| Autor |
Zpráva |
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 14:29 - Změnil/a: Jirikovo
- Nahlásit
Nerad se vracim k jiz uzavrenemu tematu, ale ma vcerejsi navsteva v nejvetsi vesnici na uzemi CR mi nedava jinou moznost. Vedel jsem celou dobu, ze Garfield trochu zvelicuje, ale vcera jsem konecne poznal, jak moc nam lze ... Pred ctenim meho skutecneho, pravdiveho a jedineho praveho popisu udalosti doporucuji precist si, jak Garfield popisuje koupani sveho psa a srovnat to s nize popsanou a skutecnou Garfieldovskou metodou ...
Ke koupani psa na Garfielduv zpusob potrebujete zejmena psa. Dale pak je nutna nejaka vodni plocha (jezirko, prehrada, pozarni nadrz), priznive klimaticke podminky a jednoho prazaka cajzlovskeho, ktery chce zustat suchy. Zastavim se kratce u priznivych klimatickych podminek. Toto uslovi pri uziti Garfieldovske metody znamena vetsi mnozstvi jiz popraskanych ledovych ker na vodni plose. Z toho zcela jednoznacne vyplyva, ze takoveto koupani je mozne provest jednou, maximalne dvakrat do roka. V prvni fazi si sednete na nejakou zidku a budete se tvarit, ze vas vas pes nezajima. Pes jakozto tvor zvidavy vleze na vodni plochu. Postavi se na prvni a velkou ledovou kru, ktera je dostatecne stabilni a psa udrzi. V ten moment jakozto panicek prijdete a psa i s ledovou krou odstrcite od brehu (pri silnem vetru nebo nastoupeni psa na kru skokem je mozne odstrceni vynechat, prirodni zakony ho provedou za vas). Pes plave na kre. Kra priplave k jine kre, pes preleze. Takto se cela situace opakuje az do onoho okamziku, kdy pes pri prestupu zvoli kru malou a nestabilni, ktera se s nim v lepsim pripade ponori pomalu pod vodu, v horsim pripade (ktery mi byl skutecne nazorne predveden) se pod psem otoci a pes zahuci do vody bez jakehokoliv predchoziho varovani. Pes se ve vode snazi plavat, cimz kolem sebe uvadi molekuly vody v ruznorody pohyb a tim dochazi k cisteni psa asi podobne, jako byste ho zavreli do automaticke pracky. Jen doporucuji i na silne znecisteneho psa nepouzivat praci prasek. Pes plave ke brehu a kazdym tempem je cistsi a cistsi. Pes priplave ke brehu a chce vylezt ven. Bohuzel breh tvori mala betonova zidka a vylezt neni tak snadne. Zde pouzijte prazaka. Prazak milujici zver priskoci a pomuze psovi ven z vody, za coz bude odmenen sprchou z oklepavajiciho se psa. Nasledne psa nalozite do auta a cisteho ho dovezete domu. Mokreho prazaka nechate svemu osudu, prece vam nezamokri auto ....
Vse co je vyse popsane se skutecne stalo tuto sobotu, na vlastni oci jsem to videl a klidne i pred soudem odprisahnu. Dale vas chci upozornit, ze tzv. Garfieldovska metoda je chranena ochrannou znamkou a za kazde jeji pouziti jste povinni zaslat na muj ucet obnos dle vlastniho uvazeni, ne vsak nizsi nez 1.000,- Kc. Mozna se vam to zda hodne, ale za perfektne cisteho psa vam to preci stoji ...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 14:59
- Nahlásit
ano, 1.0000,- Kč se mi zdá hodně, raději budu své psy dál koupat bez ker
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 15:07
- Nahlásit
mac1
no jo, ale to bude tim, ze tam mas o nulu vic, nez ja pozaduju. deset tisic, jak pises ty, bych za to taky samozrejme nedal ...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 15:19
- Nahlásit
Jirikovo
mno minimálně 1000,-jo???to bych pouvažovala..množstevní sleva by nebyla???jenže kde bys to jako chtěl provést u nás???a mezináma,ale Garfieldovi to neříkejte,tohle bych do ní neřekla....chudák Garf.....co na to Srstka a Kubišová???
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 15:23
- Nahlásit
sarax
co na to Srstka a Kubišová???
lidi tam bylo spousta. naposledy jsem videl takove davy, kdyz jsem jel rano do prace metrem v ranni spicce, coz rozhodne nedelam casto, ale Srstku ani Kubisovou jsem mezi nima nevidel ...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2006 15:24
- Nahlásit
Jirikovo
dobrá vzhledem k tvému prohlášení že toto odpřísáhneš před soudem to nahlásím sama..................
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 07:45
- Nahlásit
Realita všedního dne byla samozřejmě zcela jiná.
Zatímco já seděla ke psovi, který se pomali blížil k vodě zády, Jirikovo viděl, že pes má eminentní zájem na testování vody. Nic mi neřekl a schválně začal mluvit hlasitěji a rychleji, abych neslyšela jak pes šmátrá packou do vody a taky Jirikovo vehementně upoutával mou pozornost svými nepravdivými historkami (jakože na Václaváku je tolik lidí jak na brněnské přehradě - to těžko, kam by se na ten Václavák asi tak vešli). Pak přestože Jirikovo už musel vidět, že pes stojí na kře a vzdaluje se od břehu a bezradně kouká okolo sebe, neupozornil mě ni jediným posunkem.
Bědnou situaci svého psa jsem zjistila až při mohutném šplouchnutí, kdy psí tělo bylo upadeno do vody. Když jsem chtěla skočit šipku do vody ve snaze psa zachránit, Jirikovo mě zastavil, jakože on to šlechetně zmákne ze břehu, když je blíž. To jsem ještě netušila, že jej bude škrtit a smykem táhnout po žulové zídce...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:37
- Nahlásit
Garfield
Jirikovo
Nevím, komu z vás věřit, ale uklidňuje mě jistota, že až se jednou sejdeme, tak jelikož je můj pes srab nad sraby, tak takovéhle koupání nebude... ale zato vám předvede jiný kousek - válení se v lidském ehm... no jak bych to řekla... nevoní to...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 08:59
- Nahlásit
Garfield
priznejme si, ze Gaf zahucel do vody zejmena kvuli tomu, jak jsi na nej kricela at se rychle vrati na breh ... coz popira tvoji teorii, ze jsi o psovi plovoucim na kre nevedela ... a ma zachranna operace rozhodne nespocivala ve skrceni, kdyby ses misto hysterickeho kriku divala, videla bys, ze jsem mu pomahal tahanim nekde u lopatek .... ale vidim, ze nevdek svetem vladne ... priste ho necham utopit a bude klid ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:15
- Nahlásit
isdpch
myslel jsem psa, ale privedl jsi me na bajecnou myslenku ....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:40
- Nahlásit
Jirikovo
Garfield
Tak to se u celorepublikového setkání máme na co těšit.
Můj pes se moc rád koupe, tak doufám, že ho ani jeden z vás nebude zachraňovat. Byla bych ráda, kdyby se dožil požehnaného psího důchodu...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:41
- Nahlásit
Jirikovo
ale z tvého popisu situace jasně nevyplynul fakt, esli se koupání Gafovi líbilo nebo ne...? řekla bych, že i jo, ale tys ho mocí mermo tahal ven...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:42
- Nahlásit
Eda
koupani se mu libilo az do toho okamziku, kdy zjistil, ze se sam nevyskrabe na tu betonovou zidku a ze tudiz nevi, kudy ven. pak zacal mirne panikarit ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:43
- Nahlásit
Eda
Sáře se to válení v lidském .... ehm smradu taky líbilo... a já mocí mermo chtěla, aby toho nechala.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:43
- Nahlásit
Jandula
no a nebylo to jedno. stejne uz smrdela, tak jsi ji mela nechat, at si to uzije ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:45
- Nahlásit
Jirikovo
víš, ona to udělala v sobotu znovu... naštěstí to nebylo tekuté... fuj...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:46
- Nahlásit
Jandula
no dobre, ale kdyz uz byla v sobotu zase navonena, tak uz je zbytecny tahat ji pryc. stejne jsi vedela, ze ti zase bude smrdet cely auto, ze ji budes muset zase koupat a ze cely vecer si budes cuchat k rukam a rikat si, ze to ze sebe furt citis ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:51
- Nahlásit
Jandula
Jirikovo
Jj, to taky známe. Hlavně večer před výstavou a brzkým ranním vstáváním........
|
monka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2006 22:43
- Nahlásit
U nas vyzera kupanie psa asi takto:
|