Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Milý zážitek
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:55
- Nahlásit

Nedá mi to, musím vám napsat, co jsem včera hezkýho zažila. Večer jsme šly s pesinou před spaním na čůrandu a na ulici jsme potkaly slepou paní s jejím krásným zlatým retrívrem. Potkáváme je často a vždycky držím malou zkrátka, aby se pejsa moc nerozptyloval, když "vodí". On je totiž hrozný lidu i pejskomil a na všechny pejsky vrtí ocáskem, takže jeho panička pozná, že jde kolem pejsek a říká: Nechej pejska, teď nesmíš apod...no ale včera byl na flexině, ale já automaticky, jak jsme šly kolem, říkám: Tessinko, nesmíš si s pejskem hrát. A paní říká: Proč nesmí? On je teď na procházce, teď si může i pohrát s pejsky. Tak ti dva se dali do hry a bylo to fakt milounký. A paní, jestli by si mohla moji feňulku pohladit. Tak jsem ji vzala do náruče a dala ji k jejím rukám a ona si jí hladila a najednou říká: To je placatá držtička, to je buldoček že? Strašně mile se se mnou pak rozloučila, no bylo to prostě super....

Verca
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:59
- Nahlásit

Syska
to je hezký Sylvi. Jsou to takový drobnosti, ale jak dokáží potěšit, že? Já jsem jednou byla zase strašně ráda, když za mnou přišla paní a říkala, jestli by mohla nechat svojí fenku vyběhat s mojí. Strašně mě to potěšilo, protože většina lidí, jak vidí, že Phoebe je divoch, bere své psy k sobě. a já ten den byla jediná, která jí to umožnila, nikdo prý neměl zájem nechat si hrát jeho psa s její fenkou.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:49
- Nahlásit

Syska

to je fakt milé Já mám taky pokaždé radost s takových drobností.... Třeba jsem celá na větvi, když někdo pozná, že Akouš je chodský pes a ne "kříženec NO s něčím"...

Cezar
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:59
- Nahlásit

Syska
Krásný příběh, takových lidí si neskutečně vážím, když pejskům i mimo všechny povinnosti, které pejsek má, takse mu snaží dopřát i zábavu a né jen splň si povinnosti a pak budeš zavřený doma.

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:09
- Nahlásit

Cezar
Přesně tak. Ona s ním takto (jak mi říkala) chodí každej večer a nechává ho očuchávat, hrát si s pejsky, nosit klacíky...to je přece báječný. Přes den pracuje a paničce pomáhá a večer mu to odplatí. Jsou to báječný lidi, ještě má slepýho manžela..

popoluska
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:12
- Nahlásit

Syska
keby to tak bolo u vsetkych nevidiacich bolo by to super. Ale zial az take caste to nie je

Martina
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:18
- Nahlásit

Jo jo, potěší maličkosti, to já tuhle zase potěšila jedny staříky, které jsme potkali s manželem na procházce. Měli 2 psy. Černého labrouše a pyrenejského horského psa. Tak jsem se nad tím jejich chlupáčem rozplývala, jako že se mi líbí velcí pejsani a chlupáči k tomu, že jsem ho ještě nikdy neviděla. A babča s dědou se rozpovídali jakej je a co má rád a tak, bylo vidět, že měli radost, jak jsem jim pochválila pejska. A o naší boloňačce se jen tak mezi řečí zmínili, že tady ty "malý uštěkaný psíky" ti jejich obříci nemusí. A to jsem se divila, že na toho velepsa neštěkala, jen tak něco pod vousy bublala.

tosca
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:59
- Nahlásit

popoluska
Není??? Počkej, to nemyslíš vážně? Já byla přesvědčená, že toto je naprosto standartní stav, že to patří k podmínkám vlastnictví slepeckého psa, že ten pes má i "volno". Přece nemůže nikdo chtít po psovi, aby 24h/denně jen pracoval?

Syska
Pěkný zážitek a moc mile popsaný. Vyplývá z toho, že pokud je pejsek na flexině, má volno a může si hrát. A myslím, že paní uvítá, když bude častěji potkávat kamarádku, se kterou si může pesan poblbnout

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:09
- Nahlásit

tosca
To je pravda, včera jsem se poptala, kdy tak asi chodí na tu večerní prochajdu a tak bychom se mohly potkávat...prostě mě to dostalo, jak to "identifikování rasy" tak i to, že večer má pejsa zábavu..

popoluska
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:19
- Nahlásit

tosca
myslim to uplne vazne. Nepatri to k standardu sa takto dobre chovat ku psovi. Skus sa spytat ludi, co cvicia slepeckych psov a tak alebo mali psov v predvychove a trochu do toho vidia... tak ako su "psickari" vidiaci, tak su aj "nevidiaci" a niektori jednoducho povazuju psa len za "stroj" na vodenie

Cezar
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:26
- Nahlásit

tosca
Je pravda co píše popoluška, já dost často jezdím do práce nebo z práce ze slepcem s vodícím psem. Vím, že chodí směrem od nás na metro, ale nikdy jsem ho ještě neviděla mimo tuto dobu se psem venku, přestože mi s naším pejskem couráme dost.

Markét
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:39
- Nahlásit

Já jsem takhle nedávno "těšila" nevidomou slečnu svou grifonkou. Slečna (sama cvičitelka vodicích psů) byla z té malé placaté držky úplně vedle a grifonka jí náklonnost patřičně opětovala. Ona přesně vytuší, kdo má nějaký handicap a já pak mám problém ji od takového člověka odlepit. Je jako klíšťátko. Ovšem většina lidí ten intenzivní upřímný kontakt velmi ocení. Je zajímavé pozorovat, jak vzájemně funguje to "napojení"...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání