| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:01
- Nahlásit
Strašně by mě zajímalo, co moje feňulka vyjadřuje tím, když před každým pejskem si napřed lehne na bříško a vypadá, jakoby "číhala", kouká se a pak teprve se k němu rozběhne...jinak zbožňuje všechny hafy bez ohledu na pohlaví i rasu..
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:01
- Nahlásit
Syska
já myslím, že je to výzva ke hře.... jsem zvědavá, co napíšou odborníci......
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:06
- Nahlásit
To mě taky zajímá, co na to odborníci..já si taky myslím, že takto vyzývá ke hře. Jednou jsem se setkala na procházce s paní, která venčila retrívra a ten si před Tess lehl na zem a paní říkala, že ho to tak učili k menším pejskům....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 13:24
- Nahlásit
Syska
Nekdy to pejsci delaji, kdyz se potkaji se znamym psem (nebo duveruji vsem psum) - a opravdu to je vyzva ke hre a k honicce (vlastne skutecne "ciha").
Ale u nekterych pejsku je v tom hodne nejistoty, nejsou si jisti, s kym se maji potkat, a tak se delaji nenapadnymi a "jeste mensimi" (proto taky strnou uplne bez pohybu - co se nehybe, toho si pes hur vsimne). Uvolni se, az kdyz druhy pes reaguje take v klidu a v pohode. Obecne receno - dominantnejsi pes je ten, ktery zustane stat (je vice sebejisty) a pripadne se priblizi ke psu lezicimu (submisivnejsimu).
Jine to je pri pri hre, ktera uz nejakou dobu trva, tam se mohou role vymenit a i dominantnejsi pes si pak leha a ze hry tomu druhemu "podleza"...
Teda si aspon myslim ja...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:11
- Nahlásit
wami
Dík, hezky napsáno....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 14:48
- Nahlásit
wami
přesně tak, když někoho potkáme, tak ona si nejdřív lehne (ne vždy) a čeká, co se bude dít. Jak píšeš, tak taková nejistota...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 15:28
- Nahlásit
tohle Píďa dělá mě při vítání, lehne si a tzv. číhá, takže dělá jako že tam neni, oči na vrch hlavy a když už jsem těsně u něj tak vyskočí a začne skákat a motat se kolem mě, my už jsem si zvykli, horší je, že to dělá i na návštěvy, to ho pak musi okřiknou ať nečíhá a on toho nechá, ale párkrát sem to neuhlídala a návštěva byla docela vyděšená (se ani nedivim, dyť má 40 kilo, bubák jeden)
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 15:55
- Nahlásit
Moje to dělá taky ,,,vždy zalehne a pak vypálí
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2006 22:22
- Nahlásit
Kalliope
přesně to samý dělá Charlina je to sranda jí pozorovat jak se přikrčuje a jen co dojdu tak začne bejt jak šílená skáče štěká kňučí..no to už znáte
|