Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes v autě
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:55
- Nahlásit

Ahoj,chci se zeptat,jak mám svého psa naučit jezdit v kufru auta (6měs.).Dřív jsme ji totiž vozili na zadním sedadle,ale zdá se nám to nebezpečné,tak jsme ji zkoušeli dát do kufru (máme kombíka) a ona vždycky stojí na zadních nebo přeleze sedadlo úplně.Podotýkám,že mám retrívra,tak jí to moc práce nedá.
A pak se chci zeptat,jak řešíte teplo v autě.Bohužel nemáme klimu a nevím,jestli otevřená okýnka jí nemůžou nějak uškodit (nafoukat do uší,..).A není něco do oken,abych nemusel mít čas,že pes bude vystrkovat hlavu z okýnek.

Tchor
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 12:59
- Nahlásit

abby
Nejbezpecnejsi jak pro psa tak pro posadku auta je pevna ocelova klec pevne pripevnena ke karoserii vozu. jakekoli jine umisteni psa je pro psa dost nebezpecne volne umisteni psa bez alespon pevne delici mrize je pro posadku pri narazu velmi nebezpecne.
vetrani resim otevrenymi okny a nikdy jsem nemel problem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:04
- Nahlásit

pobyt v kufru resim pokynem zustan. nastesti ma muj pes spavou nemoc.

tosca
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:07
- Nahlásit

Psina jezdí v kufru bez problémů, od malička, takže tohle jsme nikdy neřešili. Ale máme psa pohodáře, takže nebylo co řešit.

Co se týká bezpečnosti, existuji i popruhy pro psa, pro připoutání na zadním sedadle (např u Barona je mají).
Jinak souhlasím s Tchořem, nejbezpečnější je pevná klec nebo oddělující mříž.

abby
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:08
- Nahlásit

To máte opravdu všichni klec v autě!To se mi nezdá.Nemyslím,si,že pokud by třeba seděla v kufru a my nabourali,tak by přeletěla.Zase tolik místa tam není a ona je nebo bude velký pes.
Povel zůstaň,sedni,... bych musela opakovat pořád dokola.Zkoušeli jsme to teprve poprvé,tak to chce asi trochu trpělivosti

abby
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:10
- Nahlásit

Když já bych ráda,aby se naučila jezdit v kufru.Když je hnusně,tak kdo to má potom uklízet
Mříž do auta dát nemůžeme,protože by se nám tam v zimě nevlezli lyže (místo psa).

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:16
- Nahlásit

Mříž je vyndávací a povel zůstaň patří k základní výbavě psa pro život.

zuzka
Člen
- Nahlásit

abby
Tchor má asi pravdu, jeho řešení je nejspíš nejbezpečnější

my to řešíme tak, že máme psa na zadní sedačce v autodece a navíc v kšírách připnutého do spony na bezpečnostní pás

monika
Člen
- Nahlásit

abby
ta mříž se dá z auta snadno sundat.My doginu taky učili jezdit vzadu bez mříží,ale stejně jsem byla nervozní. Teď je klid. Ona asi taky chytla tu spavou nemoc. Okýnka stažená do poloviny stačí a do uší ji teda zatím foukalo a je bez problémů.

Tchor
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:18 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

abby
pes letici autem po narazu bezproblemu urazi hlavu kazdemu kdo mu bude stat v ceste uvedom si ze ten pes leti rychlosti kterou jste jeli pred narazem.

mel jsem v aute klec se dvema psama ktera vazila sama o sobe cca 30kg kazdy pes mel cca 35kg privazana byla paskama o celkove nosnaosti cca 200kg a pri prudkem brzdeni pred srnou (ale bez narazu) se utrhla a slisovala vse co bylo pred ni. co by bylo pri tvrdcim narazu si neumim predstavit asi bych uz nezil. od te doby mam vse chyceny pevnymi svorniky do nosne casti kastle.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:20
- Nahlásit

abby
Nemyslím,si,že pokud by třeba seděla v kufru a my nabourali,tak by přeletěla.
Právě, lidi často nemyslí. Měla jsem praxi na neurochirurugii a tam byl přítel s přítelkyní, oba dvacet let, po bouračce ochrnutí na dolní polovinu těla. Oba. Taky nemysleli.

abby
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:51
- Nahlásit

Mucholabka

To si beru trochu osobně,protože já bych nejela nepřipoutaná ani pár metrů.A vzhledem k tomu,že můj přítel byl na praxi v Brně na úrazovce,tak vím o čem mluvím

Myslela jsem tím,že by nepřeletěl prostor mezi stropem auta a zadním sedadlem.

Pokud je ta mříž vydělávací,tak není,co řešit.Ještě se zeptám,kde se dá koupit.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 20:15
- Nahlásit

abby
My vozíme Bruta vzadu v kufru...na krátkou vzdálenost jen leží na dece ( popř.kouká z okýnka ven), na delší je v přepravce.
Mezi stropem a zadní sedačkou by při nárazu teda nepřelítl, ale asi by se pořádně pomlátil.
Jinak to chce spoustu trpělivosti, taky se mu tam ze začátku nelíbilo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání