| Autor |
Zpráva |
tamamika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 16:49
- Nahlásit
Chtěla bych si povídat s někým kdo má s tímto plemenem zkušenosti
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:00
- Nahlásit
tak co najde se někdo,kdo má toto plemeno?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:22
- Nahlásit
tamamika
Kámoška ho má, řeknu, jí ať se sem staví - prozatím se koukni na jejich web - www.rot.blog.cz
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:01
- Nahlásit
tamamika
má ho tchýně a švagrová a je celkem na zabití. Je to ale výchovou a prostředím, ve které je. Když byl u nás, byl docela v pohodě.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:07
- Nahlásit
Já Německýho pinče mám. Teď mu byl rok a musím pět samou chválu na toto plemeno ! Strašně rychle se učí a to s ohromnou radostí! Je nenáročný na stravu a pohyb. Samozřejmě potřebuje pevnou ruku a péči, aby z něj nevyrostl nezvladatelnej pes, ale to se, když mu člověk dává lásku a péči nestane! Z vlastní zkušenosti musím napsat, že je to hroznej mazel, ale zároveň vynikající hlídač!!!
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:10
- Nahlásit
Jinak můj web je ten, jaký sem napsala Suesie: http://rot.blog.cz/ , tak se můžete na mýho hafana podívat .
-----------------------------
Ještě jsem chtěla podotknout, že jsem začítečník a psa jsem doposud neměla a výchovu Německýho pinče s přítelem zvládáme bez sebemenšího problému .
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:17
- Nahlásit
Nikojiž jsem ti psala do tvé návštěvní knihy,myslím si taky že toto plemeno je dobré,ale uvědom si že každé psí plemeno potřebuje pevnou ruku,jinak se s toho stanou nepříjemní a protivní psi.Ale nezapomen že všechno s mírou.Jediná chyba mého Sama že je to pes ukecaný a na procházce na každého psa štěká.
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:19
- Nahlásit
Niko
zapoměla jsem ti pochválit tvůj web.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:33
- Nahlásit
tamamika
Samozřejmě, že každé plemeno potřebuje pevnou ruku při výchově. Psala jsem, že pokud se ve výchově spojí láska právě s tou pevnou rukou, tak ze psa podle mého názoru vyroste skvělej hafan ! Ono každé plemeno má určité charakteristické rysy a z Německého pinče se při nesprávné výchově může stát agresivní pes, protože má skony právě k dominanci!
:::: :: : Charakter:
Německý pinč (German Pinch) se velice dobře cvičí. Vyniká svým veselým a hravým charakterem, který si udržuje až do stáří. Je to temperamentní, pozorný a pohyblivý pes. Po svých vesnických předcích zdědil přirozenou ostrost a schopnost si v každé situaci poradit. Je velmi učenlivý a inteligentní, obzvláště dobře hlídá. I když je Německý pinč na potravu, péči o srst i na prostor nenáročný, lze ho doporučit jen zkušenějším chovatelům. Při nesprávné či nedostatečně důsledné výchově z něj totiž snadno může vyrůst těžko zvladatelný paličák či rváč, nebo naopak útočný bázlivec.
Vyžaduje si neustálou společnost svého pána.
-------------------------------------------
S tím štěkáním si Německého pinče lidé často pletou s Malým hladkosrstým pinčem, který právě má tendenci neustále štěkat. Německý pinč štěká jen když má důvod... prostě jeho povahové rysy by se dali srovnat s Dobrmanem, protože byl Dobrman z Německého pinče vyšlechtěn.
Moc ti děkuju za pochvalu mýho webu, strašně mě to těší
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 15:55
- Nahlásit
Niko
toto všechno jsem se v knize a na internetu taky dočetla,ale zapomínáš že jak je každý člověk jiný tak i psi se mohou od sebe lišit.Sama mám 15 měsíců a nemohu říct že jsem takový odborník.Několik let mám psi a řekla bych že kromě na plemenu záleží i na povaze jednotlivýho psa.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:14 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
tamamika
Já o sobě netvrdím, že jsem odborník! To bych si nikdy ani nedovolila ! Psala jsem jen, že je to můj názor a myslím, že jsem stejně nic konkrétního stejně nepsala... nebo jo?? Píšu to, co jsem se dočetla, co jsem odpozorovala u mého psa a to, co mi psali jiní chovatelé o tomto plemeni, nic víc a nic míň. To, že je každý pes jiný je samozřejmost, ale určitá charakteristika - standart plemene je dán a tak tomu ten či onen pes musí aspoň povahově trochu odpovídat, ne?
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:20
- Nahlásit
to ano,ale kuly podrazu majitelky mého psa mám doma plemeno o kterém se učím,a proto potřebuji někoho kdo se mnou bude povídat o zkušenostech a né to co je v knihách.Nechtěla jsem tě ani omylem naštvat,jsem velice ráda za tvoji odpovědNiko
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:27
- Nahlásit
tamamika
Dyt si me nenastvala . Jediné, co jsem ti z knih - jak píšeš, poslala byl ten kousek standartu plemene, jinak všechno píšu z vlastní zkušenosti, nebo, co jsem se navíc dozvěděla od chovatelů. Fakt je to bezvadnej pes, zatím s ním nemáme vůbec žádnej problém a tohle plemeno můžu jen doporučit ! Jaký podraz se ti stal?? Na stránkách jsem viděla jen Čivavy a tak to moc dobře nechápu ...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 16:28
- Nahlásit
tamamika
Ptej se, co bys chtěla vědet. Ráda ti pomůžu, když to budu vědět .
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 18:54
- Nahlásit
Niko
majitelka mě prodala nejmenší štěně dobrmana a když se mě to nezdálo a po půl roce jsem se s ní spojila jsem zjistila že matka má v kohoutku 50cm tak mě bylo jasný že je to německý pinč,ano vypadá jako vyvařený dobrman.Jenomže ho celá rodina milujeme tak jsme ho pryč nedaly,řikaly jsme si že za blbost bývalé majitelky Sam nemůže.Když jsme ho donesly domů a pes přestal jíst a začal zvracet tak jsem ho odčervila a ty 12cm červy jsem v životě neviděla.Veterinář řekl,že je zázrak že to přežil,mohlo mu to napadnout vnitřek.Podotýkám,že mě majitelka řekla,že je odčervený.Volala jsem té majitelce každý den a nebyla mě schopna říct kolik má mátka v kohoutku,že je to štěně její sestry a ta bydlí mimo Brno.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 19:16
- Nahlásit
tamamika
Ježiši, někteří chovatelé jsou fakt sráčové! To je dobře, že jste ho nedali pryč a že jste se o něj tak postarali ! Takže zjišťuješ info o Německym pinčovi proto, viď . Myslím, že se můžeš zeptat i lidí, co mají zkušenosti s Dobrmany, protože je to také pinč a povahově jsou si velice podobní . Nemáš někde fotečku???
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 19:17
- Nahlásit
tamamika
Můžu se ještě zeptat, od koho štěndo máš?? V ČR není moc chovatelů, kteří mají Německé pinče...
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:21
- Nahlásit
Podle toho jak se původní majitelka divila tak si myslím že si ani neuvědomuje že existuje nějaká kohoutková výška mezi dobrmanem a pinčem.Po náhlá smrti mého vlčáka jsem třebovala rychlou výměnu na dvůr i domu.Fotku mám na http://www.celysvet.cz/german-pinscher.php ano má bílí flek p na náprsence,ale tato pigmentová chyba se stává i u dobrmanu.Je možné že maminka je pinč a táta dobrman ale to se nikdy nedozvím.Upozornuji že byl nejmanší z vrhu.
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:23
- Nahlásit
Niko
Vím že ty máš psa s PP ale na dvůr se mě to zdalo zbytečný
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 13:07
- Nahlásit
tamamika
Hafínek je krásnej!!!
Chápu, že se ti nechtělo na dvůr kupovat papírovýho psa..., ale zase by nemohlo dojít k tomu, co se ti stalo s "chovatelkou" . A jak se ti zatím jeví Sam povahově??
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 14:58
- Nahlásit
Niko
je to rodinný miláček,a povahově přesně jak je vypsáno v knihách.Zkráceně položil by život za svojí rodinu a to myslím i moje čivavy.Hraje si s mýma dcerama a nikdy by si nedovolil je kousnout.Když jdeme na procházky odpovídá každýmu pejskovy a na každého psa si chce štěknout.Na tento problém tady odpovídala majitelka n.pinče a komentovala to hold mám ukecanýho psa,což se mě velice líbylo.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:11 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
tamamika
Jééééé, tak to je SUPER ! Náš je taky miláček rodiny . Teď oslavil rok a už v něm pozorujeme hlídací povahu ... jinak je to ale obrovskej mazlíček se kterým si člověk může dělat co chce . Když ho například utahanýho probudíme z tvrdého spánku, tak nás ještě začne radostí lízat . je to s ním prostě sranda a jsem šťastná, že jsem si vybrala zrovna tohle plemeno .
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:46
- Nahlásit
Niko
o tom olizování,mám někdy pocit že si nás Samík koupil za lízink protože nás furt olizuje a dává nám na jevo jak nás miluje.Sam je narozený 13.3.2005 a hlídá od prvního momentu co jsme si ho pořídily.
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:09
- Nahlásit
Nedá mi to abych sem nenapsala.
Bohužel mezi lidmi stále dost vládne představa že trpasličí pinč hodně šťěká. Mám čtyři a můžu říct že štěkají jen pokud se něco děje. Samozřejmě jsou tam individuální rozdíly, třeba dva neštěkají téměř vůbec a dva víc, ale rozhodně to není že by byli nějací uřvaní.
P.S Prosím používejte název trpasličí pinč - malý hladkosrstý již se nepoužívá pěknou řádku let a běžní lidé v tom mají pak bordel )
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:40
- Nahlásit
tamamika
Rot teď právě začíná hlídat tím způsobem, že začíná blafat a naježí se, když se mu něco nezdá a jde to okamžitě prozkoumat! To blafání a naježení před tím právě nedělal...
Pincher
Jéžiš, tak to se omlouvám! To jsem ale..., že to takhle zblbnu. To štěkání trpasličího pinče si zapamatuju! Abych případně vyvrátila tento nepravdivý mýtus , že hodně štěkají. Asi to vzniklo nějak obecně, že pinčové prostě štěkají .
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 16:50
- Nahlásit
Chtěla jsem se ještě zeptat - jak vaši pinčové mají rádi vodu?? My jsme plavání a vodu všeobecně ještě nezkoušeli prozkoumávat a tak jsem na to celkem zvědavá...
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 17:03
- Nahlásit
Niko
Když jsme syly na procházce tak Sam zautočil na hromadu listí a tak se naježil,že by mu ježek mohl závidět.Když zalívám zahradu tak se Samík schová tak nevím,píšou že milují vodu,ale on to asi nečetl
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2006 17:05
- Nahlásit
Pincher
trpasličí pinč je ratlík?Nebo srnčí?Nebo je to uplně něco jiného?
|
tamamika
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 11:39
- Nahlásit
Pincher
když jsem se ptala na trpasličího pinče jestly to je krysařík a nebo něco jiného tak jsem si nedělala srandu,ale chtěla jsem vědět co vlastně je trpasličí pinč.Doufám,že mě odpovíte protože není chyba se přiznat,že to nevím a proto se nachám poučit.dík
|