| Autor |
Zpráva |
Zet
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:44
- Nahlásit
Na Českých novinách se objevil značně populární článek o geneticky modifikované kočce: http://www.ceskenoviny.cz/magazin/zajimavosti/inde x_view.php?id=193069
Vhledem k tomu, že to je nejspíš první GM "pet zvíře", tak mi to přišlo celkem zajímavé. Že by už byly na cestě i GM štěňátka?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 11:51
- Nahlásit
Doufam, ze ne
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:11
- Nahlásit
Taky doufám, že ne
|
viky
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:20
- Nahlásit
ta kocka je normalni chlupata cicina, nebo je to zase nejakej hybrit ?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:26
- Nahlásit
viky
Je to normální kočka, která má vyblokovaný gen zodpovědný z tvorbu bílkovin (které jsou třebas v srsti nebo ve slinách), které způsobují u některých lidí alergii. Tak je to aspoŇ uvedeno v tom článečku
|
viky
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:27
- Nahlásit
Zet
No a jaky dopad to ma na tu kocku ?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:37
- Nahlásit
viky
Na tu kočku PMSN žádný Je to kočka určená pro lidi, kteří mají na kočky alergii.
Našla jsem stránky té firmy. Už teď prodávají koťata: http://www.allerca.com/
|
viky
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 13:40
- Nahlásit
Zet
kotata at si nechaji, ja jsem sice alergik, dokonce pry primo na kocky, ale doma mam tri chlupace se vsema genama a su naprosto v pohode.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 07:55
- Nahlásit
já pořád jenom čekám, kdy se začnou geneticky upravovat lidi ...už tak se všechny ty "vědecké experimenty" obrací proti lidstvu...
Já znala jednu výbornou alergoložku, která byla současně chovatelkou sibiřských koček. Spoustě dětí, u kterých byla zjištěna alergie ma zvířata, pomohla tak, že jim postupně po troškách "dávkovala míru alergenu" a většině dětí přestaly pak vadit kočky i psi. Terapie byla jednoduchá - chviličky pobytu v místnosti s kočkou či psem a nakonec děti končily s kočkama na klíně, mazlíce se s nima a nekýchaly, žádné zarudlé oči......Ta paní byla doktorka ze staré školy, ale uměla to. Toho si cením mnohem víc než nějakých geneticky modifikovaných koček.
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:24 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit
viky
Evik
Jo, přesně tak! Spousta odborníků naopak doporučuje, aby se alergičtí lidé nevyhýbali alergenu a spíše jej vyhledávali. Tělo si po určité době na alergen zvykne (někdo dříve, někdo později). Mám přítele - alergika, astmatika, mimo jiné s alergií i na kočičí chlupy. Doma máme 2 kocoury. Ze začátku prskal, špatně se mu dýchalo, teď - po 3 letech je téměř v pohodě. To máte to samý jak vysoce nesterilní prostředí naší snědé menšiny obyvatelstva - a jak jsou zdravý!!!!
|