Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co si o tom myslíte???....
Autor Zpráva
Křepelka
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:13
- Nahlásit

http://www.aukro.cz/show_item.php?item=103238894

brut
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit

Křepelka
To je snad vtip....to už u nás dávají do dražby lidi i psy?

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit

Milý deníčku,
já si o tom myslím, že ač umím být profesionální a loajální, tak kdyby k nám na dražbu či aukci přinesl někdo živé zvíře, natož dospělého psa, tak mu nakopu zadek, shodím ho ze schodů a vyslechne si takový věci, jaký ještě v životě neslyšel.

Psa mu seberu, narvu mu vyvolávací cenu do prdele a poskytnu mu na velkém plakátě v barevném provedení své iniciály, aby věděl, koho má žalovat o bezdůvodné obohacení.

Křepelka
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:18
- Nahlásit

Mně přijde hodně divné "dražit" pejska... A ještě jak tam píší o tom že je slušnost se přijet podívat a odmítnout jen z vážných důvodů...Je mně ho líto

brut
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:19
- Nahlásit

Garfield
líp bych to nenapsala, díky

Křepelka
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:21
- Nahlásit

Garfield

Souhlas, napsala jsi to dost "trefně"

Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:38
- Nahlásit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:43
- Nahlásit

Je to humus a já pořád nechápu tu schizofrenii, kdy na jedné straně platí zákon na ochranu proti týrání a na druhé straně je pes právně "věc" a můžou se mu dít takovéto aukce a podobné.

michalm
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 14:53 - Změnil/a: michalm
- Nahlásit

je to smutny ale na ebay vydrazil jeden ind svoji dusi. jediny rozdil je v tom, ze on to udela vedome, ten haf nema moznost to ovlivnit

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 15:03
- Nahlásit

Křepelka
Velebnosti, jdu blejt..
Ale uz ted ma ten pejsek soucit jinych, tak snad si ho brzy vezme nekdo rozumny.. Jestli zrovna tohle nebyl ucel presentace psa v aukci, v beznych inzeratech by se asi brzy ztratil.....

michalm
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 17:27 - Změnil/a: michalm
- Nahlásit

no prave, jak strhnu nejvic pozornosti, litosti a zajmu? A ve finale ani pesa nemusi nikdo vydrazit a stejne se ho ujme...

RoSa
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 07:31
- Nahlásit

Na německé ebay je inzerce živých zvířat zakázána. A pokud se něco objeví, tak to hned ostatní lidé hlásí provozovateli a ten to maže - možná i se sankcemi vůči inzerentovi. Musí to mít ale v pravidlech a u aukra jsou bohužel zvířata výslovně povolena (sice po splnění dalších podmínek, ale jsou):
http://www.aukro.cz/country_pages/56/0/z2.php
Také se mi to příčí. Spíš by to asi chtělo napsat českému provozovateli a upozornit ho na paragrafy - pokud tedy pro tento případ v naší zemi nějaké existují...? To by mohl vědět Garfield

abby
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 12:34
- Nahlásit

To je děs.Hlavně,že majitel nezapomněl připomenout,že v útulcích jsou pejsci zablešení,plní parazitů a nemocí

Eimy
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 12:46
- Nahlásit

Už jsem to sem taky hazela nekolikrat... Zvirata tam jsou porad...

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 13:40
- Nahlásit

No. Já vím, že je to blbé, nabízet psa jako věc, ale co jiného je například prodej štěňat? Chovatel vyhodí inzerát, určí cenu, případně smlouvá, jako se zbožím, jako s věcí. Nevidím na aukci nic tak podstatně horšího.

Garfield
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 14:40
- Nahlásit

aren
Vidím podstatně horší princip.
Dám tomu, kdo zaplatí víc. Pes je prostředek k navýšení zisku.

U inzerátu si psa musíš najít, vyvinout určitou aktivitu, seznámit se s prostředím, kde žil, seznámit se s bývalými majiteli, musíš vidět psa, musíš se s ním kontaktovat a další věc je, jestli ty souhlasíš s tím, co vidíš a jestli prodejce souhlasí s tebou jako člověkem - kupujícím. Je to osobní, kontaktní a pocitové.

Tohle je vidím zboží, neznám zboží, ale mám na zboží, tak zaplatím.

Vidím kupce, kupec platí cash a nejvíc, prodám zboží.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 15:01
- Nahlásit

Taky jsem sveho casu uvazovala dat tam psa, ktereho nam jeho puvodni majitele prenechali bez dalsiho zajmu. Ne kvuli penezum nebo aukci samotne, ale jak jinak ho zviditelnit? Je ale fakt, ze ten inzerat je hnusne napsany.

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2006 16:23 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Garfield
Dám tomu, kdo zaplatí víc. Pes je prostředek k navýšení zisku.
Dražitel píše: "Nejde o peníze, ale o pejska." Možná kecá, ale je též možné, že chtěl najít dobrý domov pro psa a jen více zviditelnit inzerát, který by mezi mnoha jinými zapadl. Též lze očekávat, že ten, kdo zaplatí víc, o pejska stojí.
Naproti tomu chovatel si může říct: dám štěně tomu, kdo je schopen zaplatit 20 (30,40) tisíc.
U inzerátu si psa musíš najít, vyvinout určitou aktivitu,
To u té aukce taky.
seznámit se s prostředím, kde žil, seznámit se s bývalými majiteli, musíš vidět psa, musíš se s ním kontaktovat a další věc je, jestli ty souhlasíš s tím, co vidíš a jestli prodejce souhlasí s tebou jako člověkem - kupujícím. Je to osobní, kontaktní a pocitové.
Tohle je vidím zboží, neznám zboží, ale mám na zboží, tak zaplatím.

Nemusíš se s ničím seznámit. Taky spousta lidí si přečte inzerát, přijede, odveze si štěně a na souvislosti kašle. Totéž prodejci, tedy ti nezodpovědnější.
Vidím kupce, kupec platí cash a nejvíc, prodám zboží.
Dražitel píše: "Dovolila bych si zde ... zohlednit hlavně zájem o psa a prostředí, do kterého by se měl dostat. ... Nutný je osobní odběr v Liberci."
To by snad mohlo být pokládáno za osobní kontakt a seznámení se zájemcem.
Tedy shrnu: můžeš mít v tomto konkrétním případě pravdu, ale nemusíš.
Trvám však na tom, že kdokoliv prodal štěně za peníze, udělal též ze zvířete zboží.

Klárča
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit

No já jsem jenom čuměla s otevřenou pusou Asi jdu zvracet..... Já bych toho majtele vhodila z 10 patra,ať se třeba trochu proletí.....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání