Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jak se pozná dospělák?
Autor Zpráva
Blueheaven
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:35
- Nahlásit

Prosím, zajímal by mě, kdy se dá o psovi říci, ž je dospělý, a jeho vzhled už se nezmění.Mám čínského chocho.psa-malé plemeno.Dá se říci v kolika měsících/letech je dospělí?

Blueheaven
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:45
- Nahlásit

už tu bylo 10 lidí, a nikdo to neví?

Verca
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:55
- Nahlásit

najdi si to na stránkách naháčů. Je to individuální. Ale malá plemena dospívají rychleji než velká (snad to nepletu). Myslím, že tak kolem 1 roku. A velcí 2 roky.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 19:25
- Nahlásit

Verca
Velcí spíše 3... jeden můj "dospěl" v cca 4 letech - přestal tolik lítat a vymýšlet tolik lumpáren, začal více spát. Pak mám ještě 3 letého a ten je jak štěně.

Ale u malých nevím, jak to je.

Verca
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 19:31
- Nahlásit

WhiteWolf
no já nejdřív chtěla napsat 2-3 roky, ale myslela jsem,že je to moc.
Sice se říká, že malí by měli dospívat v 1 - 1,5 roce, ale máme teď kamarádku malou kníračku, která má 2 roky a hraje si s mým štěndem stejně, jak kdyby byla stejně stará jako ta má.

Endy
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 20:11
- Nahlásit

Verca
Podle hraní to neposoudíš.Mojí čubině bude devět let a se štěnětem si taky hraje jako za mlada.
Fyzicky pes vyspěje dříve než psychicky.Naháčka bych typla tak na rok a půl.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 20:58
- Nahlásit

Já psala právě o psychickém dospění.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 21:17
- Nahlásit

Já mám dva malé oříšky, brzy jim budou dva roky, a tak se mi zdá, že už fyzicky dospěli právě tak teď. Určitě ještě o vánocích vypadali štěňátkovštěji, teď už působí jako chlapi. Ale psychická dospělost je myslím ještě čeká.
Ono ani u člověka se nedá přesně říct, kdy je dospělý, a někdo třeba psychicky nedospějě za celý život...

Verca
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 12:25
- Nahlásit

Endy
já to spíš myslela tak, jak jsi to napsal. Kníračka má 2 roky a stejně si hraje jak malá. Nemyslela jsem to tak, že i když má 2 roky, tak si hraje jak malá a proto ještě není dospělá. to ne. Bylo to spíš napsané jako něco navíc.

Argousek
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 13:20
- Nahlásit

.Blueheaven
Malý psi dospívají tak mezi 9-12měsícem,po roce ti vzhled nezmění ,teda pokud jí například nevykrmíš a neuděláš z ní
čuníka a tak
Verca
No to ja mam 7letou fenu a hraje si taky furt jak štěně,dokonce když se mě někdo kolik jí je ,řeknu 7,každý mslí měsícu,když řeknu let myslí si že si dělam srandu

wami
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 14:08
- Nahlásit

Jestli ono to nebude o tom, ze v podstate pes psychicky nedospeje nikdy. Rika se tomu juvenalizace a je to vysledek domestikace, tvoreny prave proto, aby clovek mohl se psem pracovat dlouho... (Snad si to pamatuju spravne! )

Nekteri psi, kdyz zestarnou, zacnou byt jaksi dustojnejsi a mene chtivi hratek (opakuju - nekteri!). Nekteri si nechteji hrat treba uz ve dvou letech. Hra tedy pravdepodobne prilis nevypovida o psychicke dospelosti psa.

Jak se lisi fyzicka dospelost malych a velkych psu, to uz tu bylo nekolikrat. Co se tyka te psychicke vyspelosti - pes je podle meho zrejme v ramci svych moznosti "dospely" tehdy, kdyz zacne podavat dlouhodobe vyrovnane vykony. Bez ohledu na to, jak moc je hravy, ale prave ta vyrovnanost v aktivitach muze (nemusi!) vypovidat o psychicke dospelosti psa. Ja osobne bych tohle cekala tak mezi 3-5 rokem zivota, ale velmi obecne...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání