Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / líný retriever...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:19
- Nahlásit

Mam doma 4letou fenku zlatého retrivra a je nesmirene lina....kdyz jdeme ven, tak lita, blazni a janci...ale po nejake dobe...cca20min uz nemuze a tahne me domu, i kdyz ostatni psi kamaradi jsou plni energie... Je pravda, ze ted ty prochazky trochu odbyvame...takze se ptam, jak ji mam opet naucit pohybu a vydrze abych ji hned neodrovnala?! Dikyy

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:25
- Nahlásit

nika00
trenovat, trenovat a trenovat. Jako s lidma. Po nekom, kdo se v zivote poradne nehybal nemuzes chtit, aby ubehl maraton. Ale kdyz zacne trenovat, tak jednou treba i ten maraton da. O nicem jinem to neni. Ted vydrzi 20 minut, pristi mesic pul hodiny... atd. atp.

Ja to vidim na svem steneti - on teda liny neni, prave naopak. Ale cim vic se ho snazim utahat, tim vic miva energie a v tuhle chvili je temer neutahatelny...

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:27 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

nika00
a nebolej jí třeba nohy??co nějaký DKK..máte RTG?protože pokud jí něco bolí,běhat dýl asi nezačne....
retrívři na to prej trpěj,ale to ti poví někdo kdo to zná líp

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:27
- Nahlásit

nika00
Nechápu tvůj dotaz.To chceš se psem běžet maratón?Nebo proč chceš psa učit nějaké výdrži trénovat ho pro výdrž?. Já si myslím, že pejsek dává jasně najevo, kdy má z pohybu radost a kdy už ne, a snažit se zvyšovat jeho radost z pohybu trénováním výdrže? No promiň tomu nějak nerozumím.

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:28
- Nahlásit

nika00
Není kastrovaná?

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:28
- Nahlásit

nika00
Mám taky retrievera, sice je mladší, asi rok a půl, ale prodělala operaci předních pacek... Před měsícem jsme se zase vrátily do normálního režimu, ale taky nevydrží tak dlouho, co předtím... Po klasický procházce je po 45 minutách unavená (dřív vydržela lítat jak šídlo dlouho), na cvičáku je vidět, že po 45 minutách toho má plný kecky... Ale začaly jsme to dělat tak jak píše Wami, pomalu, postupně, přidávat a už teď je to lepší....

Barča
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:29
- Nahlásit

Co já bych dala za trochu línější Amy.Po 3 hodinové procházce padám únavou a ona se teprve dostává do nejlepšího

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:31 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Hehe...jinak kastrovana neni a vet ji delal testy naklouby a byl docela prekvapeny, ze je ma v pohode....akorat mame mensi nadvahu...tak rikal, ze musi hubnout, jinak se ty bolesti kloubu dostavi...takze sme snizily davky...Jinak jasne ze nechci aby ubehla maraton, ale aby aspon nepadala unavou kdyz 4x dobehne pro micek...jinak ja nepotrebuju aby mela vydrz jak nakej malamut...

Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

...je fajn, že niku00 nikdo tentokrát nenutí nechat zkutálet psa z kopce... aby se jako trochu pohnul...
Už mlčím.

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:36
- Nahlásit

hehe taky jsem to cetla...no i kdyz ta moje fenule je takovej nouma...necha si vsechno libit..i doktor neveril, co vsechno mu dovolila

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:44
- Nahlásit

nika00

Hehe...jinak kastrovana neni a vet ji delal testy naklouby a byl docela prekvapeny, ze je ma v pohode....akorat mame mensi nadvahu...tak rikal, ze musi hubnout, jinak se ty bolesti kloubu dostavi...takze sme snizily davky...Jinak jasne ze nechci aby ubehla maraton, ale aby aspon nepadala unavou kdyz 4x dobehne pro micek...jinak ja nepotrebuju aby mela vydrz jak nakej malamut...

No myslím, že se budeš muset smířit s tím, že už prostě bude taková. Taky jsem měla líného knírače. Ostatní ve smečce k neutahání, a madam líná vždy rozvážná (pomalá a líná).Myslela jsem, že to napravím tím, že jí budu trochu honit na kole.Omyl. Prostě jí pohyb nebavil, a když tak jen tak jak ona uznala za vhodné.
Myslím si, že pejskové vědí sami nejlépe proč jednají někdy tak co je nám nepochopitelné. Třeba má nějaký skrytý problém, který ani vet. při sebelepším vyšetření nebyl schopen odhalit, a pes se instinktivně chová tak, aby se s tím problémem nejlépe vyrovnal.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:48
- Nahlásit

dorfa
jenze otazka je, nakolik je opravdu fenka "lina" a nema pro pohyb "bunky" (nebo ma zdravotni problem) a nakolik je unava zpusobena opravdu akorat tim, ze ma nadvahu a nedostatek pohybu...

Jedno z toho je resitelne akceptovanim toho, ze pes se hybat nebude, u toho druheho je dobre na treninku trochu pridat...
Jenze o tom si musi rozhodnout majitel psa sam...

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:50
- Nahlásit

treba jo ..kdovi....ja stejne budu asi zkouset pomalu ji pridavat pohyb a uvidime...kdyz byla mensi, tak sem si zas myslela ze je kratkozraka protoze vzdycky za mnou utikala a narazila do me...div me neporazila...tak vet ji delal vysetreni a samozrejme nic nenasel a rikal ze to je akorat premira jeji snazivosti takze mozna je to moje chyba, ze jsem zaneprazdnila ten pohyb a pejsek samozrejme je linejsi a radsi se vali doma...

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:56
- Nahlásit

Táta má retrívra a je taky dost pomalý,takový neživý sice si dokáže hrát se psi ale pak padne.Mimo jiné že to patří k jeho povaze-lenost tak má srdeční aritmii a dost se unavý.Hlavně v létě -to nemůže vůbec sportovat,jen tak chodit-přežívat. A pak pokud vím,tak retrívři nejsou moc aktivní. Na cvičáku máme jednu a ta když dostane povel Volno tak to pro ni znamená,že si může lehnout a když jde do odložení tak usne. a pak už je konec výcviku a ona se stím svým šouravým krokem line domů...

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:57
- Nahlásit

wami
jenze otazka je, nakolik je opravdu fenka "lina" a nema pro pohyb "bunky" (nebo ma zdravotni problem) a nakolik je unava zpusobena opravdu akorat tim, ze ma nadvahu a nedostatek pohybu...

Přesně tu otázku jsem si kladla taky.Proto jsem začala s tréninkem na kole s přesvědčením, že to trochu nadváhy vyběhá. Omyl, byla sice (zjevně i podle veta.) zdravá, leč opravdu líná. Evidentně ji to nebavilo a v tom případě pak ani mě. Podotýkám, že pes byl u kola na volno, nějaké násilné rvaním psa u kola nepřicházelo v úvahu. Výsledek, já ze zbytkem smečky stovky metrů v předu možná i km, a madam volným krokem nás prostě došla.

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:05
- Nahlásit

anu
je fakt ze kdyz jsme chodili na agility, tak tam byl dalmatin a ten kdyz mel "volno" tak lital s mickem jak blazen a nase holcicka tam courala a ocuchavala co nezna....vzdycky byla takova, ze radsi si sedla se mnou a nechala se hladit nez aby nekde litala s micem...i kdyz se psama si hraje rada... ale nakonec vzdycky bezi ke me...asi me holt tolik miluje jinak bez u kola jsem taky zkousela...byla na volno...a drzela se u me...poceste se jeste vykoupala v rybniku, takze asi byla fakt utahana a pak sem musela jet krokem, aby me chudak stihala...a nejak jsme se vubec dostaly domu..a pak spala celou noc az do druheho dne odpoledne...

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:06
- Nahlásit

myslim ze je fakt lina....asi to ma od panicky

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:14
- Nahlásit

Anu
Na cvičáku máme jednu a ta když dostane povel Volno tak to pro ni znamená,že si může lehnout a když jde do odložení tak usne.
Já když dám Sáře volno, tak začne lítat, dělat kraviny, honit se atd... a je k nepřivolání...
když jí dám do odložení, ta je schopná taky usnout...

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:19
- Nahlásit

Já když psovi povel volno-tak ho do 2minut nevidim.Je schopný oběhnou 5kilometrů. Prakticky leží jen když fakt tvrdě spí jinak furt něco dělá. Můj pes a vedle retrívr tak to je jak Asterix a Obelix. Retrívra kam položíme tam zůstane.Hodíme mu míček,on ho chytne a když už je daleko od míčku-respektive by se musel zvednout-tak začne na míček štěkat,aby míček příšel.Většinou míč přijde,přeci chudáka psa nenecháme zvedat.

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:19
- Nahlásit

to ja kdyz dam volno a jsme na prochazce...tak bezi prede mnou..sice si me furt hlida...a vsude cmucha...ale odvolat se da....jen kdyz vidi kocku nebo zajice..to je des...

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:21
- Nahlásit

anu
jojoooo tak to zname takyyy...pes lezi metr pred mickem a blafe...

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:24
- Nahlásit

takové zákony mají v palci právě retrívři.Lehnout si do prostřed dění a světe toč se kolem mě.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:25
- Nahlásit

dorfa
ale jo, stane se... Ale tak nejak mam pocit, ze zrovna u psu je pripad tve kniracky spis vyjimka potvrzujici pravidlo...

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:26
- Nahlásit

no jo to nase sandy si treba rada lehne mezi dvere a my ji musime preskakovat

Anu
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:32
- Nahlásit

U normálního psa bych to brala jako důkaz autority a to se nesmí-u retrívra vím,že to je důkaz naprosté lenosti. Už se stím smíř. Jsou to prostě lenoši první kategorie. Andy to taky dělá,když chce člověk otevřít dveře,tak to musí zkusit otevřít i se psem a když to nejde tak se pes mrzutě nadzvedne s výrazem mučedníka a zas sebou práskně o půl metru dál...

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:38
- Nahlásit

hehe :-D ale stejne jsou sladci....

Orry
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:40
- Nahlásit

nika00

ja ti pujcim Orrycka, chces no a pockej az vyroste Rockysek..to bude smecka hehe..vidim to tak...panicka...pak dlouho nic...a pak nekde dablici

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:46
- Nahlásit

no jo svato....to bude V a V pak sandy..pak dlouho nic a pak dva blazni

Orry
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:47
- Nahlásit

nika00
orry byl teda taky jeden cas tlustejsi..no ale on ma uz na to leta...vzdycky pres zimu pribral..a pak to v lese vybehal ted kdyz zere seniorku, tak je to v poho...zrovna ted rikal bratranec jak je šlank
jinak si taky myslim, ze nekteri hafani jsou linejsi...a fenka je taky klidnejsi...
orry nikdy linej nebyl...a mamka se porad ptala kdy se zklidni..zatim se tak nedeje..a ja jsem rada..prece jenom jsem si zvykla ze mam blazna
musime nekam vyrazit...(ale prosim bez harani ano )

nika00
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:50
- Nahlásit

jojo tak jeste mesic vydrz....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání