| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 15:57 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Malinko odlehčím včerejším "hustým diskusím" (které se už snad nebudou opakovat) a podělím se o něco hezkýho pejskovitýho.
Včera jsem měla opět po dlouhé době šílenou migrénu, bylo mi hrozně zle, nemohla jsem sedět, ležet, zvracela jsem, nemohla jsem spát. Vyčerpaná jsem ulehla do postele a málem si rvala vlasy bolestí.
Vyskočil si za mnou Gafínek a lehl si do čela postele přímo nad mou hlavu, smutně na mě koukal a olizoval mi tvář. Pak se tak jaksi chtěl otočit a ve výsledku mi prostě celým svým hrudníkem zalehl hlavu a obličej. Dala jsem si tedy jednu jeho packu pod krk, druhou vrchem přes hlavu, zaňuhňala obličej do psího plyšovýho hrudníku a do bolavého čela mi "narážel" tlukot psího srdce. Připadala jsem si jako štěňátko ukryté v bezpečí a teple máminy náruče. Uvědomila jsem si, jak strašně mám toho psa ráda, jak hrozně moc štěstí a něhy vnáší do mýho života a usnula jsem jak sluníčko...
Závěrem jedno krásný rčení:
Koupě psa je jediná opravdová láska na světě, kterou lze koupit za peníze.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 16:02 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Garfield
jo,to je pravda,jediná láska co se dá koupit je tahle...a je fajn,jak psi poznají když je páníčkovi zle a utěšujou..na mě to funguje líp jak brufen a když mám nervy,tak je jedinej kdo to bez řečí chápe....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 16:05 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
To je nádherný. Skoro mi je líto, že mě nic nebolí...
Ale oni se bobišci tulí i tak, a je to krásný pocit.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 16:38
- Nahlásit
Garfield
Jojo s tim musim souhlasit. Když je mi blbě, Altárek kontroluje a hlídá. Vždycky zajde tam, kde zrovna jsem, ťukne do mě čenichem, jako paničko bude zase dobře, povzdechne si a jde zase chrnět
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 19:31
- Nahlásit
To je krááásné ....
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 20:55
- Nahlásit
souhlas, pes funguje líp než prášky
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 10:45
- Nahlásit
Tohle jsem našla kdysi na jednom fóru na Seznamu:
Po smrti pejska si rodiče před 4 letým klukem povzdechli:"Proč jenom pejskové mají o tolik kratší život než lidi, je to tolik smutné" Kluk se ptá: "maminko, je to pravda, že se tvorové rodí proto, aby se naučili být hodní, mít ostatní rád a dělat dobro, jak nám říkali v kostele?" "Ano, je to pravda" Kluk: "tak to už vím, proč pejskové žijí kratší dobu než lidi.Protože lidi se to musí učit, ale pejskové to už umějí, proto můžou odejít dřív."
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 11:12
- Nahlásit
redhead
není nad to, když zažíváte nějaký větší stres , vzít psa a vyrazit s ním ven, někam kde nejsou lidi , jen ty , pes a příroda
|
chchvvdd
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 11:14
- Nahlásit
Jé, to je krása!
|
Janysek
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 17:31
- Nahlásit
Našla jsem něco pro zasmání http://www.kudlanka.cz/97214_item.html
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 17:43
- Nahlásit
Já miluju, když přijdu domů z práce, jak se na mě prcek vrhne a může mě samou láskou sežrat. To okamžitě zapomenu na to, že mě šéf vytočil, děti přinesly blbý známky ze školy a manžel má blbou náladu, protože v lednici nic moc není a on má hladíček. Všechno ze mě spadne, mazlim se s pejsou a je mi fajn.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 18:08
- Nahlásit
Janysek
Dobrééé
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:03
- Nahlásit
Garfield
to je krásně napsáno a to poučení z toho....svatá pravda.
Ono domácí mazlíčci všeobecně fungují výborně jako léčitelé. Dokud jsem ještě neměla své 2 psí mazly (první nejstarší pes nikdy nebyl moc mazlící a uklidňovací) měla jsem kočku, která působila naprosto úžasně jako "odpuzovač bolesti". Taky trpím na migrény, ale co jsem měla kočku (necelý rok), neměla jsem migrénu snad ani jednou....Teď čas od času nějakou dostanu, ale taky mi pomáhají psi. Mlaďoch léčí splíny, takže když mám depku, začne dělat kraviny a vždycky mě spolehlivě rozveselí. Pejsa z útulku zase léčí bolest....Když mě třeba bolí ta hlava, tak přijde, položí mi hlavu do klína, podá pac a těsně se ke mně přitulí. Mám z toho skoro pocit, jakoby tu mou bolest nasával do sebe....Zní to blbě, ale je to možné.....Po těchto chvílích terapie se mně uleví a pejsa je takový strašně unavený a většinou si jde na chvíli zdřímnout.....
Psí duše a schopnosti jsou lidmi velmi málo probádané a měli bychom si svých psů hodně vážit...
|