Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jde odnaučit hltání???
Autor Zpráva
JERDA
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:18
- Nahlásit

Co myslíte? Možná trošku "přitroublá" otázka, ale nevíte jak naučit našeho italáčka jídlo kousat? Byl mu teď rok.Granule mu stále máčíme protože suché "vdechuje" a vůbec nekousá, ale nepřijde nám to dobré pro zuby. Do větších kusů jídla max. jednou kousne a hned polyká...Jsme rádi, že mu tak chutná, lepší než když by nechtěl jíst, ale vždyť mu to nikdo nesebere...Kouše akorát buvolí kosti. Máte taky někdo doma "hltala"?

brut
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:04
- Nahlásit

JERDA
Já mám hltaly dva. Starší čubinka je doslova nenažraná a hrozně moc hltá. Dávám jí suché, ale v malých porcích několikrát denně a snažím se jí dávat misku na vyvýšené místo, zjistila jsem, že je to lepší. Ale jinak za celou dobu co jí máme, jsme na nějakou zaručenou metodu nepřišli. A Brut hltá taky, takže napodobujeme systém, který máme zavedený s čubinkou.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:06
- Nahlásit

A co ty větší kusy jídla nakrájet na menší??

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:18
- Nahlásit

já mám doma 2 hltaly a jednoho "nežravce"....Hltounům dávám buď co největší kusy, aby je nemohli spolknout, ale museli kousat anebo zase úplně malé kousky, aby to tolik nevadilo, když to zhltají. Třetí pejsa je "nežravec"- ten je schopnej žrát jednu dávku granulí půl hodiny a překusovat každou granulku zvlášť

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:20
- Nahlásit

JERDA
když jsem si přivezla mlaďocha byl to také děsný hltal , měl štěněčí eukanubu a vůbec zuby nepoužíval, prostě také vdechnul - byl jak mimčo,po každém jídle si krknul a to tedy pořádně . Ve 3 měsících jsem mu začala dávat vařenou stravu ( staršímu vařím ), nakrájela jsem mu to a hltal také, no tak párkrát prostě dostal velký kus flákoty a zjistil na co má zuby - spáchat sebevraždu udušením se nepokusil . Tak od 4,5t měsíců ( bych si tipla , už mu je rok ) už žere normálně, rychle a s ohromnou chutí , ale už nehltá ( a nekrká :grin

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:32
- Nahlásit

Tak hltala mám doma taky - padá to do ní jak Němci do krytu granule dostává řádně rozmáčené, dvakrát denně (je to 18měs. berňačka), a funguje naprincipu luxu ... má misky ve stojanu, víc jí asi pomoct nemůžu ... doufám, že až dospěje, že se zklidní, takhle mám strach z torze ...
jinak k tomu krkání - známý mi zrovna nedávno říkal, když jsme se o hltání u psů bavili, že je dobře, že si pak krkne - dostane se z žaludku vzduch, který se tam dostal právě při hltání, takže nedochází k nafouknutí, a sníží se tím i trochu to riziko torze ... teda tak nějak... prostě jen ať krká

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání