| Autor |
Zpráva |
Lenny
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 15:07
- Nahlásit
Ahoj, prosím o radu. Koupila jsem košík na berňáka, typ rotvajler-pes. Má se košík hýbat, např. když pes je v klidu tak mu sedí hezky ale jak pohne hlavou, tak se mu hýbe, že se mu třeba nasune blíž k očím nebo tak. Tak nevím, jestli by třeba měl mít méně široký..
Děkuju
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 17:07
- Nahlásit
Plandání košíku můžeš napravit, když stlačíš konce (tam, kde je upevněný řemínek - předpokládám, že máš drátěný košík) víc k sobě a tím ho zúžíš, líp mu pak sedne, jestli má hlavu užší, než rotvajler. Jinak já se přimlouvám za košík vždy raději větší, aby v něm pes mohl pořádně otevřít tlamu, což bude v nastávajících letních dnech velmi potřebovat.
Je mi líto psů, co mají košíky tak akorát, tlamu pořádně neotevřou a velmi trpí horkem. Pes se totiž přes otevřenou tlamu a vyplazený jazyk chladí, je to jeho jedïná obrana před přehřátím.
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 18:15
- Nahlásit
aren
děkuji za odpověď. Právě že na délku i na otevření tlamy mu je super. jen ta šířka. ale mám možnost ho vyměnit, asi ho vezmu s sebou. Nikdy jsem totiž s košíkem neměmela zkušenost, stejně by ho nosil jen kdyby to bylo nutné, např. v MHD.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2006 19:12 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Lenny
No, a nedá se ze stran zmáčknout, aby byl užší, jak jsem navrhla?
Já mám pro své pejsky veliké náhubky, a nasazuji je taky jen když není zbytí (nastupujeme do tramvaje, kterou opravdu potřebujeme jet a řidič kouká).
Jo, použila jsem stejný náhubek pro 8kg Mercíčka a pak pro 23kg Aren, jen jsem ty boky vždy zmáčkla nebo roztáhla, aby jim to sedělo. (Aren bych v tom ale nenechala dlouho)
Ale určitě to poznáš líp, když to vidíš přímo, tak přeji dobrý výběr a výměnu.
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 16:40
- Nahlásit
tak jsem ho vyměnila. za RTW fena, a sedí mu super bych řekla, už se aspoň nehýbe, i to na tom nose je ta přepážka kratší, tak je to i tím. právě na to nastupování a spol to stačí
|