| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:41
- Nahlásit
...co by malé dítko, ratolest milá nezbedná, jsem chodívala se svým bráškem a kamarády do "Lesoparku". Byl to sídlištní luxus své doby. Velký rozlehlý parčík s kolotoči a houpačkami, krásně upravenými pěšinkami, rozkvetlou loučkou a s obrovskou lesní školkou mladých boroviček, tehdá stejně vysokých jako jsme byli my sami a poskytovaly nám krásný stín, skrýš, útočiště i skvělé místo na "schofku". V parčíku byla i opičí dráha, malé hřiště na míčové hry, no prostě paráda, balada, ráj.
Nyní po téměř 20ti letech jsem se tam šla podívat. Věděla jsem, že "Lesopark" bude plný dětí, maminek s kočárky, plný radosti, veselí a pohody. Připnula jsem tedy psa na vodítko, dala mu náhubek, řádně jej přes hodinu vyvenčila v "oficiálním lese" a radostně zavítala k bráně lesoparku připravena nostalgicky zavzpomínat.
Cedule "Zákaz vstupu psům" mi sice připadala docela příhodná, ale věděla jsem, že Garfield upravené cestičky neopustí, nikde svou potřebu nevykoná, bude u nohy a jen se projdeme na konec a zpátky. Zákaz jsem tedy porušila a do Lesoparku vstoupila.
Malá boroviččí-borovičková-borovicová školka už dávno nebyla malá, tyčily se nade mnou stromy velké silné a zdravé (na jazyk mi vplouvá "vysoké jak topol", ale to by nebylo příhodné). Prošla jsem tedy školkou a všude ticho, klid, žádný hlásek, žádné dítko, žádný smích... Pusto. Prošla jsem školkou a očekávajíce plochu kolotočů, hřišť a pískovišť, rozhlížím se okolo sebe a nevěřím vlastním očím.
Nikde žádné kolotoče, ani hřiště, ani houpačky, žádná opičí dráhá, žádná upravená cestička, po louce ani památky, jen ty borovice zůstaly. Na zemi se váleli láhve od alkoholu, plastové láhve, papíry, ubrousky, toaletní papíry a mezi tím vším obrovské (pro mě starou rachejtli) naprosto šokující množství injekčních jehel a stříkaček, haldy a záplavy prezervativů...
K navodění pocitu absolutního bordelu či Kocourkova mi v tu chvíli chyběl už jen uniformovaný strážník MP, který by za mnou zašustil s bločkem a pokutou za vstup psa na zakázané prostranství... Sem se však policisté neodváží...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:46
- Nahlásit
Garfield
no možná je ten vstup psům zakázán z důvodu povalujících se injekčních stříkaček, odpadků, ho*en.
Prostě naše samospráva na naše chlupaté přátele myslí a měli bychom je za to velebit
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:56
- Nahlásit
Garfield
Kde se nachází tak skvělý místo ????
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 09:59
- Nahlásit
wensday
Kohoutovice - konečná.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 11:03 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Garfield
Smutné...... a co za dalších 20 let????
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 11:07
- Nahlásit
Znám podobné místo v Praze, naštěstí v bezva stavu a psům vstup povolen, takže ty hrůzy aspoň nejsou pravidlem
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 11:09
- Nahlásit
Taky jsem znala jedno takové místo, byly tam houpačky, kolotoč a plno prolízaček, když jsem se tam byla nedávno po asi 15 letech podívat, tak jsem nestíhala...všechno rozbité, zpustlé, zarostlé....a všude akorát bordel, papíry a hov...ale lidský, kdyby aspoň psí...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit
u nas je neco podobneho..uz ani nevim, kam s psiskama chodit
Jimmi
prozrad to misto??
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit
Orry
Praha 8 - Ďáblice
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 15:36
- Nahlásit
Jimmi
tak to jo..to verim..tam je hodne hezkych mist a prostoru
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 17:14
- Nahlásit
Holky, tak se mi zdá, že už jste staré pamětnice .
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2006 17:52 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Garfield
Tam je zákaz vstupu psů? Sakra (ale uz podle popisu sem si myslela, ze to je lesopark v Kohoutkách)
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 03:40
- Nahlásit
Až se bude psát rok dva tisíce šest ...
Až umělá tráva bude před domy ... (Tak toto sa objavilo u nás na sídlisku, akože detské ihrisko aj s ceduľkou "vstup so psom zakázaný")
Co děti? Mají si kde hrát?
Síce tu režimová predpoveď Katapultu nevyšla,
toto im ale vyšlo na 100%
|