| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:44
- Nahlásit
Ahoj, znáte někdo tohle kožní onemocnění ? Já se o něm dozvěděla teprve včera, trpí jím jedna z mých labradorek. Nejdříve jsem myslela, že je pokousaná na krku, ale vet vystříhal srst a objevil mokvavá místa. Onemocnění není infekční, vzniká z vody, po kousnutí hmyzem, poškrábání apod. Léčíme potíráním hypermanganem a přípravkem Tetra Delta.
Máte s tím někdo nějakou zkušenost ?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:46
- Nahlásit
wensday
Čéče na vás se teď slezly snad všechny nemoci světa! Jak Ty to děláš...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:55
- Nahlásit
Garfield
No, to vím taky chjo. Nevim, jsem bez peněz a na prášky U Denči jsme ještě nenašli správnou hranici inzulínu, pokračuju v testech, denně jezdím ve 2 z práce na otočku domů, krmím ji antibiotikama, protože cukrovka jde ruku v ruce se zánětem močáku, tečou jí oči, tak už jsme vystřídali dvoje kapky a od včera máme mast. No a teď Anne s tímhle hot spotem, o kterým sem v životě neslyšela a taky jsem včera dávala Daisy hovínka na rozbor, tak to možná ještě ani není všechno. Chjooooooo.
Pozitivní je snad jen to, že jsme o víkendu pořádali sraz labradorů na Nesměři, bylo to moc fajn a zvládli jsme to i s inzulínem a nemocnou babčou. Fotky na www.labradorka-anne.com
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 15:04
- Nahlásit
wensday
Ahoj,
to jsi mě překvapila, že se to u labradorky poznalo až po vystříhání, že má mokvavá místa ... Moje fenka (berňačka, takže delší chlupy) tohle měla vloni dvakrát - poprvé jsem byla totálně neznalá situace, takže jsem myslela že se škrábla a proto že se drbe a neřešila jsem to (bylo to v létě) - nechala jsem to a až třetí den jsme s tím jeli na veterinu. Měla to už zahnisaný, zmokvaný, prostě děs, nechtěla si na to nechat sahnout - veterinářka ji musela lehce přispat, aby to mohla vůbec vystříhat - chlupy měla slepený, no hnus fuj - vyčistila to, sundala ty mokvaný zahnisaný strupy, a řekla nám jak to čistit. To byl doma boj, protože jak to měla Berni už ošklivý, tak ji to asi dost bolelo a utíkala před námi kam se dalo. Měla to vzadu na krku, takže se to sice nemohla vylizovat, ale neustále si to drbala - límc by byl na nic, takže o to víc jsme to museli čistit .. trvalo dlouho než se to zahojilo. Když jsem jí to objevila na podzim podruhé, tak jsem hned věděla co to je, a podchytili jsme to včas - flíček asi ve velikosti pětikoruny. Okamžitě jsem jí vystříhala velké kolo srsti okolo, a čistili jsme jí to - používali jsme neředěný Betadine roztok. zabral dobře, a měla to rozhodně kratší dobu než to první, to jsme prostě zanedbali, že jsme to hned nevystříhali... prý se to u dlouhosrstých pejsanů stává, když se kůže zapaří - třeba se vykoupou a pak jsou na sluníčku a tak .. nebo jak říkáš - kousnutí hmyzem, blechou, ale prý to může být i nějaká alergická reakce na složku krmení ...
no nám se na to osvědčily ty nůžky hned jak se to zjistí a ta Betadine ... docela z hrůzou očekávám, jestli se nám to letos zase vyvrbí ...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 15:28 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
Janiii
No, ona je bez PP a má trochu delší chlupy, já myslela, že jí takhle mokvá po pokousání, protože jsem to nikdy dřív neviděla......
Díky.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 15:38
- Nahlásit
wensday
No moc jsem neporadila, spíš popsala jak to bylo u nás - každopádně teď kamkoliv jedeme, tak ani krok bez Betadiny - podruhé fakt pomohlo vyčistit to včas. Poprvé to byl totiž fakt hnus a Berni si vytrpěla svoje Veterinářka mi řekla, že pokud se to objevilo už dvakrát - a neměla to ani po koupání (Berni totiž vodu moc nemusí), tak že na to asi bude náchylná ... a je pravda, že beruščin starší "brácha" - prostě pes z předchozího vrhu - na to taky trpí - takže k tomu asi budou nějaké dispozice, jestli je to teda možné . to jen odhaduji. Jakmile je Berni mokrá - u nás nehrozí to koupání, takže když venku zmokne, tak se ji snažím vysušit - ikdyž není doma, je venku pořád, tak ji drbu ručníkem, abych tomu předešla. Dáváme ji Advantix abysme snížili riziko nějakých parazitů, kteří by ji mohli kousnout - ať už blecha nebo komár ... víc asi prevenci nezajistíme, takže budeme jen čekat, jesli se to s teplem zase objeví... ale je pravda, že jsem to viděla u berňáků ikdyž horko vůbec nebylo. takže tak
|
moll
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 07:55
- Nahlásit
my měli něco podobného u 2 cm srsti a taky jsme si mysleli, že se pes podrápal o nějaké křoví nebo něco takového. protože to už bylo rozsáhlé a zahnisané (domácí péče a čištění už nepomáhalo), navštívili jsme veta a ten říkal, že je to alergická reakce na kousnutí hmyzem nebo popálení rostlinou. aplikoval antobiotika a za pár dní byl klid. bard pak chodil celé léto s dohola ostříhanými zády a všem se moc líbil. moll
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 09:10
- Nahlásit
díky všem za zkušenosti !!!!
|