| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:00
- Nahlásit
Prosím prosím, poraďte mi, jak našeho ďáblíka naučit jezdit v autě. Ne že by jí bylo špatně to vůbec, ale celou cestu sebou šije, leze po nás, chvilku leží vzadu a za chvíli se zas dere dopředu, na zemi být nechce, v náruči taky ne a nedovedu si představit, že bych ji měla přikurtovat k sedačce...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:06 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
Syska
leda ho před cestou unavit
Bele se dělalo zle, teď tedy už nezvrací, ale asi jí to pořád nedělá dobře, takže sebou pořád šije a případně to doplňuje zoufalým hlasovým projevem ("pomóc, jsem tu v autě zavřená už tři dny a panička mě děsně mučí..."), v klidu je vlastně jen na dálnici
ale když jedeme ze společné psí prochajdy, leží vzadu a ani nemukne, natož aby někde šmejdila
(jinak my ji teda pásáme)
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:13
- Nahlásit
No ona, když třeba jedem z nějakého celodenního výletu, tak opravdu chrápe jak dudek. Ale jak jedem teprv na výlet, tak to je síla!!!!! Asi bych ji měla pásat, ale fakt si to nedovedu představit...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:16
- Nahlásit
A kde ji vozíte ? nebo kde chcete,aby byla ? Vzadu na sedačce ?
My vozíme psy v zavazadlovém prostoru a ze začátku je třeba, aby jeden člověk jezdil vzadu a trochu je tam korigoval.... aby nepřelízali, neblbli tam apod. Třeba jí dát takovou tu buvolí kost, oan se zabaví ???
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:20
- Nahlásit
wensday
Jo, chci aby byla vzadu na sedačce, prostě si tam lehla a hotovka. Pořád se cpe za námi a leze po nás...díky za každou radu, teď už ale musím končiti...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:21
- Nahlásit
Syska
tak jí zkus koupit bezpečnostní pás pro psy
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:22
- Nahlásit
Syska
tak se musíš furt otáčet a cpát ji tam dozadu, případně ji zabavit nějakou tou kostičkou. Je potřeba abyste s ní zpočátku jezdili 2. Taky existujou nějaký jakoby záchranný pásy do auta, ale tovyzkoučený nemám. Naše Daisy má taky tendenci přelízat, proto já teď jezdím vzadu, abych ji to naučila, že nesmí...... tak držím palce !
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:24
- Nahlásit
suesie
No to právě nevím...ale můžem zkusit.
wensday
To bude ještě boj....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:30
- Nahlásit
Syska
jako všechno.... vydržet !!!!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:32
- Nahlásit
zuzka
Sára taky nezvrací, ani neštěká, ale její neurotický třas, který se projeví vždy při rychlosti větší jak 100 km/h, tj. kdekoliv na dálnici, je postrachem pro všechny, který se mnou jezdí na delší trasy... Já už jsem to nějak přestala vnímat, vždycky jí jednou za čas pohladím, stejně nic nepomáhá, takže to holt musí vydržet...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:34
- Nahlásit
Syska
já už to tu někde psala, ale my začínali s pásy do auta od Trixie, ale ty plastové spony se mi zdály takové "fórové", takže doporučuji nějaký rozumný postroj a zapnout do pásů buď vlatoručně vyrobenou nebo koupenou spojovačkou
jo a ještě to kombinujeme s autodekou, aby nepadala pod sedačky
já ji poutat musím, když jsem jela sama pořad přelézala dopředu i dozadu, takže jsem nevěděla co dřív sledovat
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:53
- Nahlásit
Sylvi, když jezdím sama na "výlety" s Phoebe, tak jí mám na sedadle spolujezdce a tam na mě furt upřeně vejrá a kniká (což po delší cestě leze hodně na nervy), ale aspoň mi nikam neleze. Jednou mi zkoušela vlízt do klína (to jí naučil přítel, je to takový řidič pohodář, skoro v autě leží a Phoebe na něm a tak řídí ) , tak jsem jí musela usměrňovat, ale teď už je to bez problémů. Když jedu s přítelem, tak jí mám buď na klíně a ona kouká ven a opět kňučí a když už mi to leze krkem, tak jí šoupnu pod své nohy a tam si většinou lehne a spí.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:01
- Nahlásit
Syska
a navíc připoutáním psa zvyšuješ jeho bezpečnost při prudkém brždění, stejně tak svoji
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:04
- Nahlásit
Syska
Nejlepší by bylo, pořídit jí přepravku do auta. Je to nejbezpečnější řešení a pro psa nejpohodlnější Ale samozřejmě záleží na velikosti psa a typu auta.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:10 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
Syska
nedovedu si představit, že bych ji měla přikurtovat k sedačce...
Já si zase nedovedu představit, že bych vozila psy jen tak navolno Je to dost nebezpečné. Stejně jako bych se bála vozit nepřipoutané dítě.
Nepouživám pásy, ale mám v kufru přepravku. Holky jsou naprosto spokojené, samy do ní jdou a do auta se ani netlačí.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:13
- Nahlásit
nám Cllif jezdí vepředu " v nohách" spolujezdce a tak mu to zatím vyhovuje nejlépe.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:46
- Nahlásit
suesie
Jen výjimečně nejezdím se psy sama, takže nepoužitelné...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:48
- Nahlásit
Jelikož jezdím často sama, přijde mi jako dobré řešení bezpečnostní pás pro psa a pes na zadní sedačce.
Už tu k tomu jsou aspoň dvě témata.
|