Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pojištění ???
Autor Zpráva
airin
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 14:51
- Nahlásit

Ahojky, chtěla bych se zeptat ,jestli máte pojištěnýho hafpesa proti škodě kterou způsobí a jestli ju ,tak kdyby jste mi poradili u které pojišťovny.Co jsem se dívala ,tak je to jen připojištění k domácnosti a nebo pesan musí mít zkoušky ,který mi ještě nemáme.A některý pojišťovny nepojistí ridgebacka vůbec ,protože to je nebezpečná rasa díky.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:55
- Nahlásit

Myslim, ze CSOB poisti. Teda, aspon mne to ponukali ako pripojistenie k domacnosti, ktore mat musim

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 15:59
- Nahlásit

airin,česká pojišťovna pojistí jakéhokoliv psa proti škodě, kooperativa snad jen jako součást pojištění bytu.
Mám také nebezpečnou ) rasu, a pojistku v pohod, dokonce dvakrát))jelikož jsme jí udělali s mužem oba-nezávisle na sobě.

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 16:08
- Nahlásit

Na co vse se pojisteni vztahuje a jaka je vyse plneni?

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 16:09
- Nahlásit

U české pojišťovny, pojistka se jmenuje Pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě a stojí na rok 375 Kč a zahrnuje - škody, které způsobíš ty svým zaviněním - vytopení sousedů pračkou, shození vázy v obchodě apod, ale taky škody, které způsobí Tvůj pes / rasa nikoho nezajímá / - třeba poskáče někomu kabát / čistírna /, skočí na kamarádku a rozthne jí značkový triko / to se stalo nám /, pošrábe u skorotchána vchodový dřevěný dveře / to se taky stalo mně /. Nebo když Tvůj pes pokouše jinýho psa, tak z toho lze tomu pokousanýmu hradit veterináře. Vždy to musí být z Tvojí viny - že jsi psa neuhlídala.
Sjednání na kterékoliv pobočce ČP nebo si na 841114114 můžeš sjednat obchodníka, který tě navštíví.
Vyčerpávající, ne?

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 16:12
- Nahlásit

wensday, hlavně praktický) a doufám,že když pojíštíno je....nebude to nikdy třeba uplatňovat)

pajinka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 16:15
- Nahlásit

Zajima mne spis pripad, kdy by pes vbehl do silnice a propriklad nejakej ridic by to by ve snaze ho neprejet narval svym treba dvoumilionovym volvem do stromu, baraku apod...

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 16:15
- Nahlásit

žanda
No, mně se to teda už hodilo..... zvlášť u skorotchána

airin
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 16:44
- Nahlásit

wensday

To je vončo ! Díky ,už to jdu študovat na stránky ČP.

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 17:50
- Nahlásit

Máme taky pojištěnou odpovědnost za škodu v rámci pojištění domácnosti u Kooperativy, vztahuje se na všechny členy domácnosti, tedy i psa a výše plnění? Kolik zaplatíš, tolik je plnění.

RoSa
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2006 21:19
- Nahlásit

Já mám psa taky pojištěného v rámci pojištění domácnosti u Kooperativy, a ani jsem to nevěděla. Až když jsem se po pořízení psa ptala svého poradce na extra pojistku na škodu způsobenou psem, tak jsem se to dozvěděla. Nic se nemusí extra hlásit, prostě je pes v pojistce zahrnut automaticky jako "člen domácnosti". Musí být v tom dotyčném bytě ale samozřejmě "nahlášen", tedy na obecním úřadě. Pojistka je na vše tak, jak to popsala wensday. Na rasu se mě nikdo neptal, taky mám ridgebacka. Výše plnění je taková, jakou si jí v pojistce na domácnost vybereš.

brut
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 00:06
- Nahlásit

Já mám psa čipovaného a číslo jesm poslala do Národního registru. Odtud mi poslali pojistku ( nemusíš si jí brát, ale je levnější) na psa. Můžeš platit na rok ńebo na dýl. Taky si můžeš vybrat pojištění republikové nebo zahraniční.

Joker
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 07:27
- Nahlásit

Já mám od ČP tu za 375 proti škodě a pak ještě cca za 1000 na zdraví. Vztahuje se na úrazy, předčasný úhyn a pod. Ale to jde jen na psy s PP

žanda
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:51
- Nahlásit

Ale to jde jen na psy s PP.....zase dikrimiace(

brut
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:56
- Nahlásit

Ještě jsem zapomněla napsat, že jde o Generali Pojišťovnu a platí se: 1rok CZ/ 413,- , 3 roky CZ/ 1.151,-. Pro EU : 1rok/ 553,- , 3roky/ 1.548,-. Platí se za služby NRMZ a pojištění ( i za oparovatele):škody třetí osobě na životě a zdraví, za zničené a poškozené věci, náklady soudního žízení a finanční škodu. Víc na www.narodniregistr.cz nebo na 602 611 053

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 10:58
- Nahlásit

žanda
odpovědnost za škodu při pojistce domácnosti se vztahuje na každého psa, nemusí mít papíry.

Joker
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:27
- Nahlásit

fromeli
To ano, ale co se týče těch úrazů a úmrtí a tak, tak to je jen na PP

žanda
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2006 11:40
- Nahlásit

fromeli to ano.......tu mám, myslela jsem to co psal Joker,to na zdraví.

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 12:37
- Nahlásit

# Zasláno: 13 Bře 2006 16:15
Citát

Zajima mne spis pripad, kdy by pes vbehl do silnice a propriklad nejakej ridic by to by ve snaze ho neprejet narval svym treba dvoumilionovym volvem do stromu, baraku apod...

Tak to budeš mít asi smůlu, pojistka odpovědnosti u ČP má limity 2 000 000 na škodu na zraví, 1 000 000 škoda na věci a 500 000 finanční škoda.

Pokud bude mít poškozený auto za 2 mil. pojištovna proplatí jeden meloun a druhý je na tobě... :-/

Ale pozor ten limit je na jedno pojistné období tj. 12 měsíců, pokud způsobíš 1. škodu za 100 tis. další za 850 tis. tak už v ten daný rok ti bude proplaceno max 50 tis.....

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 12:41
- Nahlásit

Hmmmm, tady je to hustě profesionální. A zajímavý. Začínám uvžovat o pojištění...

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 15:12
- Nahlásit

garfield

no snažíme se napsat i něco duchaplného

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 15:18
- Nahlásit

milovnikpejsku
Jasně, někdo tady musí být za ty inteligentní, rozumný a ctnostný, že?

Sháněla jsem po celém Brně pojištění fyzické osoby, účastníka Rallye (os. vozy) amatérského závodu v zahraničí. Čéče a nic. Dělala to nakonec pouze Česká a to jen chviličku, pak to zrušili, asi jim pojištěnci houfně umírali nebo co.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 15:51
- Nahlásit

Garfield
A to to pojištění bylo se psem nebo bez psa?!? Juknu se večer u tety a dám vědět ) teda doufám, že to tam bude).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání