Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes - "příliš drahá hračka"
Autor Zpráva
Klárča
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 18:31
- Nahlásit

http://aktualne.centrum.cz/finance/rodinne-finance /mzdy-a-ceny/clanek.phtml?id=136782
Přečtěte si to....Jen ten nadpis mě naštval. A taky se mi zdají ty ceny přehnané. A vůbec nevím proč by se měl pes vyměřovat v penězích! Sice ty výdaje jsou někdy vysoké,ale takhle to napsat... Co vy na to ?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 18:44
- Nahlásit

Dost dobře jsem nepochopila ten výdaj: zvěrolékař- malé plemeno 1500kč a velké plemeno 1000kč.

Aknah
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 18:53
- Nahlásit

Klárča
ja nevim, me to az tak nepobourilo a ty ceny jsou odpovidajici, nebo teda aspon u naseho milacka. a je dobre, ze je to takto sepsane, treba to odradi ty co jim deti budou cele prazdniny skemrat, ze chteji stene a ono nebohe stene pak nezustane, v tom lepsim pripade, v utulku, v tom horsim pripade, nekde u stromu a nebo utracene z duvodu, ze si ho majitele nemuzou dovolit. ono kdyz se ta catska zprumeruje tak to odpovida, ja rozhodne nenecham 12.000 u holice, ale zase se nevejdu do 1.500,- na veterine, stene nemam ani pul roku a jsem hodne pres tech 1.500,- a krmeni 6.000 rozhodne odpovida.

pes se neda vymerovat penezi, ale muze se penezi odradit nezodpovedny majitel.

Aknah
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 18:57
- Nahlásit

Verca
bud jim tam vypadla nekde nula, coz by pak vydaje za veta odpovidaly a nebo tam maj pouze ockovani a u velkych plemen muzes dat kombinaci vakcin a ta byva levnejsi, malym plemenum, nebo aspon memu prckovi rozhodne vet nemuze dat sesti kombinaci jako nasemu velkemu RR. a ta kombinace je 100% levnejsi, nez kdyz to pichas treba po dvou.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:00
- Nahlásit

pes se neda vymerovat penezi, ale muze se penezi odradit nezodpovedny majitel.
Aknah
Naprostý souhlas.Mě jen naštvalo to slovo "hračka".

Aknah
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:02
- Nahlásit

davidkova renata
me ani ne, dle zakona je to VEC a to me stve daleko vic

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:11
- Nahlásit

Aknah
souhlas..věc mně taky štve víc
a obecně malá plemena jsou náchylnější a je možné že vet stojí víc ale zas to ty velký prožerou,takže co....

Aknah
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:18
- Nahlásit

sarax
jsem psala, kdyz se to zprumeruje..........................

aren
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:34
- Nahlásit

ale muze se penezi odradit nezodpovedny majitel.
Přesně to si myslím taky. Ten článek udělal dobrou práci.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:37
- Nahlásit

Rek bych ze ty cenny nejsou vubec predrazeny, spis bych rek ze naopak, u ty veteriny jsou docela podhodnoceny.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 19:58
- Nahlásit

Článek je v podstatě o ničem, a mně se osobně příčí při pořizování psa řešit v první řadě finanční stránku věci, ale ty ceny můžou nezodpovědné pitomce, chtějící jen vyhovět škemrání dětí, odradit, a proto

evina
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2006 21:06
- Nahlásit

Taky souhlasím,že někoho kdo si chce skutečně pořídit psa jen jako módní doplněk to může odradit a to je jen dobře!!!A to já třeba ještě platím poplatky klubu,poplatky cvičáku,pamlsky,průběžně výstroj psa atd.Samozřejmě,že mi to stojí za to...ale občas si alespoň zanadávám jak je vše drahé

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:15
- Nahlásit

napsané je to tedy stylem fakt nic moc, ale souhlasím s tím, že to může odradit ty nezodpovědné lidi. Spousta lidí se dá odradit, když si přečtou o finanční stránce věci ....Jak by to bylo ideální, kdyby si psy pořizovali jenom lidi, kteří jsou dobře spraveni právě o té finanční stránce věci....Samozřejmě, že existují i lidé kteří do psa nevrážejí ročně desetitisíce a přesto se pes má dobře, ale jsem toho názoru, že pokud chci psovi dát to nejlepší, pak musím ty finance obětovat což znamená ty prachy na to mít.....
Fakt, že ten článek by si měli přečíst hlavně asi ti rodiče, kteří se dávají ukecat dětmi a pořizují pak "štěňátko za vysvědčení" aniž by věděli, co všechno držení psa obnáší.

shiba
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:52
- Nahlásit

Obávám se toho, že i pitomec pozná, že článek je pitomý a nebude ho brát na zřetel.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2006 09:55
- Nahlásit

shiba

Pravda, pitomec si nedá říct, ať je článek chytrý nebo pitomý... jinak by nebyl pitomec...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání