen pár nadávek a něco o tom, že je padlá na hlavu. Dala jí manželovo číslo se slovy, že bude "voto víc nasranej", že je na cestě na chatu a někdo ho ruší pří řízení vozidla.
Známá však vzala papírek, vytočila číslo a stručně vysvětlila situaci. Předmětný muž profesí manžel dostál své pověsti a brblal a nadával, že neexistuje, že je co je to za debilní nápad. Známá jej prosila, že mu psa doveze na chatu a že to tam ten víkend vydrží, že je tam oplocená zahrádka a že mu dá granule, vše co je potřeba a v neděli večer si jej vyzvedne, že potřebuje jen čas.
Profesionální manžel, ač byl 20 km za Brnem na cestě na chatu, hodil ručku (ruční brzdu), otočil kolečkem (volantem) a nakvačil směr Brno, tedy zpět domů.
Přijel, že si pejska teda na dva dny vezme, když ho pejsek nebude otravovat a nebude se o něj muset starat. Když pejska viděl, málem se vyvrátil, ošklivějšího štěka by jste v ČR jen těžko hledali. Malá krpatá zrůda, s deformovaným zjizveným obličejem, špatná srst, srdeční a dýchací potíže, špatně dýchá - resp. dýchá velmi hlučně a nepříjemně kvůli problémy s hrtanem, bojí se, není příliš kontaktní, je celej divnej. No ideální anti-psí léčba šokem.
Známého však zřejmě oslovil duch svatý či tak něco a psa naložil a zase to otočil zpět na chatu.
S hafanem strávil na chatě celý víkend a od té doby má pes domov. Nikoliv na chatě, ale přímo u nevrlého pána a jeho rodiny doma...
Hezký že?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:52
- Nahlásit
Garfield
tohle mám doma. 15 let řval, že dogu nikdy a dneska s něma spí v jedné posteli a dělí se s něma o laskominky.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:55
- Nahlásit
Garfield
Hezký že?
moc hezký...pán se asi poprve v životě zamiloval ......do ošklivky , ale možná se zrovna jemu zdál pejsek krásný, kdo ví
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:04
- Nahlásit
Garfield
mno jo...hezký...taková klasika..prostě ten ubručenej blbeček měl v sobě křehkýho chlapce,kterej potřebuje milovat a jen to skrejvá...a ošklivka ho dostal..bo byl tak ošklivej
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:05
- Nahlásit
Garfield
jo nespis to s chlapem jeste nebude tak zly...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:08
- Nahlásit
sarax
prostě ten ubručenej blbeček měl v sobě křehkýho chlapce,kterej potřebuje milovat a jen to skrejvá...a ošklivka ho dostal..bo byl tak ošklivej
by me zajimalo, na co ho ulovila teda ta jeho manzelka ....
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:17
- Nahlásit
To je hezký
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:32
- Nahlásit
Jirikovo
by me zajimalo, na co ho ulovila teda ta jeho manzelka třeba vypadá podobně jako ten pes
|
viky
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:35
- Nahlásit
brut
třeba vypadá podobně jako ten pes
jako manzelka ? No, pokud se Garfield zna s Parobkovyma....
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:50
- Nahlásit
viky
pokud se Garfield zna s Parobkovyma
myslím, že Paroubek není tak měkkého srdce jako výše zmíněný pán
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:09
- Nahlásit
viky
kokoška
pán bude asi lidštější
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:11 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Garfield
něco jako "kráska a zvíře" nebo "pohádka o Popelákovi" Hezké. Tomu "ošklivečkovi to moc přeju".
Jinak to je docela rozšířená skutečnost, že zdánlivě zatvrzelému odpůrci všeho zvířectva srdíčko roztaje, když je postaven před hotovou věc....
Když jsem své mamince před rokem oznámila, že jsme si s přítelem k jeho baráčku vzali psa z útulku, že je to navíc "deprivant", trpí kdejakou nemocí, málem jí trefil šlak. Poté jsem si vyslechla přednášku na téma jak jsem pitomá, ničím si život a taky, že toho psa nechce ani vidět..apod. Poté, co se mamka s Griffčou seznámila a pes jí na uvítanou nesežral, ale oblízl přátelsky ruku, roztála. Od té doby udělali mezi sebou velký pokrok - Griffča pokaždé mamku vítá jak blázen, plácne sebou před ní na záda a mamka klekne a drbe a drbe a drbe
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:22
- Nahlásit
No jo lidičky. To já když našim říkala, co budem mít za hafa a oni si ho nalistovali v atlasu psů...a teď? Když spolu mluvíme po telefonu, první na co se mě mamka ptá, co dělá Tessinka, jak se má, jestli ji přivezem...a když přijedem, tak mi ji pak nechtějí vrátit...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 14:25
- Nahlásit
Syska
Já nikde moc nevykřikovala, že budeme mít australáka....a když jsme ho přivezli, tak štěně k sežrání a dneska ......ti co ho znají, tak se s ním radostně vítají ( pokud jeho radost ustojí ) a ti ostatní se od něj raději drží dál
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:07
- Nahlásit
Garfielde
To je kráásné
Já to pořád říkám, že když někoho pes "chytne za srdce", tak už ho nepustí. A pán má zřejmě srdce dobré a veliké, jenom se bojí to dávat najevo
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:47
- Nahlásit
Fakt pěkný,mám ráda šťastné konce
My jsme měli s rodiči mého přítele něco podobného.Když jsme si pořídili Abby,tak nám nadávali a nesměli jsme tam s ní přijet.Pomaloučku si ji ale získávala a teď když jsme tam,tak přítelův tatínek chodí nenápadně pořád na zahradu kouřit
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 07:46
- Nahlásit
brut
......ti co ho znají, tak se s ním radostně vítají ( pokud jeho radost ustojí ) a ti ostatní se od něj raději drží dál
to znám....moje známá má australačku a říkala mi, že když si s její fenkou chtěl hrát nějaký cizí pejsek, že se panička toho psa ptala, zda od fenky její pes nechytne plíseň.....že prý fenka vypadá, jakoby měla nějakou kožní chorobu
Nojo, ono to zbarvení australáků je pro neznalé docela zavádějící...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:09
- Nahlásit
Brut
n ot o se mi právě na australácích strašně líbí...taky byc hho brala,ael do bytu to podle mně není ono....
garfield
.......kdyby tak chtěl "roztát" i můj otec...ten mýho psa ještě ani nepohladil.....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:13
- Nahlásit
Garfield
To je krásný!Dík,zpříjemnila jsi mi dnešní ráno a toho si važ,páč to se málokomu povede!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 11:55
- Nahlásit
Evik
Jj o "plísni" na Brutovi můžu pomalu psát romány a taky je ještě dobrá hláška : "Azorku s tímhle pejskem si hrát nemůžeš, to je nějakej moc a moc starej vlčák, podívej jak vypadá, ještě by při hraní s tebou umřel a co by pak panička dělala"....o kousek dál paní říkala psovi " ještě by po mně chtěla nějaký peníze za poslední chvíle psa, jak ty lidi můžou s tak starým chudákem chodit v tomhle horku"
Mar3
Oni můžou být i v bytě ( a že jich v bytech je), ale musíš jim dopřát dost pohybu venku......vím od lidí, co je mají v paneláku, že ráno chodí na hoďku běhat a odpolko tak na 2-3hod buď na agillity, coursing nebo jen tak někam lítat.
Jsou dost přizpůsobivý a pokud jim dopřeješ pohyb, tak naprosto pohodový.
Jukni do mé galerie, tam jsou vyfocený štěníci ( úplně maličký)
|