Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žere v jinou dobu
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:24
- Nahlásit

Naše feňulka si poslední dobou zvykla jíst až před spaním, po večerním venčení. Granulky jí ráno nasypu, ale když přijdu, je vidět, že sežrala jen trošinku a pak si jich až do večera nevšimne. Jakmile přijdeme v těch deset večer z procházky domů, vrhne se na ně. Přes den jí dávám pribinák, sem tam trojúhelníček sýra a různý pamlsky, ale připadá mi, že je málo, aby sedmiměsíční štěně žralo jen jednou denně..ale víckrát prostě nechce!

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:33
- Nahlásit

a co ji do tech granulek dat toho pribinaka...uvidis ze to slupne hned....ta moje si taky takhle vymejslela...ale pokud ji chces ucit treba 2x denne..tak ji ty granule nak prilepsi..

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:36
- Nahlásit

nika00
Tak pribinák jsem do granulí míchat nezkoušela, to se přiznám...ale i když jsem jí je ráno třeba smíchala s taveňákem, přišla, čuchla a odešla. A večer je slupla. Do pribináku se pustí v jakoukoliv hodinu, ten prostě miluje, jen mi to přišlo divný...pribinák s granulema. Ale jí to bude asi jedno, to je fakt...

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:39
- Nahlásit

jj oni sou hrozny prasatky...kdyz ta moje takhle rano taky nezrala..to ranni sezrala vecer..presne jak povidas ty...tak sem ji rano do granuli zkousela michat ruzne veci ktere miluje...at uz to byl tavenak, nebo strouhany syr, tvaroh, jogurt atd..pak sem ji proste zavolala k misce , dala ji pricichnout..trosku sem ji to placla na pusu a hned to zdlabla...

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:42
- Nahlásit

Syska
kolik je teď Tvému pejskovi?

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:44
- Nahlásit

Mno, mně je to docela fuk, že žere takhle na noc, aspoň po tom nelítá, protože jdem pak hned spát. Ale je fakt, že je ještě malá, tak by mohla 2x denně. Zkusím ji teda nějak oblafnout, ale ona spíš po mě žáká, když snídám, to na mě kulí oči a věřím tomu, že chleba kupříkladu se sýrem by zblajzla na to tata. No uvidíme, nějak se tím ale netrápím, kdyby hladověla, tak by to sežrala, protože v ten večer je vidět, že žere opravdu s chutí, že má prostě hlad.

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:45
- Nahlásit

Martina

Sedm měsíců...

žanda
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 12:58
- Nahlásit

Sysko nevím,ale myslím,že neoblafneš, mě to pesan dělal taky cca od tohoto věku a zůstalo to už tak. Vždy jsem měla "depku" že je hubenej) no tak ted už si to tedy nemyslím, za tuhle zimu dohnal všechno. Kdyby měl ahlad, tak se napucne.....každej není holt žravec, já bych jí asi nechala být,kdy se nadlábne. Rady dát misku a když nechceš sebrat-jsem sice zkusila,ale on na to stejně kašlal.

nika00
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:02
- Nahlásit

na to dat misku a sebrat me taky prdela ale fungovalo-funguje to oblafnuti....taky byla hubena..no a ted ma nadvahu
ale pro zmenu ted nechce moc zrat, tak aspon je z ceho to ubirat

Martina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:14
- Nahlásit

Syska
Ptala jsem se na věk, protože mě to dělala fenka taky. Ráno se žrádla nedotkla, jen tak se v tom chvilku hrabala. Tak jsem potom začala krmit jednou denně. Je ale pravda, že jí bylo o něco víc než tvému pejskovi. Ještě bych vyzkoušela, že když ji tu misku s granulema ráno dáš a nebude chtít, tak ji to seber a dej zase až třeba po odpolední vycházce, ne po tý večerní. Třeba si dá říct potvůrka jedna.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:19
- Nahlásit

Syska
No...mě to Phoebe taky öbčas dělá. Když přijdu z práce domů, tak je miska plná a až večer si sleze z postele a jde chroupat. Dělá to asi poslední tři dny.
Ale přes den si vezme pár granulek, ale fakt jen minimálně a vše dohání večer, když se jde spát. někdy i hodně pozdě, kolem půlnoci.

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:21
- Nahlásit

taky záleží co máš za plemeno, u těch větších hrozí torze a neměli by jíst celou denní dávku najednou

naše Bela (střední plemeno) má misku s granulemi k dispozici celý den a většinou žere kolem 17-18 hodiny, přes den obvykle ne (záleží i na denní aktivitě) a vyhovuje jí to tak

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:30
- Nahlásit

zuzka
Tak dotaz si stáhnu i na sebe. Mám šestiměsíčního boloňáka, takže prďola a k dispozici má granulky taky celý den.

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 13:42
- Nahlásit

Verca
Jo tak to je přesný...taky to neřešíš že...

zuzka
Já mám zase buldočka, takže taky prcka..

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:09
- Nahlásit

Syska
ne, ať si jí, kdy chce. Mě taky nikdo nenutí. (teda ani nemusí, že..)

Pincher
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:24
- Nahlásit

Já bych to neřešila ona hlady nezemře a už to není žádné psí batole, ale mladá slečna. Rozhodně bych ale nedávala pribiňáka a tavený sýr. Mléčné výrobky jsou zdravé,ale tyhle zrovna moc ne. Pribiňák obsahuje aromata, sacharozu a tavený sýr zase tavící soli , aromata a mnohdy i konzervanty nehledě na to že se dělá z podřadných sýrů. Nahradila bych to jogurtem neochuceným, tvarohem, kefírem, tvarůžky a normálním sýrem.

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:26
- Nahlásit

Pincher
Tak tvarůžky věřím, že by jí jely, ale bílej jogurt jí nechutná...a tvaroh taky ne.

Pincher
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:41
- Nahlásit

Syska
Tak zkuste ty tvarůžky. Moji psi je mají rádi a obsahují lehce stravitelné proteiny což se pro dorostence hodí, ale ten pribiňák a tavený sýr bych jí opravdu dávala jen občas, třeba jednou týdně.

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:44
- Nahlásit

Pincher
Ale to já nedávám každý den! Pribiňáky tak ob dva dny a sýr taky tak. Spíš jí přilepšuju různýma pamlskama pro pejsky a taky piškotky, ty dětské, miluje...

Pincher
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 14:57
- Nahlásit

Tak to jo. Já jen nemám ráda když někdo psům dává moc cukru. Známá chovatelka odchovává štěňata na piškotech a dospělí jim to jedí a matka našeho psa má v 10 letech cukrovku asi to není jen tím, ale globálně pro psy cukr není dobrý. Oni ho ani nepotřebují neb hlavním zdrojem energie je tuk.

Endy
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:04
- Nahlásit

Pincher
Pokud Ti vadí v sýru tavicí soli,divím se,že Ti nevadí syrečky.Tam je té soli tolik,že psovi to zatíží játra a ledviny mnohem víc,než celý taveňák.Ale psům to šmakuje.

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:06
- Nahlásit

Tak teď jsem z toho jelen...ale je fakt, co člověk, to jinej názor

Evulik
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:12
- Nahlásit

Syska
Asi by se mělo dávat od všeho trošku. Já se vždycky musím smát, jak člověk hlídá co zblajzne pes, ale sám si ráno dá kafe, pak to zaleje minerálkou a pak možná zajde na nějaký oběd.

Endy
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:17
- Nahlásit

Syska
Já se řídím tím,co bych dala malému dítěti,můžu dát i psovi.Chleba mu taveňákem klidně namažu,syrečky mu nedám.
Obráceně se tím neřídím.Dítěti bych nikdy býčí žlázu žužlat nedala.

Pincher
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:18
- Nahlásit

Endy
Tvarůžky je sýr z velice nízkým obsahem soli do 5%, taky samozřejmě nedávat pravidelně, ale třeba dvakrát v týdnu. Tavený sýr obsahuje soli které umožňují tavení a to je trochu rozdíl, krom toho obsahuje konzervanty a dochucovadla.

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:22
- Nahlásit

Dítěti bych nikdy býčí žlázu žužlat nedala

haha, to je dobrý...ale díky všem za názor!

Pincher
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:22
- Nahlásit

Endy
Tak já bych to udělala přesně naopak tvarůžek bych dítěti dala , ale taveňák ne. Ono se tvarůžkům říká syrečky, ale té soli je v nich opravdu relativně málo a naopak obsahují dost vápníku a dobře využitelných proteinů. Celkově jsou považovány za jeden z nejzdravějších sýrů.

Endy
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:25
- Nahlásit

Pincher
No nechci se hádat,ale už jen z ochutnání je cítit,jak je to slané.Mají nízký obsah tuku.Tak až půjdu nakoupit,porovnám obsah soli u jednotlivých sýrů.Už se vidím v supíku,jak to tam budu mezi regály studovat.

Pincher
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2006 15:30
- Nahlásit

Endy
Studovat vřele doporučuji jeden se pak diví co v tom jídle mnohdy je . Já to mam i jako profesionální úchylku, protože jsem vystudovala analýzu potravin tak v krámě čtu a čtu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání