Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Proč fenka okusuje štěňatům uši
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:04
- Nahlásit

Omlouvám se za tema docela nepodstatné, ale už dva roky mi to vrtá hlavou, a ač štěňata už dospěly, fenka s tím nepřestala.
Sárečka byla skvělá maminka, měla bezchybné mateřské instinkty, sama zvládla celý porod i opečování všech miminek, kojila, pucovala, uklízela, krmila, zahřívala. Když minul pátý týden, začala štěňata odstavovat a tím okamžikem je začala okusovat. Za ušima a v podpaží předních pacek. Nechala jsem ji být, měla jsem její instinkty ve větší úctě, než moje kusé vědomosti, až když štěňata pištěly bolestí a měly všechny ty místa zarudlé, začala jsem je bránit. Byla neuvěřitelně vytrvalá, jak viděla štěně, šla k němu a začala hryzat. Dnes jsou štěňatům, které zůstaly u mně, přes dva roky, a ještě pořád je hryže, už jen za ušima. Píďu ne, jen svá štěňata, i když už jsou větší jak Píďa.
Proč to dělá? Viděli jste někdy něco podobného?

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:11
- Nahlásit

můžeš se na to zkusit zeptat Rudy Desenského, neb se domnívám, že to okusování ze strany fenky vůči štěňatům bude nejspíš psychického charakteru

aren
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:15
- Nahlásit

Evik
No, má určitě mnoho jiných důležitějších věcí, než aby řešil proč bylo něco před dvěma lety... Ale dík za radu, zkusím mu dát dotaz na diskuzi pokud se něco nedovím tady.
Sárka je jinak v pohodě, ani agresivní, ani bázlivá, klidná.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:17
- Nahlásit

Taky mně překvapuje, že kluci jsou už dospělí, a přece ji drží, a nechají se.

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:21
- Nahlásit

tak to třeba čubí myslí dobře, třeba je to nějaký její osobní trochu drsný projev lásky
Mně taky můj pes dáva najevo svou lásku tím, že mě "okusuje" a žužlá uši když na ně dosáhne třeba když sedím...

aren
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:28
- Nahlásit

Evik
To jo. Taky jsem měla jeden čas ruce samou modřinu od pejsčí lásky .
Sárečka je klidná a hodná, ale chytrá moc teda není, a to hryzání bylo bohužel celá její výchova.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 17:35
- Nahlásit

Evik
okusování ze strany fenky vůči štěňatům bude nejspíš psychického charakteru
tak to si nějak nedovedu představit

aren
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 18:11
- Nahlásit

Takhle to vypadá:

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 21:29
- Nahlásit

To je fakt zajímavé. Mje ovčanda to dělá všem psům a ještě víc kočkám. Nejsou potom bolaví a červení, ale uslintaní a slepení. A vyděšení. A taky jim občas do toho ucha tence štěkne.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2006 21:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Mucholabka
Sárka u toho neštěká, hryže tiše. Do červena, do bolava. A jen výlučně své štěňata, nikoho jiného. A oni, blbečci, drží.
Víc to teda odnese Korálek, náš omega-pejsek.

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 07:05
- Nahlásit

aren

já nevím, ale když se ti pejsci nechají okusovat a nevadí jim to, tak máš dvě možnosti - nechat to být, když jim to evidentně nevadí, anebo to čubině zakázat a nepátrat proč to dělá...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání