| Autor |
Zpráva |
pavlad
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 14:21
- Nahlásit
• Chcete si pořídit psa?
• Nevíte si rady při výběru, jaký pes je pro Vás vhodný?
• Nevíte, co a jak zařídit do začátku?
• Nebo už psa máte, potřebujete se poradit o problémech v běžném soužití?
• Nevíte, kam se obrátit v otázkách výchovy a výcviku, při problémech zdravotních, při odchovu a umisťování štěňat? Potřebujete poradit, kam na dovolenou se psem nebo kam ho umístit v době dovolené?
• Nevíte si rady při jednání s úřady ohledně psa?
K tomu můžete využít bezplatné Psí poradny, kterou pořádá Nadace na ochranu zvířat každou první středu v měsíci od 18.00 do 20.00.
Nutno předem objednat na tel. 222135460.
Můžete se přijít poradit s odborníky o jakýchkoliv otázkách, spojených s vlastnictvím psa. Co nevíme, rychle dohledáme.
Nejbližší poradna 1. března 2006!
v sídle Nadace na ochranu zvířat, Antala Staška 30, Praha 4.
Poradce: paní Vladimíra Tichá, dlouholetá chovatelka a rozhodčí, autorka několika publikací a mnoha článků v odborných časopisech.
Bližší informace tel. 222135460, 731526120
|
Nox
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 14:42
- Nahlásit
Já nevím, jak ostatní, ale já viděl paní tichou loni na DDS 2005 a moc dobře nepůsobila. Když si někdo plete groenendaela s holandským ovčákem a bernského salašnického nazve bernským honičem. Chápu, že nikdo nezná všechno, ale přeci jen, tohle jsou základní plemena a ona jako odborník...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 14:51
- Nahlásit
Nox
Já znám paní Tichou z přednášek ve Svopapu, jako rozhodčí na výstavách a poradkyni chovu. Paní Tichá hodnotí teriéry a celý její život je zasvěcen teriérům, sama chová Lakelandy. Paní Tichou velmi obdivuji, za její kultivovaný inteligentní projev plný humoru. Vysloveně jsem byla vždy natěšená na její přednášky a její rady byly pro mě cenné a vážené. Když si to po sobě čtu, čtu samá superlativa, ale já to tak cítím. Též se jí říká první dáma kynologie!
|
Nox
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 15:29
- Nahlásit
jindriska
Já ji viděl jen jednou a tohle je můj subjektivní pocit.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 15:37
- Nahlásit
jindriska
Souhlas
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 15:49
- Nahlásit
Nox
jdu k ní v březnu, naše fenka má strach z dětí a jelikož si tak za dva roky plánuju mimčo, tak bych nerada řešila problémy z toho vyplývající. Navíc jsem její fobii ještě znásobila svým chováním (utěšování, tím pádem podporování ve strachu, já idiot) a v okolí nemám žádné známé dítě, tak jsem zvědavá, co vymyslíme. Dám Ti třeba vědět.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 18:49
- Nahlásit
jindriska
osobn jsem ji videla posuzovat na nějaké výstavě a ačkoliv teriéry nechovám měla jsem z ní dobrý pocit.Pak mám dojem, že jsem se sní ještě několikrát potkala v Labvetu tam působí jako vet. technička a s pejsky to umí. Moje feňule na ní měla pozitivní reakci a svému psovi věřím jeste víc než svému prvního dojmu. Takže souhlasím s tebou.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 18:57
- Nahlásit
jindriska
Souhlasím s Jindřiškou, také jsem se účastnila jednoho kurzu ve Svopapu a přednášky paní Tiché byly vždy zážitkem. Že nerozezná nějaké dva ovčáky bych jí nezazlívala, myslím že to není podstatné.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 20:14
- Nahlásit
Ketrin
taky myslim, ze dulezite je, jaky je etolog a jak to se psy umi, nez jestli ma nasprtany atlas psu. Tohle je trochu snobarna a setkavam se s tim casto - umim atlas psu, tedy jsem borec a tim padem jim rozumim, ale to jdou dve rozdilne veci.
Zrovna tak znam spickove veterinare, kteri neznaji vsechna plemena, presto to se psem umi a hlavne jsou kapacity ve svem oboru.
Ale k pani Tiche, zajimaly by mne predevsim nejake pripady, ktere se ji podarilo vyresit, je neco publikovaneho nebo je tu nekdo, komu pomohla?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 20:40
- Nahlásit
Jestli se to tak dá říct tak mně coby začínajícímu chovateli pomohla její knížka Malá škola pro zač.chovatele. Dobře napsaná praktická příručka, netvářící se jako kdovíjaká věda.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 20:47
- Nahlásit
Nox
s paní Tichou jsem se párkrát setkala , mám moc ráda slušné, inteligentní lidi a proto mám ráda i ji. Jaké zná či nezná plemena nevím a neřeším to
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 06:38
- Nahlásit
Libi se mi jeji projekt, bezplatne psi poradny a myslim, ze by zaslouzil vic publicity, takze ji zavolam a nabidnu ji zdarma vytvoreni www stranek, aby se o ni vedelo.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 09:02 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit
dejavu
dulezite je, jaky je etolog a jak to se psy umi, nez jestli ma nasprtany atlas psu
Svatá slova.
nabidnu ji zdarma vytvoreni www stranek, aby se o ni vedelo
Jsi moc hodná.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2006 13:22
- Nahlásit
viveka
treba o to nebude stat, mela tam zaznamnik, tak jsem ji tam nechala vzkaz s nabidkou, tak uvidime.
|