| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 11:18
- Nahlásit
prostě nemůžu pomáhat v útulku, naši mi to nechtěj dovolit. Připadá mi to strašně sobecký. Chtěla jsem jet pomáhat do útulku ve Dvoře Králové je to od nás hodinka cesty busem všechno jsem si zjistila spoje zeptala se kamarádů ze Dvora ať mi zjistí číslo do útulku, protože na internetu nejsou a nakonec jsem se seznámila s holčinou co tam chodí pomáhat a domluvili jsme se v kolik a kde se sejdem a pak, že bysme šli tam tak na dvě hoďky no a pak bych jela zase domů.
Jenže mě rodiče nechtějí pustit, že mám vlastního psa a, že se mám starat jen o něj a nevymýšlet blbosti. Naschvál jsem vybrala den co je doma můj bráška aby se o Charlinku mohl postarat a být s ní jendo odpoledne. Myslím, že by mu to moc prospělo, protože s Charlie nikdo jinej není než já a tak poslouchá jen mě a na ostatní kašle a oni sou pak naštvaný jakto, že je neposlouchá a nevnímá...
Je mi z toho na nic štve mě to, protože si myslím, že když mám svýho psa tak to neznámená, že nemohu pomáhat dalším. Dokonce mi mamina řekla, že když tohle vymejšlim tak sem si žádnýho psa pořizovat neměla. Nevim co jim mám na tohle říct.
Navíc když sem si zajednala Charli, domluvila se s chovatelkou, našla stanici, a zaplatila polovinu z 18 000,- tak sem měla jasno vzdala sem se ostaních koníčků. Tak proboha nechápu proč mi nedovolej na jendo odpoledne odjet pomáhat do útulku.
Omlouvám se, že to sem piši, ale je mi z toho fakt na nic a chtěla sem vám to říct.
S pozdravem Shadow
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 11:56
- Nahlásit
tak jim neříkej, že jedeš do útulku, ale vymysli si něco jiného...třeba na kolotoče. Já to taky tak musela dělat, když mi bylo 16. Vždycky jsem říkala, že jdu ke kámošce a měla jsem úpojištěné, že kdyby jí naši volali, řekla, že tam jsem.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 12:03
- Nahlásit
Mucholabka
jenže to už nepude řekla sem jim, že bych jela ve čtvrtek odpoledne a kdybych se vypařila ke kámošce ve čtvrtek odpoledne tak nejsou blbý. Jenže mě je ještě pořád 14 a kdyby na to přišli, tak už mě v životě nikam nepustěj a mám plány na prázdniny atd. a to by všechno padlo. Ale mohla bych říct, že tam jedu spát a pak bych tam fakt spala akorát, že bych byla odpoledne v útulku. To je dobrý tak když to do tý doby neprojde tak to budu praktikovat.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 12:09
- Nahlásit
Mucholabka
To bych nedoporučovala. Sice neznám rodiče, ale ztracená důvěra se těžko získává zpět.
Shadow
Ač je mi to líto, že Ti to rodiče nechtějí dovolit, mám obavy, že s tím moc nenaděláš. Proti rodičům se jít nedá (a ani to nedoporučuji). Zatím bydlíš u nich, oni Tě živí, takže budeš muset respektovat jejich požadavky.
Píšeš. že polovinu jsi za svého pejska zaplatila Ty. Nechci Ti ubírat zásuhy, ale ruku na srdce, odkud pocházejí ty peníze, které jsi za něj dala? A kolik platíš svým rodičům za byt, stravu, oblečení... Opravdu to byly Tvoje peníze? Ty sis je vydělala? Nejspíš ne, jsi student a měla bys studovat a ne vyděávat peníze.
To není kritika, jen námět k zamyšlení a důvod, proč bys měla přání rodičů respektovat.
Je pěkné, že bys ráda pomáhala v útulku a budu moc ráda, pokud Ti ten elán vydrží i do dospělosti, kdy si budeš moc o svých aktivitách rozhodovat sama. Zatím doporučuji skutečně se aktivně starat o svého pejska a rodiče nechat s myšlenkou, že bys jela (jezdila) pomáhat do útulku smířit. To jezdila píšu proto, že ona pomoc v útulku není výlet na jedno odpoledne, zvlášť má-li jít skutečně o pomoc. Možná toho se Tví rodiče bojí. Hodina cestování (jedním směrem) je celkem dost, je to daleko, i kdybys tam jezdila 1x za 14 dní, je to časově dost náročné (finančně nejspíš taky). Abys mohla pejsky venčit, musí Tě pracovníci útulku znát a musí Tě znát i pejsci. Takže pokud by to měla být pomoc, měla by být dlouhodobá, ne jen jedno odpoledne. Navíc, návštěva útulku bývá celkem stresující. Příchod ani tak ne, spíš ten odchod, kdy by minimálně polovina psů nejraději odešla s Tebou a člověk by si ty chlupáče vzal nejraději všechny domů.
Děvče zlaté, já Tě teď nechci odradit. Kdyby bylo víc mladých lidí takových jako Ty, bylo by míň nešťastných psů, ale snažím se, abys pochopila své rodiče. Ono to nemusí být sobectví, může to být strach o Tebe. Abys to zvládla. Časově i psychicky.
Zkus nad tím znovu popřemýšlet. Zkusit nají útulek, kde vítají dobrovolníky, někde blíž. Dát rodičům čas, aby si na tu myšlenku zvykli. A hlavně, zvážit časové možnosti pomoci, aby to neodnesl Tvůj pes, Tvoje rodina nebo Ty. Jsi mladá, nemusíš začít pomáhat teď. S pomocí se dá začít i později, až budeš samostatná a budeš o svých aktivitách rozhodovat sama. Držím Ti (i všem psům v útulcích) palce, aby Ti ten elán vydržel
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 12:23
- Nahlásit
tosca
moc dík napsala si to pěkně, chápu rodiče, že mají o mě strach, ale zase naši jsou celkem benevolentní pustí mě většinou nejsou ten typ co drží své dítě do 17 doma. S těmi penězi máš pravdu jsou jejich jenže já je přes dva roky šetřila z narozenin svátků a Vánoc. Vím, že návštěva útulku je dost na psychiku, ale je lepší něco udělat pro ty chuděrky, než jen sedět doma říkat si, že jeden s tím stejně nepohne, mylim že v tomhle případě je každá pomoc dobrá, třeba i jedno odpoledne za 14 dní, když jim přivezu ňáký hračky atd. pomůžu uklidit, půjdu na procházku.
Problém je že tohle je nejbližší útulek jinam mi bus nejede.
|
Kolie
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 12:41
- Nahlásit
Máš to blbý, že nemůžeš pomáhat v útulku. Teď mě napadlo, že bys jim mohla pomáhat finančně. Ale asi to nebude zas tak úžasný nápad, protože ti psi potřebují hlavně pánička. A nešlo by ty rodiče ukecat ? Třeba bys byla úplně extra poslušná, měla bys dobrý známky, prostě jako že by sis je omotala nějakým způsobem kolem prstu. To ale zas záleží na tom, jak jsou tvý rodiče ovlivnitelní.
Každopádně Ti přeju hodně štěstí, a jestli se Ti to nepodaří, tak ať
Ti elán vydrží až do osmnáctky, jak říká tosca.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 12:45
- Nahlásit
tosca
no, jenže zase víš, jaký je můj taťka. U něho člověk po dobrém nikdy nic nezmohl. Ten mi nadává, že jsem ho podvedla, pravidelně minimálně jednou do měsíce, i když se nikdy nic nestalo již od dob, kdy jsem to začala trochu chápat. Takže tam asi žádné jiné řešení nemohlo být :-/
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 13:40
- Nahlásit
Mucholabka
Proto jsem psala, že neznám rodiče, takže to, co jsem psala o důvěře byl můj pohled. V každé rodině je jiná situace.
Shadow vypadá, že je rozumné děvče, takže sama asi nejlíp ví, co na rodiče platí. A myslím, že si z uvedených názorů bude umět vybrat sama.
Příjemně mě překvapila svojí reakcí. Myslím, že na 14 let má velmi rozumné názory a přístup. A podle toho co psala, bych tipovala, že bude stačit, pokud dá rodičům čas, aby se s tou myšlenkou smířili. Navíc, pokud ten útulek funguje jako normální útulek, bude stejně potřebovat k tomu, aby tam mohla pomáhat, písemný souhlas rodičů. Pomoc v útulku sebou nese riziko poranění zvířetem a žádný rozumný dospělý na sebe nevezme riziko, že tam pustí 14-ti letou slečnu bez souhlasu rodičů.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 13:48
- Nahlásit
Shadow
Je to tenhle útulek?
http://www.mudk.cz/index.php?iSubMenu=57&sType=0
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 18:24
- Nahlásit
Shadow
Jsi skvělá Myslím, že máš pravdu ty, ale i rodiče. Dej jim pár dní čas. Při nejhorším, za chvíli jsou prázdniny, takže jestli ti elán vydrží, v útulku budou jistě rádi za pomoc i v době dovolených.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 18:49
- Nahlásit
Shadow
Ahojky,jestli máš doopravdický zájem pomoci pejskům v útulku a rodiče by ti zatím nechtěli povolit to, o čem tu píšeš, mohla bys zatím pomáhat třeba i po internetu. Je stále potřeba hodně lidiček, kteří by zainzerovávali pejsky z různých útulků nebo se třeba starali o stránky konkrétních plemen v nouzi, apod. Pokud bys to chtěla zkusit, ozvi se Daně (dejavu) na ICQ:35-626-681 nebo na mail coracos@seznam.cz.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 19:00
- Nahlásit
Shadow
Utulek ve Dvore i cely areal ma vlastni stranky - www.novysvet.wz.cz
Ten utulek dobre znam, funguje tam i Pejskarsky krouzek pro utulek, kdy deti chodi pejsky z utulku vencit.. Navsteva tohoto utulku neni stresujici, naopak, je to radost. Kez by byly vsechny takove..
Pokud mas vlastniho pejska, nevidim duvod ho do Dvora nevzit s sebou a trosku se mu tam venovat - aktivit ma Novy svet na vyber vice nezli dosti a postupne to spojit i s praci v utulku.. A o prazdninach navic!!!!
Kynologický klub Nový Svět Dvůr Králové nad Labem
pořádá pro holky a kluky od 10 let
PEJSKAŘSKÝ TÁBOR
PŘI PSÍM ÚTULKU VE DVOŘE KRÁLOVÉ N. L.
7. – 16. července 2006
Proč by jste měli jet právě na tenhle tábor?
poznáte, jaké to je starat se po celý den o pejsky - budeme je společně venčit, krmit, česat, hrát s nimi různé hry, chodit na dlouhé procházky, koupat se s nimi v řece, cvičit na cvičáku, vyzkoušíme i agility (psí parkur) a spoustu jiných aktivit
pojedeme se podívat jak to chodí v jiném útulku
navštívíme s pejsky děti, dospělé i seniory, kterým psí návštěva určitě udělá radost
svezete se na koni, vyzkoušíte si, jaké to je čistit koně a postarat se o něj před a po ježdění
přijedou za námi zajímaví lidé, kteří vám prozradí spoustu zajímavostí z kynologie
čeká vás celodenní výlet, stezka odvahy, Pochod za buřtem, večerní táboráky, celotáborové bodování a ……
… parta kamarádů se stejným zájmem o přírodu a zvířata …
Chcete vědět víc?
volejte na mobil: 604 643 338
nebo pište na e-mail: utulek@mkinet.cz
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 20:16
- Nahlásit
Fifi
To je přesně to, proč jsem se Shadow ptala, jestli to je tento útulek. Myslím, že členství v Pejskařském kroužku je něco, co by mohlo rodiče přesvědčit.
Shadow, ten Pejskařský kroužek by mohl být velmi významný argument!
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit
juu moc vám děkuju já sem try stránky nemohla najít.... naši sem ukecala na jedno odpoledne zítra, takže se budu chovat slušně a snažit se aby to všechno zítra vyšlo v pohodě a v klidu a třeba když uvidí, že je to bez problému tak budu moct jet ještě někdy jindy. Jinak jak píše fifi tak ten tábor je super. Ráda bych tam jela jenže zatím nic naplánuju, protože nemůžu nechat Charlinu tak dlouho samotnou. Do útulku bych s ní radši nejezdila myslím, že hodina nacpaným autobusem by nebylo to pravý ořechový a navíc myslim, že tady by byli naši absolutně proti. Ale jinak vám mooc děkuju zejtra se tam strašně těšíím a pokusím se dostat na ten tábor
|
Vlček
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2008 17:53
- Nahlásit
Pro Shadow: Promin že se ti do toho pletu ale u mě maj rodiče stejnej postoj. Ale já si je tak nějak neberu, chodím do našeho psince Turnov už osmým rokem a chodím sem od šesti let. Asi po pěti letech mi konečně koupili pejska se kterým závodíme a vůbec mu přitom nevadí že chodím do útulku a poslouchá mě stejně vyhráli sme už pohár za agility (a to je viděl poprvý v životě... ) a vůbec mu nevadilo že cvičím i jiný psy a nevšilm si toho, že bych ho nějak zanedbávala. U nás v psinci jsem asi nejradši pokud tam zrovnaa maj mé oblíbence... Jinak se ted psinci snažíme s kámoškou pomáhat, dělaly sme pro něj sbírku a vybraly skoro 5 000 a ted od září máme svoji kynologickou družinu a s tou budem chodit jak pomáhat so psince, tak i pro děti které svého psa nemají budeme mít pejsky z útulku na výcvik...
|
Vlček
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2008 18:01
- Nahlásit
tosca: S tím souhlasem rodičů, mno nám sice papír se souhlasem Mateyl dal ať to vyplníme ale já nic nepřinesla a vzhledem k tomu že Moteyl(majitel psince) je dost sklerotik nikoho to nezajímalo... do psince sem chodila od šesti let a nikdo si s tím nijak velké obavy nedělal...
|