| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 09:47
- Nahlásit
Na Velikonoce jsme byli na chalupě u přátel. Garfield je tam ve svým živlu, velká zahrada, obrovský dům, spousta lidí, klacíčci, kytičci, ptáčci no prostě psí balada. Pohoda, jazz.
Je noc.
Všichni opilí. Všichni spí.
Pes jedinej střízlivej, taky spí.
Tma.
Ticho.
Klid typický pro noční chladnou Vysočinu.
Pes se probudí. Posadí se doprostřed místnosti a vrčí. Vrčí nikam a na nic, ale vrčí důmyslně, dlouho a poctivě. Naproti psovi jsou dveře.
Dveře z masivu, velké těžké s kováním. Dveře, které lze otevřít jen za použití síly a opření celého těla nejlépe s přírazem. Dveře jsou zamčené. Pes na ně zírá, vrčí.
Všichni si podvědomě uvědomujeme psí vrčení, ale jsme příliš znaveni, než abychom byť jen otevřeli jedno oko. Psí vrčení ignorujeme. Mám pocit, že jsem možná pípla: "Gafi ticho!", ale možná se mi to jen zdálo.
Psí vrčení zesiluje, pes stojí naježený a zírá na dveře, vrčení je tak hlasité, že už je nelze ignorovat. Ohlédneme se po psovi téměř současně.
V tu chvíli se velké těžké masivní dveře s železným kováním úplně lehce tiše a naprosto pomali otevřeli. Za dveřmi nikdo. Pes se nehnul z místa, jen stále vrečel s vlkodlačím výrazem.
Pánové vykoukli ven, nikdo nic, tma, ticho ani živé duše. Dveře za silného přírazu, za použití síly a velmi hlučného vrzání zavřeli...
Ještě že jsem byla společensky unavená, jinak bych už nikdy neusnula...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 09:51
- Nahlásit
Garfield
jééééé...to ti závidím,takovýhle příběhy miluju,ale ovšem jen za toho předpokladu,že jsem jako ty malinko společensky unavená..jináč bych taky nespala....Gaf opět jako hrdina...aspoˇm upozornil,jenže zas si ho neocenila...chudáček.....
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 09:58
- Nahlásit
Garfield
Sedím v kanceláři obklopená chrabrými kolegy (všechno kolem šedesátky a výš) a po těle mám husinu z tvého příběhu. Myslíš, že pejsani mají šestý, nebo desátý smysl, kterým vnímají něco, na co nám smysly ani rozum nestačí?? Nemá ještě pokračování tvůj příběh?? Někdy se ráda bojím, hlavně když nejsem sama.
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:07
- Nahlásit
Garfield
No musím přiznat, že já jsem takovej srab, že žádná společenská únava by nebyla dostatečná na to, abych po takovéto příhodě usnula. Snad jen otrava alkoholem . Náš malý hrdina to taky občas dělá, většinou přes den, že si sedne ke dveřím z obýváku na chodbu a vrčí a štěká. No a já dle vašich rad se mu jako směju, že je srab a že tam nic neni a jdu mu to jako ukázat, ale občas jsem víc podělaná než on, protože v našem domečku máme vchodové dveře na kliku, nikoliv na kouli, takže kdyby nějakej dobrák přišel a byl za těma dveřma, když je otevřu, tak mě rovnou odvezou.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:18
- Nahlásit
Garfield
Dobrý tajemno.... Už jsem ti říkala, že máš psát knihy!
Naše čuba si takhle sedne a tiše-hluboce vrčí a čučí do střešního okna. Když to udělala prvně, tak jsem málem měla infarkt. Teď už vím, že na střeše sedí naše kočka a čumí oknem dovnitř.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:23
- Nahlásit
Zřejmě průvan a zbytek - Garfieldova básnická licence.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:26
- Nahlásit
Ketrin
Tak říkáš žádný šestý smysl v tom není?? Tak je po iluzích.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:48
- Nahlásit
Gájo, myslím,že mají 6 smysl..........už jsem to tu snad i někdy psala..vyměnila jsem byt s holkou mladinkou, co jí zemřel násilně manžel přímo již těď v našem bytě. Ryhlé přestěhování bez dítěte a psa, jen co se v bytě dalo hnout, přivezlo se dítko i pes. A pes v obýváku byl zmatenej, stále vrčel a do kuchyně z obýváku vůbec nechtěl jít............přesně věděl, v jakých místech ležel ten mladý muž..........vím to také, mám dodnes vidět proláklinku ve zdi,ač je už zasádrovaná dávno, po kulce.
Tak že já věřím, že psi "duchy" vidí..........až po delší době se pesan uklidnil a jednoho krásnýho dne prošel do kuchyně, tušila jsem, že nás "duch" opustil.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:57
- Nahlásit
žanda
Tak to bych asi klidná nebyla nikdy, ono totiž něco jiného je, spoléhat na "šestý" smysl psa a něco jiného je vědět, že se něco stalo. To tě obdivuji, na to bych žaludek asi neměla, i když říkáš, že už se to uklidnilo...
|
bord
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 10:59
- Nahlásit
Gája
Po iluzích to určitě ne,ono se to tady celkem nedávno probíralo,někde ve starší diskuzi to najdeš (šestý smysl psů nebo tak nějak).
Já bych tipla,že se na takovou bandu prostě zaskočil nějakej ten duch podívat,zhypnotizoval Gafa a pak se pomaloučku procházel mezi jednotlivými spáči a bledou rukou šátral kolem sebe..
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 11:10
- Nahlásit
bord
Tu diskuzi si matně pamatuju, ale moc pozornosti jsem jí tehdy nevěnovala, protože naše pejsa tohle díkybohu zatím nedělá. Kdyby jo, tak nevím, protože jsem trošku strašpytel. Stačilo mi, když jsme se přestěhovali z paneláku do baráku. Jsou tam úplně jiné zvuky, které vždycky překvapí a někdy i dost vystraší. V paneláku jsi obklopená sousedy a zvuky už důvěrně znáš, tu hádka, tu splachovadlo, nebo klokotá topení. V domě když jsi sama a slyšíš spláchnutím, tak je to přinejmenším na posr´´ní.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 11:13
- Nahlásit
hezky napsano, ale vsichni vime, jak to bylo ve skutecnosti.
Garfield opet proste vystoupala na top of the world ... ono to Finsko je hezka zeme ... nasledne v naprostem deliriu slysi Gafa vrcet. jde se na nej podivat. ztraci rovnovahu, pada a chyta se za kliku na dverich. dvere se mirne pootevrou. Garfield totalne mimo, neschopna si vzpomenout ani na sve jmeno plouzi se do prvni volne, ale co volne, do prvni jakekoliv postele. cestou pada a usina pod stolem. venku zafouka vitr, otevre dvere, jejichz kliku predtim Garfield zmackla. no a zbytek uz znate. a nebojte se, znate to stejne jako Garfield jenom z vypraveni, protoze ta si poridila luxusni vykladni skrin ....
|
bord
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 11:28
- Nahlásit
Jirikovo
ty jí dáváš chuděře,jsem zvědavá kam tě pošle..
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 11:37
- Nahlásit
bord
Já spíš myslím, že se Jirikovo drží přísloví - "podle sebe soudím Gafa..."
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 11:40
- Nahlásit
Jednou jsem šla s Thorinem v lese, nikde nikdo, pes se najednou zastavil a začal vrčet a nechtěl jít dál. Koukala jsem směrem kterým koukal on, ale nic jsem neviděla. Zatahala jsem ho za obojek, aby šel dál, ale on se zapřel a vrčel. Tak jsem se nechala přesvědčit, když jsem mu tedy ukázala, že se vracíme stáhl ocas a plnou rychlostí utíkal pryč. No, nedala jsem se přemlouvat a začla jsem sprintovat taky!!!!
Musím se přiznat, že Thorin mě takhle dokáže čas od času pěkně viděsit!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 11:41
- Nahlásit
Garfield
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 11:56
- Nahlásit
bord
no kam me posle .... pozve me do Brna ... co se mnou pak provede ale opravdu netusim ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:03
- Nahlásit
Jirikovo
Hele tak náhodou žádné ...vodka from the top of the world... neprobíhala. Nalila jsem si čistého vína a taky trošku jablíčka. Prostě samé ovoce, což má od vrcholku velmi velmi daleko... Hele a neshazuj tady mou autoritu. Se snažím prokázat nadpřirozené schopnosti svého štěka a skončím jako alkoholik, a to jen díky jednomu Pražákovi, které ty své vrcholky... (neznám žádnou cajzlovskou značku piva) ještě neopustil.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 12:18
- Nahlásit
Garfield
mas samozrejme pravdu a hluboce se ti omlouvam. taky stejne jako vsichni ostatni citim ten podstatny rozdil, jestli se clovek zrusi vodkou nebo vinem ... chapu tve rozhorceni, nicmene na podstate toho pribehu to nic nemeni ....
jinak jakozto prazak piju gambrinus, pro priste ...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:08
- Nahlásit
Jirikovo
GambriHnus??? No fůůůj...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:09
- Nahlásit
gájo,jenže co mám dělat? někde bydlet musím........a jelikož já podobné věci asi přitahuju,už jsem si zvykla )
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 13:20
- Nahlásit
žanda
To chápu, asi bych to taky neřešila, kdyby mi nic jiného nezbývalo. Tím se netrap, jsou to jen takové hysterické řeči.. Zkus si nepřipouštět, že podobné věci přitahuješ..prostě je to jen náhoda a basta.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 14:43
- Nahlásit
Gájo, mě to až tak moc nevadí,mě to někdy i baví ) někdy )
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2006 16:00
- Nahlásit
isdpch
pravdu mas kamarade. prece nebudeme pit ty prazske patoky ze smichova nebo z druheho brehu vltavy ...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 07:40
- Nahlásit
isdpch
Jirikovo
Nechci dělat reklamu, ale už moje babička říkávala, že nejlepší pivo je KOZEL! Já teda piju černý a je vidět, že mi svědčí... (PS : někdy ještě vezmu za vděk Granátem teda no...)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 09:34
- Nahlásit
ola
puvodne jsem myslel, ze ti na to neco odpovim, neco o pivech znalcu (kdo ho zna ten ho nepije) ale pak jsem si uvedomil, ze bychom tim Garfieldovo ducharsko alkoholicke tema dostali do uplne jine roviny a jak me tady vsichni znaji, ja nikdy neodbocuji od tematu a tudiz jsem zticha.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 15:50
- Nahlásit
Tento víkend jsme si původní historku zopákli.
Dveře se sice neotevřeli, ale Gafica za mnou před rozedněním přišel do hlavy postele, olízl mě, posadil se nad mou hlavu a koukal okolo.
Otevřela jsem jedno oko a chtěla říct: "Ahoj mišáčku, ty tu hlídáš maminku?", ale neřekla jsem nic, protože mě zarazilo, jak pes čučí.
Koukla jsem tím směrem, protože tam evidentně někdo stál.
Nikdo tam nebyl.
Pes koukal týmž směrem dlouho a soustředěně a pak otáčel hlavou jakoby se díval po pohybujícím bodě. Nevrčel, nebyl zježený, jen koukal.
Vydržel tak asi 10 minut. Mlčky jsem ho sledovala a pak jsem usnula...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 16:03
- Nahlásit
uz par krat ma psi presvedcili o tom, ze su veci medzi nebom a zemou .. ktore proste su. Mozno len hlodavec ci iny votrelec za prahom pocutelnosti pre cloveka, mozno duch. Zvierata obecne vnimaju kopec veci , ku ktorym je uz clovek otrly a z toho rezultuje ich "prognosticke" chovanie ... podla mna psi nie su vynimkou
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 16:08
- Nahlásit
slony
Ano, šokující ovšem je, že asi metr vedle mého spícího těla ťapkala za skříněma kuna, její doupě bylo cítit i nosem člověčákovským a ta Gafici evidentně nikterak nevadila. A minule jsem já osobně viděla, jak po kamarádově ruce leze myš, došla až ke Zlatým oplatkům Opavia, které držel v oné umrlčí ruce, myška si papinkala oplatečky, chřoupala, že to bylo slyšet až v hlavním městě a Gafica spala jak zabitá v mé náruči.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 16:15
- Nahlásit
pri takychto prilezitostiach si vzdy spomeniem na popis chovania psa v noci v knihe Dva divosi od Setona kvilivy pazvuk, ktory hnal chalanov do krca a psisko slastne drochnilo ... pac to vyhodnotilo ako neskodny zvuk dvoch konarov co sa o seba vo vetre tru myska neuskodi , ale Tam bolo Nieco ... co hodnotil ako nutne sledovat
|