| Autor |
Zpráva |
orisek
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:12
- Nahlásit
Dobrý den, má někdo zkušenosti s tím jak přijmou 2 dospělí psi k sobě nové štěně. Mám v nejbližší době předat štěňátko ke známým. Oni už mají 2 dospělé psy německého ovčáka a budou si brát štěňátko křížence ode mne. Nemůžou mu dospělí psi třeba nějak ublížit. Možná mám zbytečné obavy, nemám s tím zkušenosti.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:17
- Nahlásit
orisek
Když jsem ještě bydlela u rodičů, brali jsme si štěňátko (fenečku) k už dospělé jezevčici. Trvalo pár dní (asi tak tři), než byla ochotná ji přijmout, stačilo, aby se k ní štěnisko přiblížilo a hned vrčela. Vrčela, ale jsme si jistí, že by neublížila...no a po týdnu už z nich byla nerozlučná dvojka, stará s příchodem štěněte omládla a držela s ní krok v řádění a blbnutí. Další zkušenost mám se svou nynější pejsinou. Není to sice o trvalým bydlení (soužití), ale často jezdíme za rodiči, kteří mají dospělou fenu a jejího syna (tříletého). Pejsek se s mojí malou skamarádil, je z nich nerozlučná dvojka, stará malou vedle sebe nesnese. Ale pouze v bytě, neublíží, jenom zavrčí a malá hned ví, že má dát pokoj. Když jsou psi v zahradě, blbnou spolu všichni tři. To najednou stará na nevraživost zapomene...osobně si myslím, že to lze a není problém. Nepůjde to asi hned, ale každý pes je jiný.
|
orisek
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:26
- Nahlásit
Syska
díky moc, trochu jsi mě uklidnila. Já právě začínám rozdávat štěňátka a neumím si toho prcka představit mezi takovými velkými psi a hlavně chci, aby se měl co nejlépe. Kéž by mu všichni dali takovou péči, jako já, protože u mě se mají moc dobře. Nejraději bych nedala žádné, ale bohužel to je nereálné nechat se všech 6. /teda nechávám si jedno ke svojí fence/ Už jsem si na všechny zvykla, tak mi budou chybět.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:30
- Nahlásit
my neměli problémy - štěně fenečka bylo 6 týdnů staré a přišlo mezi sehranou smečku velkých psů i fen. štěně jsem držela v ruce nad hlavami psů, oni si k ní čuchali a já dávala pozor, aby po ní nevyjeli. šéf smečky (odchoval 2x štěňata) sï vzpoměl, žeto je štěně a to že se chrání. tak si ji vzal pod opateru a ostatní se tomu podřídili - za 10 min se štěně batolilo mezi velkými. naprosto jasně poznalo, kdo šéfuje a držela se u velitele smečky. odmítla miminkovkou stravu a žrala se šéfem z jeho misky (skoro do ní nedosáhla), ke kyblíku s vodou jsme jí museli dát schodeček, protože nechtěla svou malou mističku, ale kýbl, ze kterého pijí ostatní. díky zkušenému šéfovi nebyl problém se začleněním štěněte do smečky. moll
|