Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / malý Leonek
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:16
- Nahlásit

Nechtěl byste někdo kráásnýýho Leonka?? Totiž ve stanici odkud mám mojí Charlie zbyl jeden nádhernej psí kluk má krásnou zlatou barvu, bílou lysinku bez jakýchkoli vad prostě nádhernej, zdravej pes jen prostě bylo hodně prcků tak tam zbyl ! Povahově super má fajnový rodíče. Tak jsem myslela jestli mezi váma není někdo kdo by chtěl krásnýho papíráka velkýho plemene? Lidi tam jsou taky moc příjemný. Jinak mrknout se na něj můžete na www.zarickeudoli.net díík

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 21:36
- Nahlásit

A nechcete raději psa z útulku bez PP? http://pejsci.czechian.net

viveka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 09:30
- Nahlásit

Mucholabka
Správně, Mucholabko.
To ty jsi stříhala tohohle pejska - Malíčka z Červené Vody? Obrázek před a po:

viveka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 11:49 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit

chvd
Nevím, co je OT.
Jinak útulkáč má úplně stejné právo na dobrý život jako každý jiný pes. Už několikrát se mi podařilo najít pro útulkáče tak dobrý flek, že bych ho brala i já.
Taky znám několik lidí, co si vzali psa z útulku a dali mu dobrý život.
Na druhé straně, když chovatelská stanice pocítí euforii, že se ji podařilo úspěšně zpeněžit všechna štěňata, bude brzy chovat zas, a přibude dalších cca hodně psů.

viveka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 11:55
- Nahlásit

Shadow
Omlouvám se, jestli jsem Ti zkazila fórum, cítím se k tomu ale oprávněná utrpením těch opuštěných.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 14:21
- Nahlásit

No chvdí, co je OT?
viveka
Malíčka jsem nestříhala, ale brzo na výše uvedené stránky přibude několik fotek-pudl George dostal nový kabátek a ještě několik, kteří tam nejsou. Psy v rubrice připravujeme na http://pejsci.czechian.net jsem stříhala já. Jak tady vkládáte fotky?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 14:23
- Nahlásit

Jinak si myslím, že všechny štěňata jsou super a že si s nima stanice dokáže poradit sama. Od toho to dělají.

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 14:27
- Nahlásit

OT bude off-topic..česky řečeno,mimo téma
jinak leonek je krásnej a psíci v útulku taky
jednoho už doma mám,tak mám zatím splněno,myslím,že pak bude další

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 14:38 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

Ráda bych na svých stránkách (www.nfpeskim.ic.cz)zveřejňovala fotky pejsků,kteří hledají nový domov (je jedno jestli jsou v útulku nebo dočasně u někoho doma),takže jestli chcete,tak mi pošlete na mail rendik@centrum.cz fotku,nějaké povídání o pejskovi a kontakt, na který by se případný zájemce mohl obrátit.

viveka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 15:30
- Nahlásit

Mucholabka
Jak tady vkládáte fotky?
Nejdřív si zobrazím fotku. Fotka už musí být někde na internetu, sem se vkládá jen odkaz. Na fotku kliknu pravým tlačítkem myši, zvolím "vlastnosti". V nich je adresa, tu zkopíruji (ctrlC). Adresa musí končit na jpg.
Pak dám tady do toho bílého rámečku, kam píšu své příspěvky, kurzor tam, kam chci vložit obrázek a ťuknu na čtvrtý zleva čtvereček s barevnýma symbolama.
Tím si na místo kurzoru vložím vzor adresy mezi značkami. Adresu smažu a místo ní vložím tu moji (ctrlV).
Doufám, že jsem to moc nezamotala a je to srozumitelné.

viveka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 15:32
- Nahlásit

rendik
Děkuji, až budu potřebovat, vzpomenu si.

Verca
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 17:06
- Nahlásit

Chápu, že chcete pomoci pejskům z útulku, ale proč si nezaložíte téma přímo na nabídku pejsků z útulků a "nekazíte" témata jiných?

Verca
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 17:28
- Nahlásit

Mucholabka
Ty děláš stránky p. Synkové z Heřmanic? Jak to tam vypadá? Má tam pořád stop-stav a nechce dávat pejsky? Byli jsme si tam pro pejska a ona nám žádného nechtěla dát a pak nám lidé řekli, že má "stop-stav". Tak nevím...
Má tam ještě Kelly? Je skvělá, když jsme tam jeli, tak jsme jí potkali na té polní cestě a ona nás dovedla do útulku. Fakt DOVEDLA...pořád se zastavovala a čekala, až jí dojedeme (byli jsme autem). Chtěli jsme si jí vzít, ale prý nemůže být v bytě a tak.... Vlastně na každého psa měla výmluvu. Je to podle mě docela škoda...

Markét
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 18:09
- Nahlásit

Verca
My jsme od paní Synkové získali do rodiny (k tetě) krásného kříženečka po mamince brabantičce, kterou někdo v lednu vyhodil ve vysokém stupni březosti. U paní Synkové pak porodila a my máme v rodině krásného černé Bretíčko skorogrifonka. Ale je pravda, že to bylo na doporučení našich známých chovatelů, kteří paní Synkové pomáhají.

Shadow
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 20:15
- Nahlásit

je tak to jsem teda fakt nechtěla vyvolat hádku!! Jasně že si pejsci z útulku zaslouží nový domov, že to jsou chuděrky je to jasný malýmu leonoj se nic nestane když si ho nikdo nevezme zůstane doma s mámou, ale když si někdo nevezme útulkáčka tak tam prožívá stres a hrůzu ze samoty a ze všeho dál chápu jak to myslíte kdežto leon bude v poho. Já jen, že z tý stanice mám moji malou a teď jim tam jeden zůstal tak jsem myslela jestli třebas tady někdo neshání pejsu.

Shadow
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2006 20:17
- Nahlásit

a omlouvám se že píšu pozdě

ati
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 08:28
- Nahlásit

Shadow
nemáš se za co omlouvat,založila jsi forum, a máš právo pomoci najít štěňátku domov.

Verca
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 08:52
- Nahlásit

Shadow
Ano, ale jednodušší a určitě účinnější je založit si přímo téma na tuto "problematiku". Určitě si ji přečte víc lidí.
Já si taky myslím,že pejsci z útulku potřebují větší pomoc, ale nemusí se "kazit" každé téma a ještě stylem: co raději si vzít pejska z útulku? Každý má právo na to si dát "inzerát" a takhle se může klidně stát, že sice pejsek z útulku bude mít nový domov, ale další pejsek v útulku skončí. Připadá mi to pak jak začarovaný kruh.

viveka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:03
- Nahlásit

Shadow
Přesně tak. Nemáš se za co omlouvat. Ty jsi založila fórum, je to Tvoje tema. Omlouvat se mají spíš ti, co od tématu uhýbají, t.j. například já.
Jinak jsi hodná, že to bereš tak, jak píšeš.

viveka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:24
- Nahlásit

Verca
S Tebou souhlasím tak na 50%. Je jistě dobré, že je založeno téma s nabídkou psů z útulku.
Na rozdíl od Tebe se ale nebojím, že by čistokrevné štěně leonbergera skončilo v útulku. Jak již psala Shadow, přinejhorším si ho nechají v té chovné stanici, kde se narodilo. Třeba to bude motivovat chovnou stanici k omezení chovu a tím i ke snížení počtu psů celkově, a tím i psů v útulcích, třeba o celý vrh.
Myslím si, že útulkovým psům velmi pomůže, když se osloví lidi, kteří právě váhají s výběrem psa, a probírají se nabídkami chovných stanic. Třeba o útulcích ani nevědí, a třeba tam právě na ně čeká skvělej pes. Takové lidi bych ráda oslovila, a k tomu mi bohužel není nic platné speciální útulkové fórum.
I když speciální útulkové fórum je taky užitečné.
Kruci, už jsem zase OT. Tak promiňte. Jen tohle jsem chtěla Verči říct.

Verca
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:48
- Nahlásit

viveka
ano, ale ne každý si přečte toto fórum a pokud bude chtít pejska z útulku, tak půjde cíleně a nebude si pročítat všechny fóra. Ale prostě mi tam nějak vadilo, že si dala Shadow "inzerát" a pod tím bylo "co kdybyste si raději vzali psa z útulku? Prostě podkopnutí toho inzerátu od Shadow. Připadalo mi to dost nefér.
Věř mi, že já často projíždím pejsky z útulků a snažím se je někomu podstrčit. Mí rodiče jednoho útulkaře mají a jen díky mě, protože jsem je vlastně donutila, nechtěli žádného psa.
Jasně, že osvěta je velmi důležitá, ale nelíbí se mi podkopávání jiných nabídek. ;) Já sama si budu časem pořizovat nějakého útulkáře, ale zatím nemám prostor.
Možná bych se neozývala, kdybych si tu přečetla: Jestli má někdo zájem o skvělého pejska z útulku, tak tady je kontakt...
Jasně že Leonek má budoucnost "jistou", ale kdyby to bylo v jiném fóru, kde se třeba někdo snaží umístit křížence, tak by to nebylo moc fajn.
Ale jinak Vás chápu a fandím Vám, jen se mi nelíbilo to podkopnutí Shadow.

viveka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 17:04
- Nahlásit

Verca,chvd
Mám radost, že si rozumíme.

Verca
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 21:01
- Nahlásit

viveka

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání