Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Ouška - nespravně posazené :o(
Autor Zpráva
Niko
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 10:11
- Nahlásit

Ahojky všichni , prosím o radu... jedná se o ouška. Mám psa, plemeno Německý pinč/pro ty, kdo neví o jaké plemeno se jedná je to plemeno podobné s Dobrmanem/, bez kupírovaných oušek. Teď mu bude rok a stále má ouška rozlítaná /jako Batman /. Měl by mít ouška překlopená, ale stále toho nemůžeme docílit... jak to řešíte vy, co máte stejný problém s posazením oušek??? Do kdy se mají ouška srovnat? Díky moc!

evina
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:15
- Nahlásit

Niko:já mám sice knírače ale jestli se nepletu ouška má mít tvůj také překlopená do tvaru "V".Já je mému lepila od zhruba 4.měsíců do 8.měsíců.Asi by bylo nejlepší kdyby Ti někdo ukázal jak ta ouška lepit(u každého plemene to bývá jiné).Ale nejsem si jistá zda na to není již pozdě...

Niko
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:20
- Nahlásit

evina
Ahojky , díky moc za odpověď! O podlepování vím, ale protože jsem na to slyšela převážně negativních názorů, tak jsem od toho upustila. Někde jsem četla, že není špatný masírovat ouška olejíčkem... Nevíš /te/ něco o tom? Prostě nějakou jinou metodu, než je podlepování... Díky mooooc ještě jednou a doufám, že sem ještě někdo napíše svůj názor

Niko
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 12:21
- Nahlásit

evina
Ještě jsem ti zapomněla napsat, že můj má mít ouška, jak píšeš do tvaru "V".

Pupy
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 13:13
- Nahlásit

Niko
Neporadím ti ale musí být roztomilý jak má ty ouška ne?...pokud ho máš ráda tak na ouškách nesejde. Nemáš jeho fotku?

Niko
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 14:24
- Nahlásit

Pupy
Je roztomilej . Fotku sem dám . Ja jen kvůli výstavám, víš. Jinak je to můj milááášek i tak - to je jasný .

Jinak se ještě můžeš podívat na naše stránky - http://rot.blog.cz/

Niko
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 14:25
- Nahlásit

Pupy
kurňa, fotka se zase nezobrazuje a tak sem na ní dám odkaz, jooo. Tady je: URL

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 15:56
- Nahlásit

Niko
ahoj,my jsem naší štěnici ouška vylepovali...nevím co jsi slyšela negativního,ale při dobré péči to ničemu nevadí.Je fakt,že náš doktor nám říkal příklad paní co vylepovala psovi uši,ale náplast nechala několik dní..po tom může ucho nekrotizovat..když budeš denně přelopovat a kontrolovat,náplast neutahovat,mělo by to bejt v pohodě

Niko
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 20:01
- Nahlásit

sarax
Mně podlepování oušek nedoporučila chovatelka a dva veterináři a teď si nejsem jistá, jestli jsem to neviděla na Spektru. Tak jsem od toho upustila... a teď hledám právě jinou variantu...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 20:42
- Nahlásit

Niko
masíruje se, ale ne až v roce.. Kašli na to, zbytečně bys ho trápila a batmánek je náhodou roztomilý..

Karrie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:11
- Nahlásit

Niko
Já si taky myslím, že v roce je na to už pozdě. Zřejmě se budete muset smířit s tím, že takhle už bude mít ouška nejspíš napořád. A jste si jisti, že to na výstavách bude vadit?

evina
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 22:08
- Nahlásit

Karrie okud standart předpisuje ouška do "V",tak to samozřejmě vadit bude.Pokud teda chtějí pro pejska výbornou...
Niko:a co ti radí chovatelka nyní?Ona je pro masírování v tomto věku?Zkus teda začít masírovat,jestli ty ouška nevydrží držet alespoň nějakou dobu.Pokud by je třeba vydržel po několika dnech masírování držet alespoň jeden den,můžeš ho pak v tom dnu předvést na výstavě...to ale musíš vyzkoušet.Já pejskovi ouška teda podlepovala(ale od 4.měsíců)a pomohlo to.

Karrie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 22:25
- Nahlásit

evina
Já tou otázkou právě myslela to, jestli to předepiuje standard...?

Tlapka
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 22:26
- Nahlásit

No, já mám stejný problém s manchester teriérkou,taky má mít uši do ,,v´´ a navíc vypadá jako malý dobrman nebo pinč odmalička poctivě lepíme, masírujem-a výsledek- teď v 8 měs. má uši úplně jako Váš Rot!!

Niko
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 13:08
- Nahlásit

On je u Německých pinčů s ouškama celkem problém obecně, protože se dřív kupírovaly a tak je má "rozlítaná" na výstavách většina. Chovatelka mi radila masírovat a masírovat. Některým pesanům se správně posadí sama a některým nikdy. Já teda budu pořád masírovat a uvidím... Vy ouška masírujete na sucho a a nebo používáte nějaký olejíček??

Pupy
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 17:31
- Nahlásit

Niko
Ježiši ten má klášné planďáčky..je ták roztomilej

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:33
- Nahlásit

Niko
Na fotkách,kdy je Rot opravdu nastražený,má uši správně nesené.Podle těch fotech bych řekla,že rozlítané je má hlavně v klidu.
Masírují se uši,u kterých se požaduje vztyčení.Vzhledem k tomu,že je má docela velké a vztyčení nehrozí,bych to masírování zkusila.Není to vůbec žádné trápení.Nemasíruj olejíčkem,ale zkus Alpou.Nejlepší je masážní krém,který Alpu(nebo podobný přípravek) obsahuje.Ucho se při tom krásně prokrví.Masíruj od kořene ucha směrem ke špičce.
U štěňat hodně pomáhá chodit ven za tmy,kdy špatně vidí a o to víc musí stražit uši.Na výstavu by se to dalo naučit.Na oblíbený pamlsek nebo hračku naučit povel,na který se Ti na výstavě nastraží.

Niko
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:28
- Nahlásit

Pupy

Endy
Děkuju za názor a zkusím to masírovaní .

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání