| Autor |
Zpráva |
micsa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 06:38
- Nahlásit
Treba taky nejakou fotku. Mam mu nechat ostrihat jen telicko a nechat nozicky jak jsou?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:04
- Nahlásit
micsa
Jorkovi nejvíce sluší střih na vestíka.Ale záleží na tobě,co se Ti líbí.Zda netrváš na culíčku a pokud chodíš hodně do přírody,je pro psa lepší mít bříško a nohy zkrácené.
|
micsa
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 12:28
- Nahlásit
Endy
Taky se mi to libi, ne zadne culicci u nas doma, hodne venku a bez obleceni. Muj york je opravdu ten spravny terrier co rad jakoukoliv zabavu a je moc rad venku. O tom brisku jsem ani nepremyslela. Diky!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:43
- Nahlásit
Údajně je pro zdraví malých plemen lepší je ostříhat a na venek jim dát obleček. Vyhnete se tak tomu, že pejsek je buď doma ostříhaný a venku trpí chladem, nebo naopak je osrstěný a venku je mu sice dobře, ale trpí pro změnu v přetopeném bytě.
|
Dolly
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:46
- Nahlásit
Nemáte někdo kontakt na dobrej psí salon na Praze 10, 4 nebo 2? Bude na jaře poprvé stříhat jorka
|
micsa
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 07:52
- Nahlásit
Dolly
Ahoj, mas hezounkeho yorka, podobny memu. M.
|
megi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 18:31
- Nahlásit
Ahoj,
nejlepší je to nechat na tom kdo upravuje, každému pejskovi sluší něco jiného a pokud jsou dobří tak to trefí. U jorka není dán oficiální střih, ale souhlasím, že je pěkný, když je na westíka. S tím bříškem to závisí jaký tvar má jeho tělíčko, ale z praktických důvodů i tam hodně na krátko.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 20:34
- Nahlásit
Já je dost často stříhám na štěně-něco jako moderna u pudla, ale hlava dokulata. na westíka to dělám nerada, moc se mi to nelíbí a navíc mají jiný krk, tam je lepší krk trochu tvarovat a nedělat ho strojkem. Někdy to lidi chtějí i na knírače. Většinou chtějí ale kulatou hlavu. Troufám si tvrdit, že jorky v Ostravě nedělá nikdo lépe než já.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 20:46
- Nahlásit
Když jsme u Jorků,mám dotaz
Kámoška má kráásného Jorkširka,jsou mu 2 měsíce,ale jak si ho brali domů,chovatel jim řekl,že jsou náchylní a nemají chodit v zimě ven. (A že zima nikdy neskončí,on se nikdy nenaučí čistotnost) Docela mi to vrtá hlavou,ono kdyby bylo -20 neřeknu,ale ted bývá kolem 0 a to se mi nezdá zas tak málo...Oni jsou ti štěníci Jorkširů fakt náchylní na nemoce a nechlazení?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 20:51
- Nahlásit
Mucholabka
Já si dovolím tvrdit,že na westíka jim to sluší nejlépe.Mám něco nastříháno jorků.Nikdy jsem si nevšimla,že by měli jiný krk.Střih na štěně je taky pěkný,ale ne každému sluší.Musí mít jork hodně hustou srst a ne splývavou(což by měl mít).A na knírače jsem taky párkrát stříhala,je to něco jiného,pro toho kdo má rád knírače je to líbivé,ale jednoznačně vítězí westík(musí být profi udělaný).Už jsem se stříháním praštila,škoda že nemám fotky v digitálu.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2006 21:12
- Nahlásit
Klárča
Jork je teriér a až tak choulostivý není.Rozhodně není náchylný.Od mala by se měl otužovat.Ven ho můžou klidně vzít,štěně by mělo být v pohybu a hlavně by se mělo učit chodit ven čůrat.Majitelé drží štěnda foma až do posledního přeočkování a pak tady řeší,že se pořád venčí doma a ne venku.
|