Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / 2 dospělí psi a nové štěně
Autor Zpráva
orisek
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:12
- Nahlásit

Dobrý den, má někdo zkušenosti s tím jak přijmou 2 dospělí psi k sobě nové štěně. Mám v nejbližší době předat štěňátko ke známým. Oni už mají 2 dospělé psy německého ovčáka a budou si brát štěňátko křížence ode mne. Nemůžou mu dospělí psi třeba nějak ublížit. Možná mám zbytečné obavy, nemám s tím zkušenosti.

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:17
- Nahlásit

orisek
Když jsem ještě bydlela u rodičů, brali jsme si štěňátko (fenečku) k už dospělé jezevčici. Trvalo pár dní (asi tak tři), než byla ochotná ji přijmout, stačilo, aby se k ní štěnisko přiblížilo a hned vrčela. Vrčela, ale jsme si jistí, že by neublížila...no a po týdnu už z nich byla nerozlučná dvojka, stará s příchodem štěněte omládla a držela s ní krok v řádění a blbnutí. Další zkušenost mám se svou nynější pejsinou. Není to sice o trvalým bydlení (soužití), ale často jezdíme za rodiči, kteří mají dospělou fenu a jejího syna (tříletého). Pejsek se s mojí malou skamarádil, je z nich nerozlučná dvojka, stará malou vedle sebe nesnese. Ale pouze v bytě, neublíží, jenom zavrčí a malá hned ví, že má dát pokoj. Když jsou psi v zahradě, blbnou spolu všichni tři. To najednou stará na nevraživost zapomene...osobně si myslím, že to lze a není problém. Nepůjde to asi hned, ale každý pes je jiný.

orisek
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:26
- Nahlásit

Syska
díky moc, trochu jsi mě uklidnila. Já právě začínám rozdávat štěňátka a neumím si toho prcka představit mezi takovými velkými psi a hlavně chci, aby se měl co nejlépe. Kéž by mu všichni dali takovou péči, jako já, protože u mě se mají moc dobře. Nejraději bych nedala žádné, ale bohužel to je nereálné nechat se všech 6. /teda nechávám si jedno ke svojí fence/ Už jsem si na všechny zvykla, tak mi budou chybět.

moll
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:30
- Nahlásit

my neměli problémy - štěně fenečka bylo 6 týdnů staré a přišlo mezi sehranou smečku velkých psů i fen. štěně jsem držela v ruce nad hlavami psů, oni si k ní čuchali a já dávala pozor, aby po ní nevyjeli. šéf smečky (odchoval 2x štěňata) sï vzpoměl, žeto je štěně a to že se chrání. tak si ji vzal pod opateru a ostatní se tomu podřídili - za 10 min se štěně batolilo mezi velkými. naprosto jasně poznalo, kdo šéfuje a držela se u velitele smečky. odmítla miminkovkou stravu a žrala se šéfem z jeho misky (skoro do ní nedosáhla), ke kyblíku s vodou jsme jí museli dát schodeček, protože nechtěla svou malou mističku, ale kýbl, ze kterého pijí ostatní. díky zkušenému šéfovi nebyl problém se začleněním štěněte do smečky. moll

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání