| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 20:59
- Nahlásit
Ve středu jsem byla s Pupynou venku, byly jsme na poli kam chodíme obvikle cvičit a házet aportíky. Tak jsme pěkně cvičily, hrály si spolu a najednou tam šel nějakej chlap se psem(ne moc melej, chlapa sem životě neviděla). Když jsem psa uviděla tak jsem Pupy zavolala k noze, pěkně šla a sedla si mi u nohy. Když šel ten chlap okolo s tím psem(byl na volno) tak pupyna po něm vyjela(jak sem sama poznala není to agresivita ale neví co se bude dít tak rovnou vyjede)..pes se přiblížil a Pupyna už mávala ocasem. Chlap na mě samozřejmě začal řvát proč ji jako namám uvázanou když je zlá, a že ani neumim vychovat psa a tak podobně. Tak sem na něj začala řvát taky , že mi dalo pěknou práci ji vychovat a vycvičit, že se bála much i vlastního stínu, že jsem ráda že už se skoro nebojí a nechá se klidně pohladit od cizích lidí a od dětí(ty má moc ráda-samozřejmě má vždy košík)a že kdo nezažil výchovu bojácného psa tak neví co to je atd...pak se teprve omluvil že to nevěděl a šel pryč. (ten pes běžel k nám a ten chlap ho klidně nechal).
Pak jsem ji dál cvičila a pak jsme šly domu.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:05
- Nahlásit
To je dobře, že si se nenechala a řekla svůj názor. On možná ten chlapík svého psa neodvolal protože by ho neposlechl. A nebo ten pes je nekonfliktní, těžko posoudit.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:11
- Nahlásit
omluvil se , že to nevěděl ...také to vědět nemohl a prostě tvůj pes vyjel po jeho psu, tak proč "zlý člověk" ?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:35
- Nahlásit
mac1
Jo ale ten pes šel k nám, a Pupyna byla u mě a já ji dala i košik(dělám to automaticky) tak si ho měl odvolat a hlavně ten pes šel k nám(měl ocas nohoru, dával se Pupyně do očí, a chlap začal řvát na mě. A to jsem si Pupynu zavolala k sobě když šli okolo. Tak neměl jít ten pes ke mně!
|
evina
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:53
- Nahlásit
Pupy:já myslím,že je vůbec zázrak když se někdo omluví!Mám takových zážitků s idiotama,že by to vydalo na knihu.A taky mám zkušenost tu,že nevolají protože pes ani neví co to přivolání je.Taky je nejlepší moralizování ohledně poslušnosti od člověka který raději(kvůli vlastnímu nezvládnutí psa)vodí svého psa raději stále na vodítku.Ale druhé poučuje!!!
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:58
- Nahlásit
Pupy
Zkus se na to podívat z jiné strany.Ten chlap nemohl vědět,co má Tvůj pejsek za sebou a asi se mu opravdu jevil,jako agresivní,když vyjel.Mohla jsi mu to vysvětlit úplně v klidu a on by to pochopil úplně stejně.Takhle jste tím svým řvaním zblbli jenom své psy.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 22:33
- Nahlásit
Endy
Neřvala jsem an něj upnlně tak na mě neměl řvát on když teda nevěděl co mel pejsek za sebou.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 23:27
- Nahlásit
Pupy
Ty jsi ale taky nevěděla,co má jeho pes za sebou.Taky mohl konečně získat důvěru v cizí psy a najednou po něm nějaký vyjel.Jsme pejskaři,měli by jsme se mezi sebou domluvit a stejně nám všem jde především o dobro toho psa.Vlastně ani nevím,na co si stěžuješ.Ty sama by jsi byla schopna se omluvit?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 07:40
- Nahlásit
Jsem toho názoru, že nikdo nemá nikoho soudit bez znalosti situace. Já se o to při procházkách snažím....Když se potkáme s někým, jehož pes po mém vyjede, tak to vůbec neřeším, pokud je ten cizí pes na vodítku...prostě svému psu řeknu "v pohodě, ty buď zticha - jdeme"....a dobrý....Když se k nám řítí cizí pes s cílem vyvolat rvačku a evidentně vidím, že ho jeho majitel odvolávat nebude, tak si to s cizím psem vyřídím a pak teprve mluvím s jeho pánem...Snažím se zachovávat klid pokud se mému psovi nic nestalo a zvládla jsem to sama. Tímto způsobem se mi podařilo totálně "odbourat" jednoho idiota, který měl svého psa (středně velký voříšek) na volno, já svého psa u nohy....vořech letěl na mého a už při běhu k nám štěkal jako cvok když doběhl k nám, snažil se mi dostat na psa - nedovolila jsem to, tak šel pes po nohách mě - tak jsem po něm chmátla - za kůži na krku a nad ocasem a prostě ho zahodila se "zavrčením" "vypadni a už se nevracej".... pes se otočil a mazal k pánovi....Když jsem pak (se psem pořád u nohy) míjela toho chlapa, pes jeho pes už se o nic nepokoušel, já neřekla ani slovo a chlap čuměl s otevřenou pusou jak tele S debilem se člověk stejně nedomluví, takže někdy je lepší neříkat vůbec nic .
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 07:59
- Nahlásit
Evik
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:06
- Nahlásit
Pupy
Podle mě se ten pán lekl. Asi to byl nějaký morous.
Endy
Když vidím, jak si někdo volá k sobě psa a nechce aby šel za mým, tak si ji taky zavolám. Třeba nemá rád štěňata apod... Navíc, kdybych viděla, že mu nasazuje náhubek, tak bych byla opatrná a svého psa k němu nepustila, dokud bych se nezeptala majitele. ;)
A když na mě začne někdo řvát, tak se taky ozvu.
Myslím, že Pupy byla v právu, zavolala si svého psa a majitel toho druhého neměl nechat svého psa dojít k Pupy.
Jasně že nemohla vědět, co má ten pes za sebou, ale ti kteří si prožili něco nepěkného, tak určitě nechodí jen tak na volno a majitel si ho hlídá(viz. Pupy), když už na volno je a nenechá ho dojít k psovi, kterému majitelka právě dala náhubek. To je snad jasný signál, že něco není v pořádku.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 08:08
- Nahlásit
Evik
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:13
- Nahlásit
Chci se vám, všem omluvit ale tento příběh jsem nepsala já. Bohužel už někdo po několikáté se mi naboural na moje heslo a jméno. takže už nevim jak mám psát příspěvky, aby ste věděli že to jsem vážně "Já"...jo a já nemám takovou povahu křičet na dospělí lidi, a zválšt jkdyž jsou na blízku psy.....takže doufám že omluvu přijímáte...tohle se mi životě nestalo....takže si asi změním heslo..pokud to pujde...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:15
- Nahlásit
Pupy
Kde ale na to přišel?! Že je bojácná a tak....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:19
- Nahlásit
Verca
Staci si precitat predchadzajuce prispevky od Pupy...
|
Jaji
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:25
- Nahlásit
Pupy
proč mě se tomu nechce věřit...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 09:56
- Nahlásit
pigie
No jelikož zaslala už hodně témat a příspěvků, tak pročítat by se mi to fakt nechtělo. Fakt to znělo tak věrohodně.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 10:20
- Nahlásit
Pupy
a za co se tedy ty omlouváš ?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 16:55
- Nahlásit
mac1
No protože to mám ve zviku....jo a dá se to vyčíst snadno i z mých stránek ...
|