| Autor |
Zpráva |
viky
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:57
- Nahlásit
Vcera se me moje draha polovicka zeptala na fakt debilni vec, jestli kdyby, ciste teoreticky, ho a zaroven naseho psa zaraz sejmulo auto, komu z nich dvou bych pomohla, v pripade, ze bych mohla pomoci pouze jednomu. Zda se to jesny, ale vcera jsem mu nejak neodpovedela, proste se to zamluvilo. No a rano jsem si na to vzpomela. Cely dopoledne nad tim premyslim a normalne ja NEVIM. Ale to neni jeste tak hrozny, jako kdyz jsem zacala postupne probirat celou rodinu a zjistila jsem, ze napr. u prarodicu a u bratrovi nastavajici jsem vubec nezavahala a volila jsem psa.
Je to normalni ?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:06
- Nahlásit
viky
rekni drahy polovicce, at se pred vstupem do vozovky vzdy rozhledne a mas po problemu ....
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:07
- Nahlásit
Je to normalni takhle premyslet, ale kdyby opravdu nedejboze nastala tahle situace, tak se clovek rozhoduje v momente jinak, tak nejak instinktivne, tohle se vypremyslet neda....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:10
- Nahlásit
já bych možná našla v rodině i pár kousků, které bych do té vozovky s chutí strčila
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:21
- Nahlásit
zatímco člověku zavoláte sanitku, pro psa žádná sanitka nepřijede!
u nejbližších samozřejmě neváhám, ale u některých dalších členů rodiny si musím přiznat, že bych asi jako první běžela k pesině
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:49
- Nahlásit
viky
Na tokové věci se mě manžel po dvacetiletém soužití raději neptá, protože by se mohl dozvědět něco, co by se mu nemuselo líbit.
Ale vážně, o tom se asi nedá takhle přemýšlet. V krizových situacích se opravdu asi každý chová instinktivně, protože na dlouhé přemýšlení není čas. Když měl náš starej pesan svůj první kolaps, tak jsem taky jednala během pár vteřin, zcela instinktivně, žádný přemýšlení. Teprve když přišel k sobě, tak se mi rozklepala kolena a šla jsem si nalít panáka.
Jirikovo
Ještě jsi zapomněl k tomu rozhlédnutí se dodat poučku, přecházet pouze na vyznačených přechodech
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:52
- Nahlásit
zuzka
nevim odkud jsi, ale v Praze jsee urcite videla jezdit veterinarni ambulanci, ale je to dobry napad, sehnat si cislo a mit ho u sebe, ted teda na to nemam cas, ale az ho nadju tak ho sem dam
|
viky
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 11:54
- Nahlásit
VlastaK
ja vim, ze v danne situaci se clovek zachova uplne jinak nez kdyz se o tom jen tak teoreticky polemizuje, ale pri tomhle premysleni jsem dospela k zaveru, ze je mi proste ten pesan milejsi nez nekteri clenove nasi rodiny
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:06
- Nahlásit
Aknah
jj..jezdí tu ambulance,a číslo teda třeba já nosím u sebe
PET MEDIC tel.: 724 184 840
a dokonce jsem je už i použila..když mi našeho KOPUKA kousnul pudl a on mi ochrnul na chodníku a nikdo známej v dohledu a doma taky nikdo..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:07
- Nahlásit
viky
jak na psala VlastaK rozhodneš s až se to stane..takhle dopředu tě napadnou různý věci..taky nejsem schopná říct pro koho bych letěla první..no určitě pro děti,ale pak už nevím
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:07
- Nahlásit
viky
To je normální. prostě se pesan stal členem tvé nejužší rodiny. Pro nás je prcek taky jako další miminko. A protože mám děti už odrostlejší, tak ho svorně rozmazlujem všichni. Po návratu domů se každý přivítá nejdřív se štěňátkem a pak teprve s ostatními členy, pokud se zrovna vyskytujou doma. Asi se o takových věcech nedá přemýšlet dopředu. Když to přeženu, tak to je jako kdyby se mě ptaly moje děto, koho bych v takové situaci zachraňovala dřív. Tak jim poradím, jak psal Jirikova, a´t se pořádně rozhlížej a nepruděj mě
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:08
- Nahlásit
No já taky na to nedokážu odpovědět, ale souhlasím s tím, že o tom se přemýšlet nedá a člověk by nějak prostě jednal bez rozmyslu jen instinktivně.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 13:43
- Nahlásit
O tom se asi opravdu nepřemýšlí, ale každý instinktivně stejně ví, že lidský život dostane přednost před tím zvířecím.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:04
- Nahlásit
sarax
dekujuuuuuuuuuuuuuuuuuu uz ho nemusim hledat
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 18:22
- Nahlásit
sarax
ale to je nejspíš jen pro Prahu, že?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 18:41
- Nahlásit
viky
Tyhle otázky jsou pěkně nefér.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 19:50
- Nahlásit
viky
To je od něho škaredéééé.Tímhle by si vysloužil to,že by šel na řadu první pes. Tak mu řekni,že když bude mít takové tupé otázky,tak bude na řadě jako druhý
(Ale zajímalo by mě,jak fakt ten člověk při takové situaci reaguje....)
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 20:41
- Nahlásit
suesie
asi jo..je to Praha,ale jsem celkem ráda že ta služba funguje,člověk si myslí,že má auto a nepotřebuje to,ale pask se něco stane a je to v háji....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 08:39
- Nahlásit
sarax
v Praze je vetka, která ke svým pacientům dojíždí www.veterinarka.cz
|