| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:55
- Nahlásit
Nedá mi to, musím vám napsat, co jsem včera hezkýho zažila. Večer jsme šly s pesinou před spaním na čůrandu a na ulici jsme potkaly slepou paní s jejím krásným zlatým retrívrem. Potkáváme je často a vždycky držím malou zkrátka, aby se pejsa moc nerozptyloval, když "vodí". On je totiž hrozný lidu i pejskomil a na všechny pejsky vrtí ocáskem, takže jeho panička pozná, že jde kolem pejsek a říká: Nechej pejska, teď nesmíš apod...no ale včera byl na flexině, ale já automaticky, jak jsme šly kolem, říkám: Tessinko, nesmíš si s pejskem hrát. A paní říká: Proč nesmí? On je teď na procházce, teď si může i pohrát s pejsky. Tak ti dva se dali do hry a bylo to fakt milounký. A paní, jestli by si mohla moji feňulku pohladit. Tak jsem ji vzala do náruče a dala ji k jejím rukám a ona si jí hladila a najednou říká: To je placatá držtička, to je buldoček že? Strašně mile se se mnou pak rozloučila, no bylo to prostě super....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:59
- Nahlásit
Syska
to je hezký Sylvi. Jsou to takový drobnosti, ale jak dokáží potěšit, že? Já jsem jednou byla zase strašně ráda, když za mnou přišla paní a říkala, jestli by mohla nechat svojí fenku vyběhat s mojí. Strašně mě to potěšilo, protože většina lidí, jak vidí, že Phoebe je divoch, bere své psy k sobě. a já ten den byla jediná, která jí to umožnila, nikdo prý neměl zájem nechat si hrát jeho psa s její fenkou.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:49
- Nahlásit
Syska
to je fakt milé Já mám taky pokaždé radost s takových drobností.... Třeba jsem celá na větvi, když někdo pozná, že Akouš je chodský pes a ne "kříženec NO s něčím"...
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:59
- Nahlásit
Syska
Krásný příběh, takových lidí si neskutečně vážím, když pejskům i mimo všechny povinnosti, které pejsek má, takse mu snaží dopřát i zábavu a né jen splň si povinnosti a pak budeš zavřený doma.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:09
- Nahlásit
Cezar
Přesně tak. Ona s ním takto (jak mi říkala) chodí každej večer a nechává ho očuchávat, hrát si s pejsky, nosit klacíky...to je přece báječný. Přes den pracuje a paničce pomáhá a večer mu to odplatí. Jsou to báječný lidi, ještě má slepýho manžela..
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:12
- Nahlásit
Syska
keby to tak bolo u vsetkych nevidiacich bolo by to super. Ale zial az take caste to nie je
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:18
- Nahlásit
Jo jo, potěší maličkosti, to já tuhle zase potěšila jedny staříky, které jsme potkali s manželem na procházce. Měli 2 psy. Černého labrouše a pyrenejského horského psa. Tak jsem se nad tím jejich chlupáčem rozplývala, jako že se mi líbí velcí pejsani a chlupáči k tomu, že jsem ho ještě nikdy neviděla. A babča s dědou se rozpovídali jakej je a co má rád a tak, bylo vidět, že měli radost, jak jsem jim pochválila pejska. A o naší boloňačce se jen tak mezi řečí zmínili, že tady ty "malý uštěkaný psíky" ti jejich obříci nemusí. A to jsem se divila, že na toho velepsa neštěkala, jen tak něco pod vousy bublala.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:59
- Nahlásit
popoluska
Není??? Počkej, to nemyslíš vážně? Já byla přesvědčená, že toto je naprosto standartní stav, že to patří k podmínkám vlastnictví slepeckého psa, že ten pes má i "volno". Přece nemůže nikdo chtít po psovi, aby 24h/denně jen pracoval?
Syska
Pěkný zážitek a moc mile popsaný. Vyplývá z toho, že pokud je pejsek na flexině, má volno a může si hrát. A myslím, že paní uvítá, když bude častěji potkávat kamarádku, se kterou si může pesan poblbnout
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:09
- Nahlásit
tosca
To je pravda, včera jsem se poptala, kdy tak asi chodí na tu večerní prochajdu a tak bychom se mohly potkávat...prostě mě to dostalo, jak to "identifikování rasy" tak i to, že večer má pejsa zábavu..
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:19
- Nahlásit
tosca
myslim to uplne vazne. Nepatri to k standardu sa takto dobre chovat ku psovi. Skus sa spytat ludi, co cvicia slepeckych psov a tak alebo mali psov v predvychove a trochu do toho vidia... tak ako su "psickari" vidiaci, tak su aj "nevidiaci" a niektori jednoducho povazuju psa len za "stroj" na vodenie
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:26
- Nahlásit
tosca
Je pravda co píše popoluška, já dost často jezdím do práce nebo z práce ze slepcem s vodícím psem. Vím, že chodí směrem od nás na metro, ale nikdy jsem ho ještě neviděla mimo tuto dobu se psem venku, přestože mi s naším pejskem couráme dost.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:39
- Nahlásit
Já jsem takhle nedávno "těšila" nevidomou slečnu svou grifonkou. Slečna (sama cvičitelka vodicích psů) byla z té malé placaté držky úplně vedle a grifonka jí náklonnost patřičně opětovala. Ona přesně vytuší, kdo má nějaký handicap a já pak mám problém ji od takového člověka odlepit. Je jako klíšťátko. Ovšem většina lidí ten intenzivní upřímný kontakt velmi ocení. Je zajímavé pozorovat, jak vzájemně funguje to "napojení"...
|