Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / držák u koloběžky
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:54
- Nahlásit

No snad se to tak jmenuje)
Teď o víkendu jsem viděla v nějakém dokumentu snad z USA-viděla jsem jen tenhle kousek a moc mě to zaujalo- takový držák ke koloběžce- pes má nad hlavou kovový oblouk a v něm je za obojek "přichycen". Vím,že podobné věci se dělají ke kolu,ale máte to někdo u kolobrndy? Pes pak běží hezky vedle Vás .

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:14 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

žanda
Ja vim, co myslis, je to ale stare jak svet, alespon ja to znam nekolik let... A dokonce jsem videla uz i vylepseny model se skladaci podlazkou, takze bud pes bezel a tahnul, nebo stal na te podlazce...

Uprimne - me to neprijde moc fajn, pes nema zadnou jinou moznost pohybu (ani zastaveni, vyvenceni se, cuchnuti) ani vyhledu... Davam prednost klasickemu scooteringu, kde si uziju jak ja, tak pes!

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:19
- Nahlásit

wami, já to neznám, protože -upřímně- mě to nikdy nezajímalo,až těď co mám toho mého ďábla. A jelikož s ním nemohu na kolo- volím tu kolobrndu.....a myslela jsem si, že bych si tolik nenamlátila.......Ale proto to sem píšu,abych zjistila eventuelní nápady a výhrady. Díky

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:31
- Nahlásit

žanda
Hele, z kolobezky je na zem rozhodne bliz, nez z kola. Takze jsi uz vyhrala. Nevim, jake mas moznosti, no ja se se psem stredu mesta rada vyhnu (pokud tam nejdu cilene socializovat, ale to zas nejedu na zbrnde), takze do prirody mi prijde lepsi tahaci klasika...

Tady je tvuj typ...

A nejak takhle se to libi mne...

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:41
- Nahlásit

wami v přírodě ano,jenže bydlím v Praze a chtěla jsem jezdit i po městě a jelikož nemám zrovna psa,co se s každým kámoší, přišlo mi to jako docela dobrý.......ale to tvé řešení je do přírody super, pokud bych jela do lesa,nebo prostě ven z paneláků jasně hlasuji pro variantu Bé.
Jen mi z fotky není jasný-máš psa upevněného k sobě, nebo ke kolobrndě? ale asi ta koloběžka, že.........a ještě jeden dotaz,jak dloho jsi psa učila,aby před tebou běžel? Nemám s tím prachžádný zkušenosti,ale příjde mi to super a moc bych to chtěla zkusit, kolobrndu už jsem si vyhlídla a šetřím)))

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:43
- Nahlásit

i když ten držák co jsem viděla já,byl lepší,než ten tady na té fotce, co jsi poslala-tady je víc omezen v pohybu......(

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:46
- Nahlásit

žanda
no, ja bych po meste se psem moc nejezdila, hlavne z toho duvodu, ze pro makajiciho pejsu je asfalt, beton a podobne nic moc...

Jinak ja mam psa uvazaneho ke zbrnde, kdyz slitnu, psa zabrzdi kolobezka, ale nevlaci me kamsi v dal... Ale je i dost lidi, kteri si psa privazuji k sobe... Jinak tusim, ze jsem tu uz nekde popisovala, jak ucim psa tahat, za chvilku to najdu...

A co se kolobezky tyka, tak ja mam od Hoty za 3.500,- i s postovnym a balnym a zatim uuuuplna spokojenost!

Takhle jsme si s mymi skorovlky vyzkouseli i zavody...

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:52
- Nahlásit

wami já ale nebudu jezdit 50 km)) jsem netrénovaná ženská v "nejlepších" letech,budu ráda, když mě kosti zůstanou celý)) ale pro toho mýho krakena jsem schopná zkusit i to blbnutí na dvou kolečkách nízko u zemi)) Potřebuje pohyb ,ale s jeho vznětlivostí to nejde vždy a všude, proto mě napadlo toto. Vidíš helma- ta mě tedy nenapadala))))

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:55 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Ja ho ucila postupne tahat od pul roku. Ucit tahat pro me znamena, ze si nejprve zvykal na postroj, a pak postupne na to, ze kdyz na sobe ten tazny postroj ma, tak by mel udrzovat taznou snuru neustale napjatou. Postupne jsem ho nechala chodit jen s tou volnou snurou, pak jsem pridavala klacky, vetsi klacky, pak asi 3x i retez... Teprve pak jsem se tu a tam priprahla ja. Hele, ale tohle vsechno jen na KRATKE VZDALENOSTI! Dokonce i ty bezky jsme donedavna nezkouseli vic jak kilak, pak dva, tri, ted jsme na sedmi... vse se to odviji od toho, kolik aktivity je ochoten vyvinout Lump. Nijak ho do pohybu nenutim, ale on sam pohyb miluje a proste JE vytrvalec. To vidis treba i na tech bezkach - rozkluse se mimochodem (no jo, vlcounek) a natahne krok, a dokud nezastavim ja, ze uz nemuzu, tak on slape. A kdyz teda zustanem stat, tak ten trouba neni ani udychany...
Jinak na vek to vychazi zhruba tak: v 8 mesicich uz jsem ho nechala mi tu a tam pomoct, od 11 mesicu ma postupne temer plnou zatez. Ted pres zimu makame na bezkach, jak slezl snih, uz mame kolobrndu a maka takhle. Tu a tam si dame treninkovou 20-30 km trat pesky (delam hlavne dogtrekking). Jinak tahani trenujem zatim tak 2-3x tydne cca hodku, proste jak se mi podari vypadnout na bezky/zbrndu (momentale - v 15 mesicich - da tak 7 km trvaleho tahu do kopce, kdy mu moc nepomaham a spis se vezu - a rychlostne takhle v pohode dava triletou trenovanou gronacku).

Jinak tech typu kolobezek je vic, ale jsem presvedcena, ze ten chlapik mel tu z toho obrazku, jak jsm sem hazela prvne... (teda jestli myslis toho z poradu Koreni)

(a BTW - ja teda rozhodne taky nejezdim 50 km!!! Zatim jsme nedali vic, jak 10... )

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:09
- Nahlásit

nevím jak se pořad jmenoval,ale dávali ho v neděli dopoledne,a viděla jsem opravdu jen kousínek, pak mazala na cvičák.
No až nám půjde 10 km bez nehod, budu tedy pěkně pyšná panička)))

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:13
- Nahlásit

já zkoušela tahání ve čtvrtek s mým 13kilovým psem a bylo to super.Vůbec jsem na to nešla jak Wami,hned jsem psa zapřáhla,nějaké ty slovní poveli k začátku stačili a bylo to super. 6km bez nehody,ve stále napnutém vodítku,radost s běhu a ze super sportu.

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:22
- Nahlásit

žanda
Vzhledem k tomu, ze ja to videla taky, jsme se nejspis koukaly na to same... A neboj, zvladnes to...

Anu
Ja uz to psala jak tobe, tak jinde. Je rozdil mezi tim, kdyz zaprahas dospeleho psa, ktery k tomu ma sam od sebe tendence, a kdyz to ucis stendo, u ktereho predpokladas, ze sam od sebe tahaci nebude... Vzhledem k tomu, ze Lumpuv tata netaha, sla jsem na to od lesa a jeho synka to zacala ucit odmala. Nedovedu rict, jestli by tahal stejne, ale ted proste taha a bavi to jak jeho, tak me...

No a jedine, co ho ucim a na cem trvam i u dospelych psu, jsou povely pro zataceni a "stuj"...

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:25
- Nahlásit

tak já ti Wami nevim,neviděla jsem žádného křováka na saních,aby to ve psu bylo.Dokonce jsem ani neviděla žádného basenjiho na canicrosových závodech,prostě jsem to zkusila.Je jasný,že některý pes k tomu má vlohy a některý ne.Rozdíl mezi Lumpem a Anubem je v tom,že Lump tahá protože ho to baví a Anub protože chce útéct a běžet co nejrychleji,ale výsledek je stejný...

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:27
- Nahlásit

Anu
Tak to omyl...
Hele, ono tak 90% psu obliknes do postroje a zacnou uhanet... Proste je tahani bavi... Bez ohledu na plemennou prislusnost...

Naopak netahaciho psa aby clovek s lupou hledal (jen ja mam to stesti... )

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:37
- Nahlásit

no že by netahal -to strach nemám....jsou mu 4 a je to staford, stůj umí, i rozezná levá a pravá-to netvrdím na 100 procent,protože tak často to nepoužívám,ale povel zná,jen ho splnit) Kšíry nosit není problém, nosí je často,i když ne klasické tahací,ale takové ty běžné...ale jemu navlíkneš třeba čepici a bude jí nosit) není na tyhle věci "nervák" spíš se ještě ukazuje,jak mu to sekne) Takže holky díky, už jen aby se plnilo prasátko,já se mezitím dám po nemoci do kupy a hurá do toho a rozbitá kolena jsou tady))V lepším případě)

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:50
- Nahlásit

žanda
Ja se jen zeptam - co sis vybrala za kolobku...?
Jinak pokud mas starost o sve zdravi, porid si chranice na koleckove brusle (daji se sehnat za cca 150,- Kc). V setu jsou chranice na kolena, lokty a zapesti...

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:58
- Nahlásit

wami, no ty jsi dobrá-hihi.....značku samo nevím, přišla mě bytelná a je snad do 90-ti kil váhy.....což mě tedy bohatě stačí-jako co se váhy týká.
Jelikož to neberu jako vrcholový sport, myslm,že by mě mohla stačit, vypadá jako ta,co jsi posílala obrázek -ta předposlední-nad tím pitbulíkem. Byla černo stříbrná) bez sedátka- to tedy fakt nechci,jen by se mi tam pletlo,ale až tedy půjdu příště okolo toho obchodu, na značku se pozeptám.

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:59
- Nahlásit

já teda jsem asi sebevrah.Nemám žádný držák,žádnou helmu ani jinou vymoženost.Spoléhám na pud sebezáchovy,že bude vědět kdy vylítnout z kola.Kolo mám normál a šnůru přivázanou pod řidítkama.Nic víc níc míň.

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:01
- Nahlásit

žanda
Jen ti poradim - cim vetsi kola, tim vetsi stabilita...

Anu
Jo, ja normalne taky (jen s tim rozdilem, ze vetsinou drandim na kolobezce a ne na kole), ale na zavodech je helma povinnou vybavou a ty chranice me jen tak napadly...

Jinak jsem na tom uplne stejne...

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:04
- Nahlásit

na koloběžce si to představit neumím už vůbec.Anubis nemá tolik sil na tahání,abych jednou nohu makala a druhou se vezla 10km tak to teda si neumím představit vůbec.Bych byla jak v té pohádce půl na půl, namakána,nenamakána (jako na jednu nohu jo a na druhou ne)

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:08
- Nahlásit

no já spíš budu potřebovat dobré brzdy si myslím: )) pes má 32 kilo, utáhnul by auto ze škarpy)) to bude potřeba možná nejen helma,ale i celý brnění))

wami, no je fakt, že kola to větší má,ale tak velké,jak máš ty na kolobrndě-to ne......

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:11
- Nahlásit

brzdy jsou povinné pravda,zvláště pak když ti přes cestu přeběhna srna jako nám,to jsme teprve potom crosili jak nějací profíci...

wami
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:25
- Nahlásit

Anu
Tak je fakt, ze Lump ma preci jen svych 35kg jistych... A silu ma jak tank, nevim sice, jestli by vytahl auto ze skarpy, ale jinak kdyz zabere, tak akorat valim bulvy (a obcas se snazim vrust nohama do zeme)...

žanda
Prave - ja vyzkousela zbrndu s velkejma kolama a do jine bych uz nesla, sice se to blbe prevazi z mista na misto, ale fakt z toho neslitnu, i kdyz si myslim, ze nemam jinou moznost...

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:48
- Nahlásit

wami taky mám občas ten pocit,ale ne a ne zakořenit))

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání