| Autor |
Zpráva |
pavliina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:10
- Nahlásit
Zajímalo by mě, co si myslíte o chování mojí fenky, jsou je teprve 3,5 měsíce tak nevím jestli je to hra nebo jestli mi tím chce něco říct. Tak o co jde. Pokaždé kdy si lehnu okamžitě ke mě přiběhne a stoupne si nad mou hlavu. Takhle vydrží stát nevím jak dlouho asi do té doby než vztanu A včera dokonce u toho vrčela ale nekousala a nebyla agresivní jen prostě nade mnou stála a vrčela si u toho. Co tím chce vyjádřit? Jakože v tuhle chvíli nade mnou zvítězila?? Nebo to je jen hra?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:17
- Nahlásit
pavliina
Bacha, aby to nezačínal být projev dominance...rozhodně jí to netoleruj, hlavně to vrčení!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:18
- Nahlásit
Já myslím, že jen z popisu po netu se těžko dá na něco usuzovat. nabízí se, že zkouší jestli by nemohla být větší šajba než ty, no ale ve třech měsících??? to teda nevím... Nebo kdyby u toho byl ještě někdo jiný, tak jako že tě hlídá a střeží když jsi v nechráněné poloze (/na zemi?). Kdyby to bylo hravé, tak by asi u toho blbla, skákala a tak, ne?
|
pavliina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:22
- Nahlásit
Já to vždycky brala jako hru. Jinak si na to, aby mě nepřerostla přes hlavu dávám bacha. Nic jinýho si nedovolí jen občas jí hubuju a ona to bere jako hru nebo se vzteká a štěká na mě a kouše do všeho okolo ale do mě si to nedovolí to si myslím, že není tak hrozný u štěnda ne? Nebo i tohle nemám tolerovat a usměrnit jí? Jinak si myslím, že ten respekt u mě má jen to občas na mě zkouší jestli náhodou nepovolím A myslíš, že bych jí měla zatrhnout to lezení po hlavě??
|
pavliina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 08:25
- Nahlásit
Ketrin
Taky si myslím, že by u toho blbla ale ona prostě nade mnou stojí a ani se nehne. Dělá to ikdyž jsem sama a ikdyž je se mnou přítel. Hrozně by mě zajímalo co tím ten prcek chce říct.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:36
- Nahlásit
já když si lehnu na zem, tak se vždycky pejsové slezou ke mně a začnou mě všude olizovat. Starší pejsa si na mě třeba i lehne ( to ale okamžitě vstávám, protože 32 kg ležících mi na prsou se dost dobře nedá vydržet .
Moji psi u toho nikdy nevrčí. Mladej si chce hrát, takže mě třeba tahá za vlasy, přitom pořád oblizuje, starší mě prostě "přikryje" svým tělem...ale pořád to beru jako hru či projev lásky.....Pokud by nade mnou stál pes a vrčel, tak se zvedám....asi bych to netolerovala, ale nevím jak přesně to vypadalo u pavliiny...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:39
- Nahlásit
kámošky pes takhle za ní chodí a vrčí když se chce nechat drbat a hladit-resp.on a ní jde furt po ní lozí, ak dyž ona ho nezačne drbat nebo hladit tak začne vrčet a tím to vyžadovat.....dokud ho neokřikne nebo nepodlachňá,tka on s tím nepřestane....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 09:50
- Nahlásit
Brut nedávno zkusil si nade mně stoupnout a zavrčet ( je v pubertě), tak dostal sprdunk a od té doby se chová stejně, jak popisuje Evik.
Denynka si pro změnu rovnou lehá mně na hlavu nebo přes krk (naštěstí váží 4kg)....u ní ale nejde o žádný projev dominance, ale o snau být co nejblíž a chránit mně...v té chvíli vrčí na Bruta a nechce ho ke mně pustit ( začala to dělat až ve chvíli, kdy jsme přivezli Bruta, dřív si lehala rovnou na břicho)
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
pavliina
Taky si myslím, že by u toho blbla ale ona prostě nade mnou stojí a ani se nehne
..je to výraz dominance.Netolerovat v žádném případě.Tak malé štěně bych nijak výrazně netrestala, spíš dala nejevo,že s jejím názorem na věc nesouhlasím - např.přitisknutím k zemi s povelem fuj.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:34
- Nahlásit
No ja vam neviem, ale podla mna "mrnata" fenka len skusa, co videla u ostatnych surodencov, v ziadnom pripade by som ju netrestala a nebala sa nejakeho dominantneho spravania...
a pritlacat ju kvoli tomuto k zemi????
Co takto to premenit na hru...pride, postavi sa na teba, tak sa jej smej, odstrc ju, zapas s nou a kludne ju v hre "akoze" premoz ale musi to chapat ako hru. Pripadne ked zavrci, postav sa, povedz jej "to co robis krpata?" a odid prec
Su rozne moznosti a 3,5 mesacnej fenky je absurdne hovorit o zacinajucej dominancii
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:37
- Nahlásit
pavliina
A co máš za plemeno?
já mám taky zkušenost jen s tím,že jak jsem na zemi,tak mě olizuje nebo ťapká pacinou.A vrčet může jen v rámi zápalu hry jinak dostane spucunk
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:32
- Nahlásit
popoluska
fenka len skusa, co videla u ostatnych surodencov, v ziadnom pripade by som ju netrestala a nebala sa nejakeho dominantneho spravania...
a pritlacat ju kvoli tomuto k zemi????
Jistě,že zkouší,ale na nesprávném místě.Přitlačení na zem nepovažuju za trest ale úplně normální výchovný krok,stejný,jako by jí uštědřili rodiče.
Jištěže se ale z popisu nedá stoprocentně odhadnou,zda se jedná opravdu o rpjev dominance.Je potřeba si všíma také držení těla,uší,ocasu..celkové mimiky.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 16:49
- Nahlásit
pavliina
Já myslím, že si hlídá paničku. Píďa to dělá taky, a vrčí kolem sebe. Kdyby to byl pokus o dominanaci, měla by i jiné dominantní chování, ne?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 16:58
- Nahlásit
Co chce pes říci označkováním nohy jiného majitele psa?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 17:18
- Nahlásit
Zany
to je taky mnohoznačné....co jsem četla, tak to může znamenat dost věcí...např.
- pes prostě použil nohu stojícího člověka místo patníku
- je-li označený člověk majitelem feny, kterou z člověka pes cítí, může to být i pokus o "přivlastnění fenky" tím, že si "jí" označí
- taky jsem slyšela názor, že to je může mít i stejný význam, jako když plivne člověk po člověku....tedy opovržení...
je toho asi víc a co my víme, co se psovi v době uvedené "akce" honí hlavou.... Můj pejsa jednou málem počural nohu paní, která má dvě pudlinky, které se mému Akoušovi líbí. Stály jsme s paní a povídaly, zatímco se Akouš honil s pudlinkama a naštěstí jsem si včas všimla, jak si Akouš "šteloval nožku" na nohu paničky těch pudlinek. Včas jsem ho odkázala na stromeček vedle
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 20:22
- Nahlásit
Evik
Už jsem ho pristihla dvakrat, že se nato chystá.V posledním případě se jednalo o majitelku psa a nejsem si jistá, jestli ji také nechtěl naskočit na ruku, když ho hladila.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:18
- Nahlásit
Zany
může to být taky ryze přátelské gesto, něco jako ty se mi líbíš,tebe beru do smečky hned bez prověrky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:22
- Nahlásit
Mě jednou označkoval (symbolicky-pár kapek) můj vlastní pes, v situaci kdy jsem stála a bavila se s majitelem jiného psa-samce a na tohoto cizího psa jsem vlídně shlížela, tak myslím že to mělo být sdělení cizímu psu "ta je moje"
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 08:27
- Nahlásit
Ahoj,
naše 7měs štěndo má ve zvyku mě docela pravidelně a s velkou pečlivostí oblizovat celý obličej, a hlavně pusu a nos.Mě to nevadí, a nikomu v naší rodině to nedělá, minimálně teda ne tolik jako mě.Je to tzv."rodinný pes", takže podle mě nemá určitého páníčka, bere nás všechny stejně, ale já jsem vesměs ta, kdo ho cvičí, chodí s ním na zajímavé procházky, blbne, učí ho nové kousky, chodí s ním k vetovi, což nejsou moc příjemné věci,ale taky vyžaduju poslušnost atak.Dá se to považovat za větší projev přízně než u ostatních členů rodiny? Zase na druhou stranu, když jdu pryč, skoro ani nekňukne, a kolikrát se stalo, že na procházce nebo při cvičení jsem mu celkem ukradená, a neudělá to co chci, postaví si hlavu a výcvik skončil.Je to pejsek, a docela tvrdohlavej
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 09:34
- Nahlásit
A jak se jí bude líbit, když jí zkusíš položit vedle sebe? Samozřejmě trochu silou, jinak nejspíš nebude chtít - mysím, že podle toho poznáš, jestli jí jde o dominanci, který se nebude chtít vzdát...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:07
- Nahlásit
pavliina:a proč si leháš?Ty sama vlastně děláš v jejích očích podřízenou.Já tohle u štěníka nikdy nedělala až nyní kdy máme pozice ve smečce ujasněné.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2006 11:20
- Nahlásit
pavliina
na to skákání a vrčení po pokárání si dávej bacha. Tohle teď zkouší náš 16 měsíční puboš (rtw), pokaždý když dostane slovně nandáno a mračim se na něj začne vrčet, skákat kolem mě občas to vypadá jak hra, někdy zase ne..... těžko říct, každopádně musim ho párkrát okřiknout aby se konečně zklidnil, protože je v tu chvíli dost rozjívenej tak ať se později taky nedostaneš do téhle situace.
|