| Autor |
Zpráva |
hafule
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 20:35
- Nahlásit
Zdravím všechny, v tuto chvíli však spíše pejskaře rodu ženského. Chtěla bych se vás na něco zeptat. Mám mladého ovčounka, se kterým mám celkem vysoké cíle. Věnuji se sním hlavně výcviku a oproti mým předchozím pejskům do toho můžu konečně jít naplno. Ale není to dlouho, co jsem zjistila, že jsem těhotná. Takže za pár měsíců budu mít miminko a tak se vás ptám: Jde to zvládnout? Sportovní kynologie+malé mimčo? Pes je v kotci na zahradě, protože bydlím v bytě. Zajímaly by mě vaše zkušenosti...moc vám děkuju
|
evina
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 21:25
- Nahlásit
hafule:záleží případ od případu.Určitě svou roli také hraje rodinné zázemí a jejich pochopení pro kynologický koníček.Já bohužel to štěstí neměla a díky dětem jsem s pejskařinou na několik let skončila.Ale např.moje teta to zvládala i při třech dětech.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 07:34
- Nahlásit
hafule
hele jak píše evina,pokud bude mít partner pochopení,zvládnout se to dá....sice bude minimální výpadek,ale to doženete
známí měli ten sám problém a dobrý,paní chodila so 8.měsíce na cvičák,pak cvičila doma a po měsíci po porodu se vrátila na cvičák zpět aještě zhubla tak rychle
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 07:45
- Nahlásit
hafule
K nám na cvičák chodí paní s chodským psem. Také otěhotněla a dokud to šlo, tak chodila s "pupkem". Pak porodila a chvíli byla doma. Teď už chodí zase, manžel čeká s mimčem v autě, nebo chodí po okolí...Když by třeba dostalo hlad, paní odběhne ze cvičáku a je to
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 09:08
- Nahlásit
JERDA
trošku odbočím....nemluvíš o Orinovi? Pokud ne, tak o jakého chodina se jedná a odkud? Dík.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 09:26
- Nahlásit
hafule
jsem docela ráda že jsi tady tohle téma nakousla, nedavno jsem nad tim přemýšlela, konečně jsem totiž začala se psem pořádně cvičit a ráda bych se dohrabala k nějaké zkoušce, ale zároveň by jsme už s manželem taky chtěli mimčo, tak sem si řikala jak se to pak udělá že by bylo škoda aby pes přestal cvičit. No zatim nám to nevychází, ale až to vyjde, tak budu po vašich příspěvcích vědět že to až tak problém nebude, že se dá když zdraví dovolí cvičit ještě v osmém měsíci.
Držim ti pěsti, ať snášíš těhotenství dobře a můžeš se tak věnovat i výcviku a pak ať máš dobré zázemí aby jsi v tom mohla pokračovat.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:51
- Nahlásit
hafule
ono záleží na tom, jak ti bude. Ne každé těhotenství je ideál (vím o čem mluvím, prožila jsem si to 3x), pak bude záležet na tom, jaké bude mimčo. S některým to fakt nejde, ale pokud budeš mít zázemí, tak si tu chvilku vždycky najdi. Prospěje to tobě i peskovi. Ty si odpočineš a pes si tě užije. Já jsem už měla jet pro štěně dogy když jsem zjistila, že jsem těhotná. Protože jsem byla na rizikovce, musela jsem to odvolat a počkat další tři roky, než to bylo reálné. Teď si to užívám, mám doma zázemí a jde to.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 10:59
- Nahlásit
hafule
Záleží ta tom, jak píše včelka, jak budeš zvládat těhotenství a šestinedělí. Já jsem u obou holek strašně zvracela, celý den a to by zkombinovat s výcvikem fakt nešlo, byla jsem ráda, že jsem fungovala, ale po porodu jsem zase byla v poho. Ale rozhodně budeš potřebovat pomoct manžela a rodiny. Krátce po porodu bych být tebou upřednostnila mimčo a až se zajedete do nějakých kolejí budeš sama cítit zda na to máš či ne. Za cenu strašných nervů a pocitu, že se věnuješ psu a ne dítěti, bych nic nelámala přes koleno. Ale když ti pomůže manžel, budeš možná ráda "odpočívat" na cvičáku a mimču se vrátí zrelaxovaná mamka, která nebude znát jen kojení, přebalování a ty budeš naprosto spokojená. Přeji hodně štěstí, zdraví a ať ti vše dopadne dobře
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit
Abych vam pravdu rekla tak ja v dobe materske jsem na psy mela nejvic casu a to jsem svobodna matka...i kdyz mi teda pomahala mama.....a po materske jsem se sportovni kynologii uplne skoncila protoze skloubit praci na tri smeny jsem uz nezvladla....a tak uz mam psy jen jako domaci mazlicky .....i kdyz mi ten cvicak chybi tak zase na to neni dost financi.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit
Taky se připojuju, tedy s tím, že bych to ráda zvládla :-D
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2006 06:48
- Nahlásit
Sendy
Mluvím o klatovském cvičáku, je to obyčejný cvičák pro základní výcvik. Orin se nejmenuje, je to fenka, akorát mně zrovna teď vypadlo jméno...
|
armina
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:49 - Změnil/a: armina
- Nahlásit
Taky mám "holčičí" dotaz
Máte někdo zkušenost štěňata x miminko
plánuju rodinu psí i lidskou a tak nějak to vychází, když všechno půjde dobře, že bych měla rodit mezi krytím a (psím) porodem.
Lze skloubit péči o novorozeně a o vrh štěňátek? Většina by asi byla na mně.
Péči o miminko si celkem reálně dovedu představit, jen nemám zkušenost se štěňaty, jen co jsem vyčetla.
Naše vetka říká, že se to dá, že když už člověk vstává k miminku, tak zkontroluje i štěňata, jenže to bylo její třetí mimčo a buhví kolikátá štěňata (a navíc je vetka, že).
Taky myslíte, že by to mohla být pro fenku neúměrná psychická zátěž? Štěňata a ještě nový člen domácnosti ...
Případně do kdy by měla mít fenka (střední plemeno) první štěňata, nemyslím teď extrém, ale nějakou rozumnou hranici.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:00
- Nahlásit
armina
Tak to si vůbec nedokážu představit, odchovávat vrh při vlastním šestinedělí. Do toho bych nešla. Počkala bych, až už k miminku (lidskému) nebude nutné v noci vstávat a až už v domácnosti s mimčem bude nastavený určitý režim a rutina.
S početnějším vrhem (a nemůžeš dopředu vědět, kolik štěňat ti fenka porodí) je opravdu dost hodně práce. Já jsem odchovala zatím 2 vrhy LR (jednou 10, podruhé 9).
Fena by podle mého názoru měla poprvé rodit tak do tří let věku.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 08:47
- Nahlásit
armina
Taky bych do toho nešla - zvlášť, pokud velká většina péče bude na tobě. Kromě všeho, co už bylo zmíněno, u novorozeného miminka, v šestinedělí i u novorozených štěňat potřebuješ velká hygienická opatření, která bys horkotěžko zvládala dodržovat. Všechno by bylo ve velkém stresu a to nemluvím o nepředvídatelných komplikacích, které mohou přijít na obou stranách.. A navíc, PROČ bys to takhle dělala? Neužiješ si pořádně ani jedno - ani miminko ani štěňátka.
Souhlasím s Ketrin, fenka má čas do tří let...
|
armina
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 09:11
- Nahlásit
Ketrin
daliva
ajaj to jste mě trochu vyděsily
bydlíme v domě, takže s hygienou by to snad vyřešit šlo, ale máte pravdu, spoléhat na to, že všechno půjde bez komplikací, je asi příliš troufalé
PROČ bys to takhle dělala?
bohužel čas je to, co nám chybí oběma
sondovala jsem a u našeho plemene fenky prvně rodily od dvou do čtyřech let, tři je průměr, proto jsem štěnda plánovala v jejích necelých třech letech, jenže se mi to v životě trochu zamíchalo a najednou bych v té době měla mít miminko
takže štěnda nejspíš naplánujeme na další hárání, tj. asi tři a čtvrt roku
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 10:55
- Nahlásit
Sendy
chichi, mně okamžitě taky napadla Verča s Orinem...
HeleJERDO ta fenka, nejmenuje se Bessy?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:13
- Nahlásit
armina
holky mají v něčem pravdu..ale naše štěndo se narodilo,když měla majitelka 6 nedělní dceru...a taky byla doma sama..manžel furt v práci...zvládla to...štěnata i mimčo opečovaný..ale zas se jí nestalo nic zvláštního,nemusela třeba štěnda krmit z lahvne nebo tak...ale sama říkala,že znova by do toho nešla...byla štatsná když mimča odjížděla
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 19:51
- Nahlásit
Evik
Bessy snad není z Klatov.
JERDA, vzpomeň si.
|