| Autor |
Zpráva |
Chiqui
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat co znamena když se fena A vyčurá a fena B to přečůrá,zdali jde ze strany feny B o dominanci nebo podřízenost?Diskutovala jsem to s pár odborníky a nebyli schopný se sjednotit.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:22
- Nahlásit
Chiqui
Až na některé výjimky (např. hárání) je to projev dominance feny B. Skutečně podřízená fena by si neměla dovolit dominantní fenu "přečůrat"
|
Chiqui
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:29
- Nahlásit
Zet
to si taky myslím,ale prave je problém že alfa je fena A ,a tudíž fena B alfou byt nemuže,protože mezi sebou bojujou,vše už dělam tak ab fena A měla navrch ,vše se lapší akorat to čurání mě mate,myslíš že jí mam v přečuravaní branit?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:44
- Nahlásit
Můžeš to jít ve finále přečůrat ještě ty, ať mají obě jasno, že ty jsi super alfa
Ale vážně, můžou to být jen poslední záchvěvy snažení se feny B o lepší pozici. Pokud je jí fena A opravdu nadřazená a má na to si svoje nadřazené postavení zachovat, klidně bych to feně B zakazovala, ať má jasno také.
Otázka ale je, jestli na to fena A opravdu má. Pokud její nadřazenost udržuješ jen uměle, není to dobrý nápad.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:48
- Nahlásit
A fena by klidně tu druhou mohla znovu přečurat, kdyby jí soupeření o postavení stálo za to. určitě bych to nechala na nich a nezasahovala. moll
|
Chiqui
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:56
- Nahlásit
nefer
no na chatě v lese sem to už přečura ale tady na sidlišti ...no ne´vim
fena A je alfa už od narození,
nenapadá psi ,kolem B chodi naježena ,s ocasaem na horu ,tyto projevy fena B nema,fena A fenu B nenapada jen ji nechce na prochazce pouštet před sebe ,lehce ji tresta,když je jeden míček ma ho fena A ,občas se stava že fena B napadne fenu A ,zasadne ze zadu,fena B je bazliva,lekava,fena A naprosto vyrovnana,takže myslím že ja mam naprosto jasno kdo je alfa a kdo na to nema a jen to občas zkouší,problém je že ja nechci aby to zkoušela,tak hledam detaily kde je ještě chyba,pač byly doby kdy by se zavraždily,ted je to už mnohem lepší ale není uplně bez problému
|
Chiqui
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:58
- Nahlásit
moll
když to necham na nich tak se pozabijej,už se tak parkrat malem stalo,nemužu to nechat na nich,ja sem superalfa ne oni a na mě je udržet pořadek ve smečce
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 12:12
- Nahlásit
a kolik jim je? a jak dlouho jsou spolu?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:23
- Nahlásit
Chiqui
Pokud je fena A i fena B členkou jedné smečky lze to interpretovat trošku jinak Já mám doma několik fen a někdy jsem svědkem výjevu, kdy stojí fronty na to, aby se mohly vzájemně přečůrávat Občas submisivnější fena klidně přečůrá dominantnější, ale vždy pouze pokud jsou přibližně na podobném stupni hierarchie. Nikdy jsem třeba neviděla, že by si puberťačka dovolila přečůrat dominantní dospělou fenu. Puberťačky se naopak přečůrávají navzájem. Ono jde o to, že toto je případ fen, které jsou členky jedné smečky a jako takové si společně značkují své společné území. V takovém případě dominantní fena může brát přeznačkování submisivní fenou jako jakousi "výpomoc"
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:36
- Nahlásit
Chiqui
B se ještě nevyrovnala se svou pozicí dvojky ve smečce - zajímalo by mě, jak jsou obě fenky staré a jestli spolu žijí odjakživa nebo se sešly teprve v průběhu života a kdy. moll
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:52
- Nahlásit
No já teda nevím, my když jdeme na procházku s našima dvěma fenkama, tak prostě přečůrá ta která jde vzadu tu která šla před ní
|
Chiqui
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:56
- Nahlásit
obo fenkam je 6let,věkový rozdíl 2 měsíce,žijou spolu od mala a problémy mezi nimi začaly v podstate ve věku 2,5let,ještě upozornuji nejsou přibuzný.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:59
- Nahlásit
Chiqui
to vypadá na trvalou soutěž - ne že byc¨h ti záviděla. moll
|
Chiqui
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 14:37
- Nahlásit
moll
hm
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 15:25
- Nahlásit
to vypadá na trvalou soutěž - ne že byc¨h ti záviděla.
nějak tak bych to viděla také a to je pak těžko radit :-/
když jsou sami, neservou se ti? a co fena A, když ji ta druhá přečůrá? nechá si to líbit bez řečí?
|
Chiqui
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2006 16:22
- Nahlásit
nefer
No pravě když sou samy tak by se sežraly,proto je nemužu nechat samotny a odejít.Fena A to přečůrávání nijak neřeší.
|