Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / čičounek a šelma
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:47
- Nahlásit

No tak je to tady, je léto, barák dostavěnej, my nastěhovaný, zahrada dokončená, štěndo jakštakš poslušný. A krtníci a myšáci začínaj rejt a moje koťátko, vybraný u kamaráda začíná dorůstat k odběru. Už jsem se na něj byla mrknout i s Čárlinou ta se pro něj mohla přetrhnout, já jsem jí držela na pevno a kamadár před ní pomalu dával čičounka připravenej mu zachránit život, nejdřív ho opatrně očichala a pak ho začal oblizovat. Vypadalo to docela v klídku a v pohodě no po chvíli to moje čtyřicetikilový tele na něj začalo ťapat ťapkama jako když si hraje. Aby toho mrňouse nezabila tak jsem jí přikázala ať ho nechá a trhla vodítkem, přestala a zase jen oblizovala.
Co z toho chování usuzujete? Čárli je pořád venku a kočičák bude taky, takže je nebudu moct pořád hlídat. Máte někdo zkušenost s kočkou a psem? Jinak kocour na ní nesyčí nic je správně zvědavej, sem tam se ulekaně přikrčí když po něm hodí ťapou. Dííík Shadow

Syska
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:00
- Nahlásit

Shadow
Myslím, že se skamarádí....tchýně taky měla psa, ir. setra a když jí bylo asi šest, přivezli si koťátko a ti dva se hned spřátelili a dokonce spolu spávali...ale asi je to o povaze psa, ona byla hrozně mírumilovná ke všem živejm tvorům.

Evik
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:58
- Nahlásit

já osobně mám s kočkou a psem dohromady špatnou zkušenost...můj pes kočku bral v pohodě, ale kočka se psa bála a prskala na něj a nepodařilo se mi jí naučit psa vydýchávat v klidu.....Naproti tomu moje teta měla 12 let čubu NO, ke které chodily kočky spát do boudy, nosily jí tam svoje koťata a čubina někdy nevylezla třeba půl dne z boudy, protože tam opečovávala koťáka, zatímco mámy kočky trajdaly někde venku Dost mých známých má taky doma kočku spolu se psem a je to naprosto v pohodě.
Já jsem toho názoru, že si pes s kočkou na sebe výborně zvyknou a můžou být nejlepší kámoši, pokud se znají od malička. Čím jsou zvířata starší, tím těžší může být to sžívání dohromady. Taky záleží na povaze toho kterého psa a kočky....

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 11:27
- Nahlásit

Já mám doma kočku, která se dost dobře snese s Denynkou, ale Bruta není schopná vydýchat a před ní zdrhá. On je na ní asi moc hrrrr. Přitom Jsou téměř stejně staří...Brutovi je 11 měsíců a Sněhulce 9měsíců.

Shadow
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:48
- Nahlásit

hm...tak uvidíme, jak to dopadne, joo a ještě jsem se vás chtěla zeptat o kočičce, když si mrně přinesu je třeba aby bylo na noc někde zavřený?? Na prvních pár dní??? Dík Shadow

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 12:54
- Nahlásit

Shadow
Já jsem od začátku naučila Sněhulku spát v chodbě. Jinak přes den běhá po celém domě a když chce, tak i venku ( ale ona se venku dost bojí, tak nejraději kouká z okna).

aren
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 19:20 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Shadow
když si mrně přinesu je třeba aby bylo na noc někde zavřený??
No, pokud je to větší mrně, tak ano, protože si potřebuje zvyknout na nové místo aby se nepokoušelo zdrhnout zpátky domů, to kočky rády. Jsou totiž spíš závislé na místě, než na člověku.
Jinak, podle mých zkušeností, ho stejně brzy na noc zavřeš sama, protože dorůstající koťata mají mezi třetí a šestou hodinou ranní období největší aktivity a neuvěřitelně řádí.
Já teď čičany na noc pouštím ven, ale jsou už skoro dospělí.

MORIE
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 19:41
- Nahlásit

Shadow
Je lepší ho někde ze začátku zavřít, aby si postupně zvykalo na prostředí a na psa (a pes na něj), tak jak psala Aren. Nejdřív jednu místnost, postupně další, až bude zvědavost větší než strach a bude chtít prozkoumat celý byt (včetně jeho obyvatel). Rozhodně nic netlač a nech tomu volný průběh. Naše čičiny se seznamovali s novým prostředím docela dlouho, než si zvykly. Podle mých zkušeností, je jednodušší seznamování koček se štěnětem, než odrostlejšího psa s kotětem. Zvlášť, když máš takový tele Ono hodně záleží na povaze psa. Hlavně je hodně hlídej ať čičině Čárlí neublíží (i když neúmyslně). Jinak náš pes spí s kočkama v pelíšku, honí se, hrají si a jsou velicí kámoši

Přeji hodně zdraru při seznamování

Syska
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 07:39
- Nahlásit

brut
Tchýně má taky Sněhulku....

brut
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:48
- Nahlásit

Syska
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=6713

Teď jsem zvědavá, jestli se mi podařila vložit fotka Sněhulky......

brut
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 10:52
- Nahlásit

Fotka sice ne, ale odkaz na fotku v galerii ano.

Ach jo, zase chyba

Syska
Irského setra jsme měli taky( v dubnu jsme ho musely se ségrou nechat uspat) a budeme mít fenečku( teda ségra bude mít) za 14dní si pro ní jede

Syska
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:09
- Nahlásit

brut
Jůůůů..to je dobrý. Ona Bytunka byla hrozný zlatíčko, odešla před rokem, bylo jí jedenáct a od šesti měla cukrovku..ale nikdo by to na ní nepoznal. Shěnulka je ale hrozná číča, je taková svá, pohladit se nenechá, pochovat to nehrozí už vůbec...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2006 11:15
- Nahlásit

Syska
Že by všechny kočky - Sněhulky byly stejný nebo podobný? U nás se sice nechá chytit a pohladit, ale na mazlení není ( a od cizích se nenechá ani pohladit)...lítá jak splašená a miluje provokování Bruta s Denynkou. Jenže Denynka už si jí nevšímá, přece jen je stará dáma...Za to Brut jí honí....
Bastymu bylo deset a odešel během 14dnů, měl rakovinu plic s metastázou do páteře. Do poslední chvíle se ale nevědělo nic...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání