Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / matná srst
Autor Zpráva
maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:04
- Nahlásit

Prosím o radu,mám psa NO,přestože krmím granulemi již od štěněte Shur-gei,má srst matnou. Přitom ostatní psy,které vidím na cvičáku mají srst krásně lesklou i když línají.Děkuji

airin
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:06
- Nahlásit

maceska

Já dávám jednou za čas sirová vajíčka

Aknah
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:06
- Nahlásit

maceska
zmen znacku granuli

Aknah
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:07
- Nahlásit

a nebo taky mi radila chovatelka lzicku olivoveho oleje do granuli, po nejakou dobu, zlepseni by melo byt videt pomerne rychle

maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:14
- Nahlásit

děkuji za radu, tak vajíčka jsem zkoušela, tedy jen žloutek a má po tom celý den průjem...., značku jsem také zkoušela změnit,neb jsem na mateřské a tato značka je docela z těch dražšších, pokaždé když jsem začala přimíchávat jiný dru granulí,začal mít průjem také. Takže jsem se raději vždy po několika dnech vrátila na původní granule. Když krmím jen tím shur-geiem,má stolici krásně pevnou. Radila jsem se s veterinářem. Prý v ostatních granulích může být větší podíl tuku,což mu vyvolává ten průjem, takže přidávat olivový olej,nevím,to je zas tak na další průjem...

maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:18
- Nahlásit

Na cvičáku jsem se ptala jedné paní, čím krmí,že její pes je tak krásně lesklý i v době línání, a ona mi řekla, že krmí zbytky a občas koupí nějakého Oříška? či co. Tak to mě fakt namíchlo, protože krom těch granulí jsem ho odčervovala každý měsíc 1x,aby byl řádně odčerven a nemohlo to být třeba proto. A dál jsem mu koupila tablety Giom , které tedy dávám jen pár dní,takže to se ještě pozná,zda-li bude změna.
No a také ho ob den kartáčuji,aby jsem ten podíl crčejících chlupů trochu zmírnila.

Aknah
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:23
- Nahlásit

maceska
a co ty granule pridavat pomaleji? mam okolo sebe nekolikpsu, vscihni krmime pro planem, ja lososem (nerikam, ze je nejlepsi, kazdemu vyhovuje neco jineho), ale vsichni ti psi maji krasne lesklou srst. a nebo ho vykoupej v nejake kvalitni kosmetice

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:25
- Nahlásit

maceska
můžeš zkusit pupalkový olej, ten jde na lesk celkem rychle, nebo kvalitní olivový olej, taky bys mohla koupit Pangamin bifi plus, ten obsahuje navíc pupalku.

A co lupy? Nemá?

maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:27
- Nahlásit

Teď jsem si vzpoměla,že ve 4měsících se na poli přiotrávil nějakým svinstvem asi proti myším,nevím. Jezdili jsme na injekce. Tak si říkám,jestli to nemůže být třeba už od malička tím,když to sežral v době vývoje...

maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:29
- Nahlásit

Ten PANGAMIN bifi plus dávám také. Sice jen asi 7 dní,takže zatím žádná změna,nejdříve jsem dávala ten Giom, a po dobrání jsem přešla na ten pangamin.

Jo ten pupalkový olej se vtírá do kůže??

K těm lůpům, jak ho kartáčuji ob den tak už má i lupy, doufám,že jsem z něj nesedřela kůži....

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:32
- Nahlásit

maceska
ten pupalkový olej se dává do jídla nebo na lžičku.

Já bych zkusila změnu granulek, možná mu fakt nesedí.

Jinak ten pangamín se projeví nejdřív tak za 3 neděle, olej rychlejc, ale vitamín u nás trval delší dobu.

maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:37
- Nahlásit

zkoušela jsem změnit značku na Fit-min a měl průjem, takže další měsíc jsem krmila opět shur... a teď mi radili na cvičáku eminent,což měl zase průjem. Takže další měsíc opět shur...,a teď tedy zkusím na radu Aknaha tedy ten PRO PLAN a uvidím, budu mu to tedy přidávat tak 1/10 pomaličku a uvidím.
Dříve jsem také chovala No a vždy jsem byla s tou značkou moc spokojená, všechny hafani měli srst výstavní , tak mě to překvapilo,že tenhle vypadá tak..jinak...

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:39
- Nahlásit

maceska
je to hrozně individuální, mojí fence nedělalo prolém dlabání kuřecích granulek a po 3 letech najednou začala mít problém, takže je na jehněčích.
Pokud je Tvůj hafo citlivka, tak fakt přecházet pomalinku, přihodit pár granulek, další den trochu víc atd.

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:44
- Nahlásit

maceska
zkuste mu dávat pít vývar

maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:45
- Nahlásit

no asi citlivka bude, protože posledně jsem mu koupila maso a dalu mu tak misku, a on z toho měl taky průjem..., tak už mu raději dávám jen ty granule a maso jen tak jako pamlsek...

Spíš jestli to opravdu nemá po té otravě ve štěněcím věku,teď má 9 měsíců,tak nechci nic zanedbat.

Aknah
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:46
- Nahlásit

maceska
my jsme krmili pro pacem a srst byla matna a s lupama, zacla jsem pridavat pro plan a zmena byla patrna behem tydne, ale je pravda, ze ja jsem prechazela na jine granule dsot rychle, ty musis pomalicku, treba klidne cely mesic. a vynechala bych asi kureci a sla do jehneci, ktera by mela byt setrna k traveni a nebo lososa, ktery je z casti hypoalergenni a mel by byt na tu srst. dej pak vedet prosim zda to pomohlo

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:47 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

maceska
no taky můžeš nechat udělat krevní testy, nabrat vzorek moči a nechat prověřit, vzorek ho*na
No a kdyby se nic nenašlo, tak zkusit udělat nějakou přírodní očistu jater.

maceska
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 18:53
- Nahlásit

jejda díky moc....takže si píši, pomalu přecházet na PRO PLAN- jehněčí, nebo lososí a pupalkový olej a určitě dám vědět!!!!

on si tedy naštěstí řekne,když má průjem takže zavyje, ale je to náročné. Mám ještě 9 měsíční miminko, a tak pro zasmání jdu v devět s malou spát , v deset vyje pes, tak rychle na pyžamo svetr a letím i v pyžamu, pak jdu rychle spát načež v jedenáct chce ADulka pít, tak honem mlíčko..., rychle zalehnout a v jednu pes, tak rychle svetr a valím, ve dvě už zas Adulki padá dudlík , ve tři vyje pes...ve čtyři Adula pije...v pět vyje pes...a v šest ADula vstává.....

Takže změny granulí už opravdu naposledy a doufám, že najdem konečně značku,která té mé citlivce bude vyhovovat a budeme mít i krásnou srst. Do toho mu budu dávat pořát ty vytaminy pangaminové a snad to bude lepší...

Aknah
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:05 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit

maceska
nedavala bych oboji, zmenu granuli i olej, pak nebudes vedet po cem je zmena a nebo prujem

dobry scenar tve noci, ani trochu ti ho nezavidim

drzime palecky at to vyjde, ale ver, ze jsou psi citlivky a muzes zkouset znova a znova

jo, psala jsi, ze jsi mu dala masicko a mel prujem, nekde jsem cetla, ze nedoporucuji michat granule a maso, pes potrebuje na traveni granuli jine enzymy nez na maso a to pry zpusobuje problemy, takze pokud krmis granulema a mas citlivku, urcite bych nedavala vic masa jak pamlsek

Sendy
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:40 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit

maceska
...... tak zkusit udělat nějakou přírodní očistu jater.
Na to je dobrý ostropestřec mariánský - tinktura. NO stačí 30-35 kapek.
Odčervování 1x měsíčně mi připadá dost. Mám psy na zahradě, odčervuji tak 3x do roka, a dávám jim 2-3x týdně česnekové tablety.
U citlivých psů změna jídelníčku musí být pozvolná. Hodně lidí dělá chybu, že při zkoušení, co psu vyhovuje, mění granule třeba po týdnu. Pak se diví, že pes má běhavku. I přes řidčí stolici by to chtělo min.14 dní vydržet, než si zažívání zvykne. Zkus se také podívat na % zastoupení složek u jednotlivých granulí. Vyber podobné tomu současnému (bílkoviny, tuky ap.), ale buď s drůbežím nebo rybím masem. Drůběží je dobré na srst, rybí je na dietu.

brut
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 21:14
- Nahlásit

maceska
Já měla přiotrávenou fenečku a ta má téměř totožné problémy jako tvůj pejsek ( bohužel spousta jich do dneška přetrvává, ale ona byla přiotrávená dvakrát). Jakou koliv stravu měň hodně moc pomalu, nedávej zatím maso syrové, ale jen vařené nejlépe kuřecí nebo file.Všeho jen maličko. Denyna měla hodně dlouho matnou srst, nepomáhaly žádné přípravky ani vitamíny. Vše se měnilo moc pomalu. Chce to pomalu zkoušet a vydržet.

Falco
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2006 21:52
- Nahlásit

Náš pes měl dlouho střevní potíže a rok byl jen na dietních granulích. Za tu dobu jsem se snažila několikrát přejít zpět na běžné granule, protože po těch dietních měl velmi špatnou srst. Vždycky to skončilo průjmem a návratem k dietě. Poslední pokus však byl úšpěšný, tak ho popíši.
Denní krmná dávka 200g. První týden jsem zaměnila 5ks (skutečně jen 5 ks) dietních granulí za běžné a tuto dávku měl celý týden. Druhý týden 10ks, 3. týden 20, 4.týden 30 atd. Trvalo mi 3 měsíce, než jsme přešli na 100%. Trpělivost se vyplatila, stolici má teď lepší než na té dietě, srst se zlepšovala před očima, jakmile bylo normálních granulí víc než těch dietních.

moll
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 06:54
- Nahlásit

a co kdybys mu nechala shur gain a přidávala kapky AD-vitamínu - určo to máš pro mimino. je to koncentrovaná forma, tak toho nosného oleje moc nesežere. moc tě chápu, mám psy, kteří mají průjem po všem jen trochu mastnějším - i po kousku vařené kůže z kuřete. jen po másle ne - co zkusit ještě kousek másla do žrádla (místo AD). držím palce.

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 07:47
- Nahlásit

maceska

jak píšeš, že je pes citlivka na to krmení, možná by nebylo od věci nechat udělat nějaké vyšetření u veta s ohledem na to zažívání....
Můj starší pes má se zažíváním problémy od doby, co jsme si ho vzali z útulku.....Na radu veterináře jsme nějakou dobu krmili veterinární dietou - granule od Hill´s - typ "i/d"...to jsou granule přímo pro psy s problémovým zažíváním. Tím Hill´s jsme krmili asi 3 měsíce a zjistili jsme, že se pes hodně srovnal a vylepšila se i srst....Ta veterinární dieta nepomůže na nějaké výrazné zkrásnění srsti, ale u našeho psa to bylo tak, že jak se mu zlepšilo zažívání, zlepšila se i kvalita srsti.....Postupně jsme si mohli dovolit pejsovi po trošičkách přidávat do Hill´s i/d i Purinu Pro Plan - kuřecí či jehněčí s rýží, které je též kvalitní, ale podstatně levnější než Hill´s....Teď už je pejsa jenom na Proplance a dobrý
Ono je to u každého psa jinak, ale možná, kdybys to Hill´s i/d zkusila, třeba by to pomohlo.
Jo, někdo tu psal o pupalkovém oleji - dá se to koupit i v kapslích. Já s nimi mám dobrou zkušenost, po tekutém pupalkovém oleji mi mladší pes blil, ale když jsem to zkusila v kapslích, tak dobrý......

wensday
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 08:25
- Nahlásit

maceska
Ahojky, pokud budeš dávat ProPlanku, tak zkus raději lososa, než jehněčí. Je lehký na trávení a výborný na srst. My jednu dobu srst stříkali Canislacem, je pak hebká a lesklá.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2006 11:20
- Nahlásit

Já krmím eukanubou a je opravdu lesklá má krásnou srst, tak to zkus a uvidíš.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání