Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Poslední pokus-Anubis&rotvajler
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 07:41
- Nahlásit

Jak už všichni víte mám notorického zdrhače,lovce a nevychovance první kategorie.Všechny možné i nemožné pokusy byli vyčerpány.Úspěch každého pokusu byl prachmizerný,spíše žádný a v celku nevedl k ničemu. V sobotu jsem opět vyšla na naší prochajdu do lesa a vzala sebou 10měsíční štěndo rotvajlera Ritu a jeho pána.Nutno podotknout,rotík ačkoliv má pouze 10měsíců, je naprosto vycvičený zvláště pak ve věcech přivolání.....Přišli jsme na náš oblíbený giga lán a mě napadla scesná myšlenka,že bych mohla psa pustit taky a když tady přece bude mít kámošku tak neuteče.Alespoň v mých očích to byl poslední pokus o poslušnost.Přeci zdrhne,když ani druhý pes nezdhne.Majitel rotíka se holebal,že jeho pes rozhodně neuteče a ať si teda tu svoji lištičku pustím.S rozklepanýma ručkama jsem povolila stopovačku.Následujících 20minut probíhal dle našich představ. Anubis vyzval Ritu ke hře,Rita byla štěstím bez sebe,že může běhat za ním,majitel rotíka si zlehka pokuřoval a já měla v očích dojetí a zastlačovala slzy ,když jsem vidělala to moje zvířatko jak vedle mě spokojeně běhá. Najednou Anubis nabral trysk a pelášil do prostřed pole.Rita samozřejmě za ním.To už ve mě začala hlodat černá myšlenka,že je dost daleko a tudíž naprosto neovladatelný.Společně s majitelem rotíka jsme zavolali "Ke mě!". Psi se zastavili a ikdyž byli na velice dlouhou vzdálenost,vím přesně dle jejich pohledů co si řikali:
Rita:"Tak pojď zpátky,už nás páničci volají"
Anubis: "Pojď půjdem se proběhnout,ukážu ti bezva mršinu"
Rita: "Neblbni,musíme přeci poslouchat,kdyť jsme dostali povel"
Anubis: "Nebuť labuť,jdeme, oni počkaj"
Rita: "Co když se nám ztratí?"
Anubis: "Nedělej krávu,jdem, oni počkaj ,věř mi"
a už byli v háji.Oba.

V tu chvíli nám zatrnulo.Co pak já, ostřílený páníček na útěky navyklí a nějakých 20minut bez psa mě už vůbec nemůže nerozhodit, ale co chudák majitel rotíka,který do teď žil s naivním přesvědčením,že má 100% vychovaného psa. Musím se ale přiznat,že i tentokrát mi nebylo tak lehce.Vzledem k tomu,že Rituška je naprosto prostoučký psíček,který se raduje i s mušky co ji oblítává kolem hlavy a se vším se chce pochlubit,nechtěla jsem vidět co bude mít v hubě až přiběhne...Pokud by se k Anubově taktice lovu,rychlosti a mrštnosti přidala ještě Ritina 50kilová síla,jsem si jista,že by přinesla v hubě minimálně divočáka,možná dva.
Pán se mě tiše zeptal,jak dlouho tak asi vždy čekám na psa. Řikám,dle situace,někdy 10minut,někdy 4hodiny,někdy se nedočkám a přiveze mi ho Policie,ale to teď nehrozí -nemá známku. Tak kdyžtak pojedem pro ně do útulku,není to zas tak drahý nebojte, jen 200Kč odchyt. Asi jsem v něm vyvolala paniku,neboť pán zrudnul,otevíral již druhou krabičku cigaret,které kouřil již po dvou kusech naráz a připomínal mi spíš papínák,který za chvíli vybouchne.Řiká mi,neměli by jsme jít je hledat? Řikám v žádném případě,oni se vrátí,pokud Rita běží s Anubem tak se 100%vrátí,možná za 3hoďky ale vrátí,nebojte,mám zkušenosti né?.Asi litoval dne kdy nás poznal.
Za 30minut slyšíme ohromný dupot,který připomínal spíše blížící se stádo divokých koní,než dva psi.Teda lépe řečeno jedné lištičky a jednoho medvěda.
Když už se blížili k nám zpomalili na klus a zase ty jejich pohledy:
Anubis: "Vidíš,já ti řikal,že na nás počkaj,věř mě odborníkovi,to už mám vyzkoušené"
Rita: "Co když se budou zlobit?"
Anubis: "Nebudou,normálně k němu přiběhni,předsedni a oni tě nemůžou uhodit,protože jsi nakonec přišla.Aspoň jim to řikají nějací chytrolíní na cvičáků,si totiž myslí,že jsme úplně blbý"
Rita:"Tak jestli todle projde,tak to bude bezva"
Fakt přiběhli,každý ke svému pánovi-teda u mě se nedá říct,že bych byla Anubovým Pánem.Oba zároveň předsedli.Rituška se usmívala od ucha k uchu.Anubis se tvářil jak pán světa. Mrkli na sebe.S Vyválenými psy v nějakém smradlavém hnusu,jsme šli všichni mlčky domů. Rituška si z vesela vykračovala a hodnotila dnešní nabyté zkušenosti.Takže to shrnu-já uteču,můžu si běhat bez pána,který na mě čeká a až přiběhnu,tak budu pochválena,no to je super,proč teda vlastně mám poslouchat?Kdyť to si nic neužiji a výsledek je stejný.Ještě,že mám takového kamaráda,jinak bych si nic neužila.
Anubis si to štrádoval po silnici a už teď dopředu přemýšlel,kam poběží příště a že to je super,že s Ritinou pomocí konečně skolí to prase,které jako jediné zatím nemá na kontě skalpů. Pán rotíka šel mlčky,asi teprve rozcházel malý infarkt a stále byl v šoku. A já? Přemýšlela kolik mi řikali,v tom železářství,že stojí ten naviák?

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:29
- Nahlásit

Anu
Teda Anu, takhle kazit moralku v radach nezdrhacich psu!

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:41
- Nahlásit

fifi
To já né,to Anubis,já řikala,že to je beznadějný případ,jen mě tady každý přesvědčuje,že nějaký ten způsob určitě je.tak já ho zkouším..

hele napsala jsem ti meil,jak se jmenuje ten chlap a jeho rotík.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:46
- Nahlásit

Anu
Jdu se juknout, diky..

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:51
- Nahlásit

Anu
Mi nic neprislo Blbnul mi ted chvilku seznam, zkus to poslat znovu, ju?

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:04
- Nahlásit

no blbnul,mě totiž došla zpráva o doručení.Ale dám to klidně sem.Jmenuje se Koudelka-opravdu žádný vtip a je z Českých Libchav.Pes je "prý" může to být samozřejmě kec dovežený se švédska a jmenuje se Armin -samozřejmě název chovatelské stanice si nepamatuje,to je pro něj bezpředmětné. Jinak je ale dost možný,že psa už nemá,teda psi,prý mu před 14dny utekli a on je zatím nenašel-lépe řečeno ani je nehledal.Co si o tom myslet,když ti utečou 3rotvajleři?

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:12
- Nahlásit

Anu
Koudelka? STS Chvojkovice Brod, zrejme slusny oddil a coby chovatel teda taky asi unikat... ale vubec nic mi to nerika... Jestli vubec ten pes byl opravdu s PP, treba jen Koudelka machroval.. Kazdopadne diky za snahu.

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:18
- Nahlásit

otázka je jestli ti psi ještě žijou...neumím si představit 14dní že nikdo neviděl 3rotvajlery. A u nás byla chovatelská stanice s PP a teď prý už dělaj jen bez PP-tak nevim,kam se vše hrne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:20
- Nahlásit

Anu
Tak nejak, je to podivny.. Tech tri "drobku" by si urcite nekdo vsimnul... Buh vi, kde je jim konec...
A kam se vse hrne, mno, ja bych vedela....

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:23
- Nahlásit

hele zkus mi prosímtě poslat meil,jen tak. Já mám problém se schránkou a potřebuji zjistit,jestli mi nejde jen odesílat,nebo i přijímat.Díky moc

Jediné co si zatím nedaří,je rozmluvit tomu chlapoj štěnata.ty teda chce 100%.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:29
- Nahlásit

Anu
tak mas jen tak maila.. snad dorazi.
Uvidis, treba si to ten pan rozmysli, dyk mas jeste dooost casu ho kapku po kapce nahlodavat. A kdyz ho nepresvedcis, tak se taky svet nezbori.

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:27
- Nahlásit

fifi
napsala bych ti meila ale nejde nám.tvůj mě dorazil,ale mě nejde odesílat.Za chvíli přijede technik.

Uvidíme,on totiž má naprosto milné -spíš laické představy o PP například se mě zeptal jak může mít pes papíry když má nějakou vadu-třeba ztrátu pigmentu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:37
- Nahlásit

Anu
Vis, nekdo treba si mysli, ze kdyz dostane k stenatku ockovaci prukaz, ze tim padem ma psa s PP... A at to vam to technik opravi co nejdriv...

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:54
- Nahlásit

anu....me se taky moc libi ten tvuj psik...listicka je mooc peknaa...ale neco sem si o tom plemenu cetla a jedine na cem se vsichni schodli je to, ze tento pes se NIKDY neda vycvicit

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:04
- Nahlásit

nika00
nejde já vím že nejde,ale furt mi to ještě nedochází a furt se o tom musím přesvědčovat...

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:06
- Nahlásit

ale treba se to s vekem spravi ale je to zvlastni...ze ho nenapravi ani na cvicaku...

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:11
- Nahlásit

tak na cvičáku jsem neviděla jediného psa,kterého by napravili.Zvláště pak takové plemeno,ze kterého nikdy nic nebude co se týče výchovy.

Taky máme retrívra-je to takový ňouma-fakt ale ňouma,přijde mi tak jednoduchý,že na jednu stranu si řikám,zlatý Anubis.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:14
- Nahlásit

Anu
Tak jsem se zase pobavila. Anubísek je fakt číslo.
To mně tentokrát Brut nezdrhl, už mám totiž 20m stopovačku, tak jí stíhám přišlápnout a raději se vyhýbám ohradám s krávama ( přeci jen ty elektrický ohradníky a zamotaná stopovačka......).
Ale zase pro změnu jsme vyděsili takového postaršího pána téměř k smrti.
Včera jsme šli na pole házet balonek. Těsně vedle protéká taková malá říčka ( za normálních okolností je v ní vody poskrovnu a sotva teče, ale teď jsou hladiny zvednuté a je dost velký proud, teda na místní poměry). Takže házíme balonek, synátor psa honí, občas před ním utíká a zkoušíme přivolání. Vše perfektní, pes má radost, já mám radost...
Po nějaké době vidím v dálce pána, jak prochází okolo břehů, občas se zastaví a kouká na vodu. Pomalu se k nám přibližuje. Když byl asi tak 20m před náma, tak se zastavil kouká do vody, pomalu si odloží bundu, košili, sundá boty a ponožky. Začne se posouvat ke kraji.
V tu chvíli si ho všiml Brut ( né že by o něm předtím nevěděl, ale pána si na mé okřiknutí nevšímal - měla jsem hroznou radost, jak poslouchá a hrozně moc jsem ho chválila). Chvíli jen tak stál a koukal, pak doběhl na mojí úroveˇn a polehoučku se posouval ke kraji. Přitom z pána nespustil oči. Na mé volání akorát pohodil hlavou, ve smyslu , teď neotravuj, mám vyhlídnutou kořist. Slezl ze srázu do vody. V tom na mně křičí synáček, že pán upadl a skončil ve vodě ( naštěstí jen po kolena). Doběhla jsem ke kraji v místech, kde zmizel ten můj pitomec.
A co nevidím. Pes ve vodě nadšeně dovádí ( první letošní koupel) a polehoučku se přibližuje k namočenému a nadávajícímu pánovi. Ten se celou dobu pokoušel vstát. Ve chvíli, kdy se mu to téměř podařilo, se před ním objevil naprosto spokojený, mokrý a rozradostněný Brut. Pán zařval leknutím a opět se skácel zpět do vody , jenže tentokrát celý. Brut na nic nečekal a s radostným vrtěním ocáskem vyběhl za náma na břeh. Sedl si přede mně a čekal na pochvalu.
Pán se s prskáním vyhrabal do stoje a se zlým pohledem upřeným na psa pronesl : Sem šel na kočičky. Sice jsem počítal s tím, že si namočím v nejhorším případě nohy, proto jsem se zul, ale netušil jsem že málem dostanu infarkt, když se přede mnou z vln vynoří obluda připomínající psa. Prosím vás, co to je zač? To on se normálně koupe v rozvodněné řece? Dejte si tu potvoru na vodítko, vždyť je nebezpečný i sám sobě.
Honem jsem pána ujišťovala, že Brut nikomu nic neudělá a že se jen v tom vedru potřeboval zchladit, že voda zase není tak moc vysoko , vždyť tam sám stojí a nic se mu neděje.
Nakonec to dopadlo tak, že synáček milému pánovi nařezal kočičky, pán se mezitím vyškrábal na břeh a Brut vzorně celou dobu seděl vedle mé nohy a ani se nehnul ( moc dobře věděl zmetek, že bych ho nejraději na místě uškrtila). Při našem odchodu ještě pán volal poděkování a nakonec si Bruta i pohladil. Vždyť už byl stejně mokrý, tak co by ne...

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:20
- Nahlásit

brut

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:23
- Nahlásit

brut
tak to je dobrý,

Uf uf,jediná věc,která u mě nehrozí,teda u Anuba útěk do vody.Zaplať pánbů,kdy skákal do vody jak nějaký Brut,tak už mi uplaval někam do Němec. Holt to taky nemáš lehký.Anubis zas nechápal potůček pod sněhem,který nebyl vidět,ale slyšet.Jal se to zvíře napadnout,ale samozřejmě se propadl.Reakce neuvěřitelná,ježíší já se topím,já sem mokrý,vylezl ven a kouká na mě "Tos mi to nemohla říct? "
holt to nemáme lehké

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:28
- Nahlásit

Anu
Bohužel to moje zvíře miluje i vodu. A to jsem si myslela , já naivní, že se mu tam nebude chtít. Většinou mají psi ze začátku problémy a on se ještě nikdy takhle nekoupal. V létě byl moc malý, na podzim už bylo dost hnusně a přes zimu naštěstí vše zamrzlé.

Ale kdyby jsi viděla ten výraz, co měl ten chlap ve chvíli, kdy se před ním Brut objevil...... To jsme se s klukem museli dret, aby jsme neřvali smíchy.....

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:28
- Nahlásit

no to je teda dobry sem nejdriv myslela za pan se chtel zasebevrazdit

anu
no muj retrivr je taky nouma...ale zas je to zlaticko a posloucha

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:30
- Nahlásit

to ja se v tomhle obdobi jeste bojim poustet pesana do vody aby nenastydla

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:42
- Nahlásit

holky, to me se Orry taky takhle propadl ledem ale nastesti mel ksiry a na nich pripnuty male sanky a ty ho drzely
jinak jsem byla vcera s klukama venku a Orry je uplne mimo..chtel by totiz cubinku a tak zase delal hluchyho a neposlouchal..to kdyz zavolam na Rockyho ke meeeeee tak leti div se neprerazi..mnoo je holt jeste naivni
jo a jak Rockyska porad odmenuju, tak Orry si o ty piskotky zacal taky rikat...vykaka se a bezi ke mne pro piskot a doma za mnou oba chodi jako ocasci a cekaj dobroty...a rocky napodobuje Orrycka a vzdycky si sedne stejne jako on aby tak neco dostal.je to s nima faaaaaaaakt sranda

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:47
- Nahlásit

nika00
Já bych ho taky do vody nepustila, jenže on se neptal. Jen jsem si říkala, zaplaťpánbu, že jsem mu nenechala stopovačku. To by se snad i uškrtil.

Orry
Vidíš, jak je šikovný....

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:52
- Nahlásit

brut
jo to je..oba jsou sikovni
akorat Rocky je trochu (mnoo trochu vic) hysterka a herecka..takovy brekanek

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:07
- Nahlásit

Nika
Andy je taky noumík a krásnéh a hodnej,ale najednu stranu musím před tím basenjim smekat,protože vedle něj vypadá fakt retrívr jak nevykňubace. všechno si nechá líbít,mistička je střed života,pomalé pohyby,možná ještě ten míček. To Anuba takové směšné záležitosti absolutně netankují.Je to chytrolínek.až moc.bohužel

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:12
- Nahlásit

Anu
ja mam voriska a je to desny prdlous..vecne nekde steka, lita..a to mu je uz 13...cely zivot je desne vitalni..a ja vzdycky rikala, boze kdy se on zklidni..a dalsiho pejska chci noumu a klidase....a tak jsem si ted k nemu poridila jacka russell teriera..ja se tech prdlousu asi nezbavim
myslim ze uz nedokazu mit "normalniho" pejska...

Anu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:14
- Nahlásit

buď ráda,ty jsou nejlepší.Andyho při odložení i usne.Jo už se mám vzbudit,tak jo,co teď. Mistička,piškotek by nebyl? To si člověk pak připadá jak pán tvorstva.Když má doma prdlouše tak ho z toho vyvede z omylu.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 13:15
- Nahlásit

Anu
U nás to vypadá tak, že mistička,balonek ano, ale někde něco vyvést, je ještě lepší....
Taky máme zkušenost, že kamarádky retrívr je taková klidná holčička, která za misku žrádla udělá cokoliv.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání