Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / krmivo Calibra
Autor Zpráva
Břetislava
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:45
- Nahlásit

Jaký máte názor nebo zkušenosti s tímto krmivem? V pátek jsme byli u veta a on to strašně vychvaloval. Prý je s tím strašně spokojený a krmí tím všechny svoje psy. Já jsem ale o Calibře zatím slyšela jen negativní názory. Krmíme Nutramem a veterinář říkal, že Calibra je mnohem lepší.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 15:54
- Nahlásit

Břetislava
Já krmila Calibrou svoji feňuli a byla jsem spokojená... Feňule taky, bohužel až moc (nabrala mi kilčo navíc) Takže teď je na Acaně Adult Light...

Ale po Calibře byla v pohodě, super srst, bobky....

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:03
- Nahlásit

Břetislava
Jestli to nebylo tím, že jí váš vet (stejně jako náš) propaguje a má smlouvu s dovozci a nějký procento z prodeje.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:08
- Nahlásit

suesie
Bavili jsme se o tom, že jeho berňák měl kožní problémy, které mu po Calibře zmizely. No a tak to začal vychvalovat. Ani nevím, jestli je to prémiovka nebo superprémiovka. A na to, že se to vyrábí v ČR (teda myslím), mi to připadá nějaký drahý.

hana
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:18
- Nahlásit

já jsem spokojená nebyla. Krmila jsem 4 psy a žádnému nevyhovovala. Jedna fena se ztrácela před očima, myslela jsem, že má rakovinu či co. Kompletní vyšetření stálo dost peněz na to, aby se zjistilo, že má prostě hlad a nedostatek živin. Snad půl roku trvalo, než se dostala do původní kondice.

Jajina
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:46
- Nahlásit

My jsme spokojeni byli, Fidovi docela i chutnala, ale bylo vidět zhoršení kvality a barvy srsti (hnědý labrouš). Když jsme pak zase koupili Puriny Proplan, tak bylo hrozně rychle znát zase zlepšení...

nika00
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:49
- Nahlásit

ja si myslim ze tohel je dost individualni...Calibru neznam..lide si hodne vychvaluji acanu, aukanubu a proplan...ja mam proplan pro kocku a je uplne naprosteo hyperaktivni blazen s krasnym kozichem, ale pro psa jsem zvolila eukanubu...ta mi prijde kvalitnejsi nez proplan, jak uz jsem tu nedavno zminovala, tak proplan vyrabi i pro friskies atd, coz mi moc kvalitni neprijde, vzhledem k tomu, ze se prodava v tescu docela levne...

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 16:55
- Nahlásit

nika00
uz jsem tu nedavno zminovala, tak proplan vyrabi i pro friskies atd, coz mi moc kvalitni neprijde, vzhledem k tomu, ze se prodava v tescu docela levne...
Zkus si přečíst složení těch krmiv a pozjišťovat toho co nejvíc a ne hodnotit podle ceny...

nika00
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:03
- Nahlásit

ja nehodnotim podle ceny...(prece mam propaln i pro kocku)ale podle toho, co jsem videla na svem psovi....friskies jsme taky meli...ale proste me nejak nenadchl..nevim...

nika00
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 17:06
- Nahlásit

nesoudim...vzdyt i na tech opravdu napr. tescovskych krmenich jsou napsane ruzne veci a verit se tomu neda...ja nic nenamitam, jen doporucuji eukanubu pro psa

Lea
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 20:17
- Nahlásit

Chachá, Calibra je, vážení, úplně stejného složení jako Brit, rozdíl je jen v poměru minerálů. A v ceně. Mám informace přímo od zdroje. A co veterináři propagujou a co ne, tím bych se moc neřídila, mají smlouvy a musí prodávat. A veterinář který tvrdí něco špatného o Nutramu...no comment. Musím dodat, že Nutram je JEDINÉ krmivo, na které si ještě u nás v krámě nikdo nikdy nestěžoval. Narozdíl např. od puriny apod.

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 20:30
- Nahlásit

Lea
a prodáváte třeba Eagle pack, Satisfaction a ANF?

Lea
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 20:59
- Nahlásit

suesie
Já o těch krmivech neříkám, že jsou horší nebo špatná. Jenom říkám jak to je

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 22:33
- Nahlásit

Lea
no a jaká jsou tahle tři?

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:19
- Nahlásit

my jsme chvíli Calibrou krmili psa s problémovým zažíváním. Měli jsme od této značky nějakou tu veterinární dietu.....pejsovi se po tom zažívání spravilo, ale protože to bylo u nás na veterině strašlivě drahé a jinak než přes veta se ta dieta nedala sehnat, tak jakmile se pejsa zlepšil, přešli jsme na Purinu Pro Plan a ta pejsovi sedla.....
Pokud se týče ANF, tím jsem krmila mladého psa (ANF- puppy pro střední plemena) Pejsa to baštil do jednoho roku a prospíval výborně.

Anu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:23
- Nahlásit

Osobní zkušenost nemám,ale známý maj pitbula a po krmění 2měsíců dostal strašnou vyrážku pod krkem a začala mu pad srst,zmatněla,vůbec nevypadal hezky.Museli k doktorovi a ten jim dal Eukanubu -veterinární za 1500,-Kč za pytel,aby se pes spravil.Teď koupili Chicope-nebo jak se to jmenuje a pes je zase OK

brut
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:43
- Nahlásit

My jsme ze začátku krmili Chicopi a náš pes měl stále hlad. Teď máme Calibru s lososím olejem a stačí mu určená dávka. Hlad nemá, vyrážku nemá a srst je taky pěkná. A naše "babča" zase může jen YO krmení s pupalkovým olejem, protože po všech ostatních má průjem nebo zvrací a to jsme vyzkoušeli od Eukanuby přes Proplan snad vše dostupné.Myslím, že každému psu vyhovuje něco jiného a může se to časem změnit.

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 11:12
- Nahlásit

ještě bych k tomuto tématu chtěla říci, že každý si může vyslechnout reference na různé značky krmiva od různých lidí s různými psy, vyzkouší to, na co slyší nejlepší reference a přesto jeho pes může mít s danou značkou krmení problémy......
Každý pes je jiný a je jenom na jeho majiteli, aby vyzkoušel v rámci možnosti to, o čem si myslí, že by psu prospělo a pokud to najde, měl by u toho nějaký čas vydržet. Zejména u psů s prokazatelně problémovým zažíváním by se se žrádlem nemělo experimentovat a po nalezení toho správného už u toho raději zůstat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání