Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bouda pro Berňačku
Autor Zpráva
Luboss
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 17:56
- Nahlásit

Našel jsem na stránkách http://www.cita.wz.cz/faq.html u bodu 14, jak má vypadat bouda pro Berňáčky. Jen se na to prosím mrkněte a řekněte, jestli s tím souhlasíte. Se brzy vrhnu na výrobu, tak ať to nedělám dvakrát
Tímto nechci nic namítat proti autorovi stránek a článku. Hodně mi ty stránky pomohli.

Sendy
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 18:42
- Nahlásit

Luboss
Sice nemám berňáka, ale chceš-li, můžu Ti poslat nákres a rozměry boudy dle velikosti psa. Aspoň to porovnáš. Mail mám pod členem.

daliva
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 20:31
- Nahlásit

Luboss
Trochu mimo mísu, ale jak jsi dopadl s pátráním po štěněti BSP?

My máme klasické boudy dřevěné, dvojité, zateplené polystyrenem, vždy 1+předsíň, aby psi byli v závětří. Uvnitř je dřevěná podlaha s kobercem, v předsíni jen dřevěná podlaha. Nemá smysl dělat boudu moc velkou, psi pak nemají šanci si ji zadýchat. Rozměry pošlu zítra, teď už se mi ven s metrem nechce...

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 20:38
- Nahlásit

Luboss
No, my udělali krásnou, zateplenou boudu pro naši berňačku a spala v ní akorát když byla "nemocná" - mokvavá dermatitida, a měla potřebu si někam zalézt, schovat se ... jinak spí před naším vchodem, popřípadě v předsíni - ve velikých mrazech (-12° a víc, v té předsíni je v takových mrazech kolem nuly) ... ale klidně ti naši boudu taky změřím ...

Luboss
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 21:49 - Změnil/a: Luboss
- Nahlásit

Sendy
l.zednik@atlas.cz to je můj mail. Fenka Bernského salašnického má v kohoutku 58-66 cm. Díky moc.
daliva
Obeslal jsem co se dalo a neozval se skoro nikdo, takže jsem se zeptal kamošky a ta mi domluvila fenečku z budoucího nakrytí. Plánovaný odběr je v půlce července. Bohužel se mi nepovedlo s PP, ale chovatel je to ověřený, takže doufám, že to bude ok. Naše budoucí Jenny mít štěňátka nebude, takže rasu tím neznehodnotím. A stejně si ty štěňata někdo od toho chovatele vzít musí, tak proč né já, že?

daliva, Janiii
Moc Vám dějuju, jestli pošlete ty rozměry. Boudu musí mít, protože bude celý rok venku. A bude ji mít v kůlni, kde nefouká. Teď to ještě postavit. Ale já to zvládnu. S tím kobercem je to dobrý nápad. To mě nenapadlo.
Ani nevíte, jak jsem rád, že jsem tyhle stránky našel.

joli
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 10:24
- Nahlásit

Luboss
myslím, že je to zbytečná námaha, že ji bude stačit, že si zaleze do kůlny!!! Máme šarplanince a má SUPER boudu, dvoupokojovou zateplenou, žádná levná záležitost to nebyla........a milý Haryček v ní nespal ani jednou!!!!!! Ani v letošní kruté zimě do ní nevlezl....a to je vlastně ještě štěně, tedˇmu bude rok. Leze do ní akorát dělat lumpárny, leží na zádech a trhá závěsy = super hra!

Luboss
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 10:39
- Nahlásit

joli
No já se to stejně pokusím nějak vyrobit. Uvidíme, jestli se nastěhuje a když ne, tak to dám sousedům.

Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 10:52
- Nahlásit

Luboss
Tak boudy a ještě v kůlně bych se tuplem "bála" - když to beru z vlastní zkušenosti, tak Berni musí mít přehled ... buď hlídá u dveří, nebo leží na zahradě odkud vidí, co se kde děje ... takže jestli je kůlna někde v ruhu pozemku nebo v závětří, fajn, ale aby se jí tam líbilo .... ale to budeš muset vyzkoušet

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 10:56
- Nahlásit

Luboss
Tak jsem tu s těmi rozměry: d-185cm, h-105cm, v-110 vpředu a 103cm vzadu (máme střechu klopenou kvůli sněhu a vodě, ale to u tebe asi odpadá). Jinak šířka vchodu je 56cm, předsíň o něco málo širší, zbytek je ten vlastní "pokojík". Možná ti bude stačit bouda bez zateplení, určitou izolací je už ta kůlna a berňák má dlouhý hustý kožich.
Koberec se nám osvědčil jako nejlepší, všechny kupované pelechy, deky a hadry psi brzy vystěhovali a rozcupovali. Koberce kupujeme vždy zbytkové kusy v obchodech a pravidelně obměňujeme, navíc se dobře udržují - čas od času odklopíme střechu a vyluxujeme...

Jestli si pes zvykne na boudu je otázka, našim některým to taky chvíli trvalo, ale osvědčilo se nám umístit je tak, aby i z boudy měli přehled o dění na dvoře a za plotem..

Tak, ať se ti zadaří - u chovatele si zkus zjistit, jak jsou na tom rodiče tvého štěněte s klouby a povahou a vůbec maximum informací.

Lenny
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 11:08
- Nahlásit

Zkušenost s boudou máme stejnou jako Janiii postavili jsme taky krásnou zateplenou a když tam poprvé zalezl sám tak jsme otvírali šampáňo jinak taky spí před vchodem tak jsme mu na to upravili balkon. Berňáci a bouda

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 11:09
- Nahlásit

Luboss
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/185518/Bernsky-sal asnicky-pes.php

Taky nevypadá zle...

Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 11:25
- Nahlásit

Luboss
taky si "rejpnu" ... jedné výborné CHS se narodily štěňátka před dvěma dny ....
Boudu změřím po obědě ...my do ní taky zainvestovali dost - dělal ji děda truhlář a nemohl pochopit že nezáleží jak bude krásná a z jakého super materiálu ... je to bouda pro krále :-D a je nám naprd ))

Luboss
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 12:01
- Nahlásit

daliva
No plánuju to takhle: Kůlna je otevřená, takže může kdykoliv ven (dá se i zavřít ) Může si běhat po zahradě a kolem baráku. Kůlna je ale za barákem, takže tam za plot asi neuvidí. Ale lehnout si může kdekoliv. Jen né mamce do zahrádky .
Trochu nechápu tu předsíň. Když to na délku má 185 cm, tak v kolika je to rozdělený na ty dva pokoje?

daliva
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

Luboss
Odečti od 185 cm šířku vchodu + cca 5cm. Tam je přepážka, máme ji širší, protože je taky zateplená (předsíň zateplená není).

Luboss
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

daliva
Díky moc.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání