| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:22
- Nahlásit
kdyz jsem dostala orryho byla jsem mala holka, brachovi v te dobe bylo 18 s orryckem jezdil do lesa, na trempy...Orry tohle zboznoval..a myslim, ze i bracha byl jeho vudce..poslouchal ho jak hodinky..a kdyz bracha rekl: jedem...Orry se mohl pretrhnout a nic ho nezajimalo (myslim, ze me v te dobe bral jako stene jemu rovne) Jenze pak se bracha asi ve 27letech odstehoval..a Orry ho uplne odepsal vídal brachu o vikendech..na chate..na srubu..a postupne ho prestal uplne i vitat...(kdyz reknu ale treba venku Kaja..tak to vrti ocasem a hleda ho) ale jakmile ho uvidi...jde o dneho pryc a vetsinou u toho vrci..taky kdyz prijde k nam domu, tak ho sice pusti, ale stejne vrci a neprivita ho!! Myslite, ze muze brachy odchod od nas brat jako zradu?? Treba sestrenici, kterou vidi cca 1x do mesice vita div se nezblazni..i jine lidi..ale brachu uz vubec!! Jo a taky si bracha poridil kocoura..je to mozna zarlivost? s kocicakem ale orry vychazi moc dobre!! Kdyz si bracha vezme Orryho sam...treba ze s nim nekam jede..tak je vse jako za starych casu..posloucha ho a necha si vse od neho libit....Zajimalo by me proc to Orry dela...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:37
- Nahlásit
Osobně si myslím, že pes dokáže cítit zklamání z toho, že se na něj jeho nejmilovanější člověk vykašlal a to ho určitě nějak poznamená.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:44
- Nahlásit
kokoska
myslim, ze mu to nemuze odpustit a odepsal ho..
jenze co jsme meli delat? Bylo jasny, ze bracha odejde...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:47
- Nahlásit
jinak mel vzdycky kazdyho ze smecky rad..brachu pro ty vandry, me na hrani a blbnuti, tatu na zradlo, mamku na mazleni....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:49
- Nahlásit
Orry
Já si taky myslím, že to může být pravda.
Moji známí dali fenku do psího hotelu a odjeli k moři. Ona to velmi těžce nesla. Když ji to zakrátko udělali podruhé, tak už je nechtěla znát. Když si pro ni přišli, dělala, že je nevidí, a nikdy to nerozchodila. Dali ji pak babičce.
Když jsem se to dověděla, sebrala jsem od nich moje štěně, které si krátce předtím vzali. Byly v tom i další věci - trestali štěně za loužičky a tak. Dnes je to štěně můj skoroRLDC Mercy.
Myslím ale, že to musí být hodně velké trauma, aby se urazila taková dušička, jako je psí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 11:50
- Nahlásit
kazdej ze smecky ma pro psa jinej vyznam.....u nas je to ja-vsechno, mama-ze vseho sili a tata-dovoli vse....ale stejne ma nejradsi me..i kdyz ja ji nedelam ustupky jako tata..nedavam ji dobroty od stolu jako tata....obcas na ni zvysim hlas...ale stejne ten pes ma jen jednoho vudce
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:02
- Nahlásit
Orry
Jo, promiň, jestli jsem se Tě nějak dotkla, nemyslím si, že jste psovi ublížili, to určitě ne, jen že asi byl na bráchu hodně fixovaný a jako velké trauma to prožíval.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:24
- Nahlásit
aren
ne ne dobry
on ale kdyz bracha odesel nijak zvlast nesmutnil..vse bylo ok...ale postupem casu ho zacal takhle silene ignorovat...
ja si myslim, ze ho ma rad, ale ze ho bere jako zbeha..a jasne mu dava najevo, ze on uz do te jeho smecky nepatri!!!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:25
- Nahlásit
aren
kdyz jedem na dovcu a orry s nama nemuze, hlida ho babicka s dedou..kdyz se pak vrati k nam domu, tak je urazenej a nebavi se s nama, ale za chvili je vse zas ok...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:37
- Nahlásit
brachu nejvic poslouchal...a ty vandry byly jeho
se mnou zas travil cele dny venku v parku, spal se mnou v posteli....kdyz jsem byla na tabore tak me hledal...
ale vzdycky bylo na orrym videt, ze ma rad smecku pekne pohromade!!
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:54
- Nahlásit
Orry
Já si myslím, že pokud se pořizuje pes, mělo by se stanovit, kdo si ho pořizuje...taková nějaká odpovědnost vůči tomu psu. Stejně jako v přírodě...Tam má pes svou alfu a nemyslím, že by se někdy stalo, že by alfa se prostě sebral a odešel do Prdelkovic! Aspoň ne v normálních případech. No a když je teda stanoveno, čí pes je, tak ten by měl být opravdu jeho pánem a starat se o něj. Jak říkám, přijde mi to jako taková elementární odpovědnost vůči tomu psovi.
Samozřejmě jsou tady psi v velkých CHS, psi "jen hlídací" apod....kteří také mnohdy nejsou žádné konkrétní osoby.....ale to není tenhle případ.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 12:55
- Nahlásit
Orry
myslím, že je zbytečné to řešit, brácha pejsu zradil (opustil). Pes to ví a reaguje na to po svém. Ta křivda v něm bude až do smrti, s tím nikdo nehne
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:11
- Nahlásit
trotelchen
ja naprosto souhlasim....
pes ma rad vsechny a i kdyz se zda ze bere za pany vsechny, tak ve skutecnosti ma pana jen jednoho a nejradeji ma jen taky jednoho cloveka...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:21
- Nahlásit
Orry je muj pes..ja vzdy po nem touzila a ja ho i dostala, starala jsem se o nej, ucila ho ruzne povely...chodila jsem s nim ven...bracha se mu venoval hlavne na tech vandrech...ale musim rict, ze v te dobe, kdy jsem ho dostala mi bylo teprv 10..myslim, ze me asi orry za pana nepovazoval, ale kdyz se bracha odstehoval tak uz jsem i ja byla dospela..vzdycky se u nas bralo, ze pes je muj a ja za to nesla i vsechny dusledky..ze zacatku byl orry ok...brachu vida casto i ted...ale posledni rok se to nejak zmenilo...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:22
- Nahlásit
nika00
Nooo a nebo pak muze nastat to, ze vlastne tzv nevi, kam patri a z toho plynou jen problemy, ale asi to bude tak, ze se snazi vetsinou nekoho coby vudce stanovit....treba i sebe...asi bude hodne zalezet na dalsich faktorech....jak je ci neni dominantni...jak moc je to pes treba primitivniho plemene pod...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2006 13:28
- Nahlásit
jo jinak orry chlapy nemusi celkove...
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 19:14
- Nahlásit
Možná jsi to ti někde psala,ale jaká je Orry rasa?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2006 18:18
- Nahlásit
barca
krizenec jezevcika a spice
|