| Autor |
Zpráva |
art
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 08:56
- Nahlásit
Mám jeden dotaz a rád by jsem na něj věděl pár Vašich názorů. Již delší dobu ovažuji o dalším přírůstku do rodiny. Bydlíme v bytě 3+1 já manželka a děti 7 a 10 let a zbláznil jsem se do rtw, ovšem každý mne od tohoto záměru zrazuje hlavně rodiče. Musím hned napsat, že psa jsem nikdy neměl. Ovšem neřekl bych že nevím co to obnáší mít psa. Neznám moc lidí co občas dochází na cvičák jako já a přitom psa nemají. Poprvé když jsem se byl u nás na cvičáku podívat tak z toho byly místní docela pryč, když jim říkám že bych se rád podíval a blíž poznal záludnosti výcviku. Uvažuji o koupi psa (samozřejmě s PP)z nějakého jarního vrhu roku 2007. Nyní jsem si koupit knihu o rtw zhltnul jsem ji za jeden večer z netu jsem si stahnul Zkušební rád pro sportovní výcvik psů a teď jsem v něm zabořenej. Již teď jsem koukal na netu na chovateské stanice zabívající se chovem rtw. Ovšem jako laik nemohu posoudit kvalitu těchto stanic. Rád by jsem proto věděl Váš názor nebo zkušenosti?
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:27
- Nahlásit
art
Trošku je mi líto, že ti žádný ze sasvěcených neporadil a proto píšu já, nezasvěcená. Pokud je to skutečně tvůj velký sen a máš to tak hluboko "zažrané" pod kůží, jako jsem to měla já, tak do toho jdi. Když už teď, bez psa, chodíš na cvičák a přičichls k tomu, dovedeš si snad představit, jaké to bude v realitě. Je to spousta starostí, trošku odříkání a hodně radostí, ale to už snad tušíš a myslím, že panelák v tom nehraje takovou roli. Leckterý pes na zahradě v kotci, nebo u boudy na řetězu, je na tom hůř než pes panelákový. Pokud psa neošidíš ve výcviku a v dostatečném pohybu, který potřebuje každý pes, pak se nemusíš ničeho bát. Co jsem slyšela, tak rtw nemají problém s dětmi, naopak je milují, snad se možná hůř snáší s ostatními pejsky, ale to hodně záleží na výcviku a výchově. Je to bezpochyb nádherný pes. Stejně ti to už jen tak někdo nerozmluví, spíš je důležité pochopení v rodině, popř. pomoc příbuzných ze strany občasného pohlídání (dovolená, služebka, nebo nemoc). Jestli tohle všechno máš, tak jdi s chutí do toho. Hodně štěstí.
|
Miky
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:12
- Nahlásit
Arte, rtw Ti mohu vřele doporučit, jen bych asi na tvém místě zvolila fenku. Jsou ovladatelnější a mazlivější. Já sama mám roční fenku v bytě a je to velkej mazel, miluje děti a lidi a psy... A na cvičák s ní taky chodím. Je prostě skvělá! A až se budeš poohlížet po té stanici, určitě se po narození štěňat tam zajeď podívat. Uvidíš, v čem štěňátka žijí, jaký mají majitelé přístup... My sice máme fenku bez PP, ale od 14 dní věku jsme se na ten vrh jezdili dívat, takže jsme viděli, jak rostou, mluvili s majiteli, kteří byli velmi milí a strávili u nich hromadu hodin... To ti řekne asi nejvíc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:15
- Nahlásit
Artovi se dostalo odpovedi na rtw foru. A me nezbyva, nezli take rotvicka doporucit.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 15:27
- Nahlásit
Fifi
Taky jsem o něm přemýšlela, ale vyhrál australák....
|