Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / změna chování
Autor Zpráva
em_de
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:45
- Nahlásit

Moje asi dva roky stará fenka se poslední dobou začala chovat velice podivně... v pelíšku, na který je zvyklá, je poslední dobou nesvá, pořád pod sebou hrabe... Dělá to skoro pořád, ať už si lehne kamkoli a nikdy dřív to nedělala... Je i ukňouranější a uvrčenější. Nevím, jak bych jí vyhověla. Může mi někdo, prosím, poradit?

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:46
- Nahlásit

Nemá falešnou březost?

em_de
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:48
- Nahlásit

jiné příznaky jsem nepozorovala, už je to dost dlouho, co hárala... ale to mě nenapadlo... díky

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:50
- Nahlásit

em_de
jak je to dlouho, co hárala?

Moje fena měla falešku hned po prvním hárání, a to cca 60 den od ukončení... Hrabala, kňourala, tahala hračky, chtěla se mazlit, prostě na palici...

wensday
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:50
- Nahlásit

em_de
jojo, mě taky hned napadla faleška. Kdy hárala naposledy ?

em_de
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:52
- Nahlásit

je to dva měsíce. Hárala už podruhé a poprvé bylo všechno v pohodě, teď ji vůbec nepoznávám. No, že mě to nenapadlo hned... ale co s ní? Vždyť to je k zbláznění.

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:54
- Nahlásit

Zvýšit pohyb,omezit krmnou dávku, zabavit hračky..... pokud by se to zhoršovalo,tak k vetovi nebo nasadit homeopatika.

wensday
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 15:59
- Nahlásit

em_de
no, tak to je přesně, my ji měli taky 2 měsíce po hárání.....a tak jak píše Janča, to je přesný.........přitom máš Jani 2 kluky, tjo......

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:00
- Nahlásit

Hani ale měla jsem holčičkua taky jsem vždycky jen fenečky chtěla.......a proto logicky mám dva kluky

em_de
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:06
- Nahlásit

zvýšit pohyb není takový problém a krmnou dávku si omezila sama dobrovolně už před týdnem. Můžu se ještě zeptat, proč zabavit hračky?

em_de
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:07
- Nahlásit

já jsem právě měla vždycky pejsky a to je moje první fenka, tak jenom sedím a koukám

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:08
- Nahlásit

em_de
Aby se nepodporovali její mateřský pudy,jinak si z nich udělá štěňata,bude si je tahat do pelechu,starat se o ně a může začít i produkovat mléko

Jandula
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:12
- Nahlásit

em_de
Koukni se jí i na cecíky, jestli nemá mlíko... Veterinářka mi poradila i zabavit pelech...

Sára když měla falešku, tak jsem jí veškerý jídlo musela nutit, v zásadě dva týdny byla jen na hrstce granulí obalených v tvarohu, to bylo jediný, co žrala...

em_de
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:14
- Nahlásit

žlázy má úpklně normální... je pravda, že to trvá teprve pár dnů. Ale žrádlo do ní dostávám taky násilím a na tvaroh už taky došlo.. jenomže tu jednu dávku teď žere tři dny. Jak dlouho to může trvat?

em_de
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 16:16
- Nahlásit

zabavit pelech? To se mi usadí na gauči a bude to totéž ne?

sarax
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 20:16
- Nahlásit

em_de
nebude,protože tam jí nenecháš a počítej tak kolem 14 dní,když se to nebude horšit....

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 06:34
- Nahlásit

Ale žrádlo do ní dostávám taky násilím a na tvaroh už taky došlo
em_de
žádné mléčné výrobky!!!

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 08:09
- Nahlásit

em_de
Co je to vlastně za plemeno? Mý feně rozhodně neuškodilo, že jednu dávku měla na tři - čtyři dny...

Pelech jí zabav, fakt je to lepší a zabezpeč si postel a gauč, aby se ti tam nedostala...

em_de
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:50
- Nahlásit

tak se to nevyvíjí zrovna nejléope.. pelech jí zabavovat nemusím, protože jí do něj dostanu leda násilím... lehává všude možně a já za ní jenom chodím a vyhazuju ji z křesla nebo z gauče (podotýkám, že její pelech má místo na jedné části gauče, takže se jí to fakt těžko vysvětluje) teď se se strašně lítostivým kňučením odplazila pod gauč, jako by se něčeho bála a musela jsem jí přemluvit, aby vylezla. Připadá mí spíš nemocná, než těhotná.

em_de
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:51
- Nahlásit

Jandula
je to kříženec jezevčíka a labradora. Pro jistotu přestala žrát úplně, tak to zkusím až dneska večer nebo zítra. Nutit ji nemůžu.

em_de
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:53
- Nahlásit

fromeli

mléčné výrobky/// i paní v útulku, odkud jsem ji brala, říkala, že občas zamíchat granule s tvarohem není na škodu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:53
- Nahlásit

em_de
chovej se k ní normálně, naše špageta má falešku pokaždý, taky nás pronásleduje, zalejzá do koutů a když si lehnem, tak se k nám tulí a dělá si z nás mimina
Jídlo jí nenuť, ona hlady neumře.
Přidej ten pohyb a vyvaruj se mléčných produktů.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:54
- Nahlásit

mléčné výrobky/// i paní v útulku, odkud jsem ji brala, říkala, že občas zamíchat granule s tvarohem není na škodu.
em_de
normálně ne, ale v době falešky to problém je.
Až bude po všem, tak jí ho zase klidně dávej.

em_de
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 09:57
- Nahlásit

fromeli

je jak stíhačka, když se nemůže přilepit ke mě, tak si lehne někam, kde mě cítí (místo, kde nejčastěji sedávám nebo na nějakou mou věc) venku se chová normálně, ale doma je úplně mimo. Když za mnou zaleze a tulí se ke mě, tak ji přece nevyhodím.
tvaroh a mlíko teda vypustím, ale v tom případě fakt bude asi nějakou dobu hlady

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:04
- Nahlásit

em_de
to znám, já jí taky nevyhazuju, nechám jí ležet, nijak ji nehladím, ale nevykazuju ji.

To mlíko a spol. by podporovalo ještě tvorbu mlíka a nalila by se jí mléčná žláza apod., to je menší zlo, když si nevezme jídlo.
Teď už sem v tom kovaná, ale prvně mě to vyvedlo z rovnováhy

em_de
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:06
- Nahlásit

fromeli

tak to ti absolutně rozumím.. nejdřív jsem myslela, že je nemocná.. vet by se asi dobře pobavil, kdybych tam s ní doběhla, že asi něco špatného sežrala u popelnice. Mám takovou potřebu ji utěšovat a jsem z toho vystresovanější než ona O víkendu jedeme na chatu, kde je spousta lidí a kde má spoustu volnosti, tak to snad vyběhá a vyhrabe.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání