| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 08:51
- Nahlásit
Před nějakou dobou jsem Vám psala, že se mi zdá, že můj pes je příliš hubenej, že je to divný, že ho krmím kvalitními granulemi a tak. Jen jsem Vám chtěla říct, že jsem teprve včera přišla na to, kde je problém. Když jsem začala kupovat Purinu Excelant dostala jsem k tomu odměrku, na které je napsané 1odměrka = 500g. Jenže včera mě jen tak napadlo to převážit a zjistila jsem,že ta odměrka odvažuje jen 300g!!!! Takže jsem celou tu dobu dávala svýmu psovi míň než měl dostávat. Teď mám výčitky, že mě to nenapadlo dřív, protože tím pádem dostával i míň živin a vitamínů a všeho. Takže pro ty koho by tohle taky nenapadlo = dávejte si na to pozor...!!
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 09:08
- Nahlásit
handulo, doporučené dávkování není proto, aby ses ho 100% držela. Takže i kdyby si krmila se správnou odměrkou a pes byl hubený, neboj se dávku zvýšit, přejít na zátěžovku nebo pak na jinou značku
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 10:29
- Nahlásit
Ono se člověk kolikrát lekne co je, protože přece výrobce ví kolik se má psovi dávat a tak přemýšlí nad kde čím. Tak je na druhé straně fajn, že to bylo jen tou odměrkou a pejsek je v pořádku. Nefer má pravdu - ale když jsme začínali, tak jsem taky měla málo odvahy dát na vlastní rozum oproti odborníkům
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 10:39
- Nahlásit
Terri, to já přeci taky a právě proto to říkám. Jeden pes je při doporučené dávce hubený, druhý tlustý, třetí akorát. Jak jse ti už jednou říkala: teď mám granule, kde výrobce doporučuje skoro 800g denně, dovozce 430 a já dávám 400 a je moje šmudla akorát. Člověk také musí koukat kolik pamlsků kolem pes dostane, na aktivitu, na roční období (to u psů hl. venkovních) atd.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 10:58
- Nahlásit
nefer
naprosto souhlasím. Můj pejsa (choďák) je dost štíhlý - hubený ne- a teď v zimě zbaští denně (rozděleno do dvou dávek) přes 500g granulí + nějaké ty pamlsky při výcviku a na přilepšení např. tvaroh s mrkví, jablko, apod. a všechno to vylítá a plně zužitkuje, takže mu z toho nezbydou žádná "kila navíc". Kdybych to samé, co sežere za den on zbaštila já, byla bych za týden úplná koule a on nic - pořád atlet
|
handula
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:16
- Nahlásit
náš pes není tak úplně hubenej, ale prostě navíc 5kg by mu neškodilo, vypadal by líp....žila jsem v domění, že mu dávám přesně tolik kolik má dostat, nechtěla jsem mu dávat víc, aby zase nebyl tlustej, ale včerejší šok, že mu 2roky vlasntě dávám málo, tak to mě fakt dostalo...pamlsky moc nedostává, ani ho ničím nepřikrmuju, maximálně dostane když loudí pár soust....
no musím to změnit...bude dostávat to co dostával ale 2krát denně....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:25
- Nahlásit
handulo, pokud chceš, aby 5kg přibral, tak proč mu nezvýšit dávku? pokud je to aktivní pes s dobrým metabolismem, tak mu prostě ta průměrná - doporučovaná stačit nebude a bude takový jaký je, i když ho budeš krmit 2x denně.
|
jana33
|
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:39
- Nahlásit
Nefer, myslím, že Handula tím chtěla říct, že bude dostávát,to co dostával,tu dávku 2x denně, takže jednoutolik.
Jinak je to všechno opravdu individuální, můj dospělý labrouš dostává stejnou dávku jako 5měsíční štěndo (samozřejmě jiných granulí) a oba jsou tak akorát. Dostávat labrouš dávku podle váhy, která je na pytli, tak je z něho chodící koule, ze štěněte zase bude kostlivec.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:48
- Nahlásit
No vidíš, to mě nenapadlo
Každopádně u velkých plemen je lepší dávat dvakrát denně tak jako tak kvůli torzi.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:52
- Nahlásit
Pro Nefer,
to znamená, že malá plemena mohou dostávat jednou denně?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:57
- Nahlásit
Martina
já bych nedělala rozdíly v malých a velkých psech pokud se týče krmení......i např. taková čivavě se může přetočit žaludek, pokud se pořádně nacpe a pak hned půjde dovádět.... Jak malým plemenům tak velkým je lepší krmnou dávku rozdělovat na dvakrát (u dospělých), u štěňat i na víckrát...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 12:08
- Nahlásit
Já bych řekla, že malá plemena mohou dostávat klidně jednou denně a jasně, že po jídle se nepůjde skotačit na louku. To se nedá doporučit ani u člověka jedno jaké velikosti. Ale velká plemena jsou na torzi prostě riziková skupina, hl. lymfatický psi. A popravdě neznám jediný případ torze u malého plemene...
Ostatně na torzi se zeptejte Sali, ta s ní má více zkušeností
|
handula
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 12:28
- Nahlásit
nefer, budu mu dávat dvojnásobnou dávku, tzn. 300g ráno a 300g večer....doufám, že se trochu zpraví....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:32
- Nahlásit
nefer
můj známý měl jezevčici, která dostala torzi poté, co v nestřeženém okamžiku sežrala páníčkovi celou čokoládu i se staniolem a pak rychle seběhla ze schodů......naštěstí to dobře dopadlo - fenka byla ještě týž den operována a přežila (dneska už má ale zakázáno chodit po schodech a všechno žrádlo se před ní důsledně zamyká....)
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:05
- Nahlásit
nefer
Cetla jsem o torzi clanek, ti veterinari, co tam psali, se s ni setkali jen u velkych plemen, osobne znam pripad dogy a flat coated retrivra.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:30 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Znám minimálně 3 chovatele - dogy a dobrman, co psi umřeli na torzi.
A náš tak umřel bohužel taky. Proto teď krmíme dvakrát denně i když máme střeďáka a máme psa doma (mimo jiné právě proto, že je víc pod kontrolou), a víc dbáme na prevenci.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2007 00:13
- Nahlásit
nefer
handulo, doporučené dávkování není proto, aby ses ho 100% držela. Takže i kdyby si krmila se správnou odměrkou a pes byl hubený, neboj se dávku zvýšit, přejít na zátěžovku nebo pak na jinou značku
pani nefer,
100$ souhlas! vcera jsem si k veceri pripravil bramborovou kasi z prasku a bylo to presne, jak rikate!
dekuji
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2007 06:07
- Nahlásit
Ja som od prirody podozrievavy clovek, takze pri kazdych granuliach som si vzdy overila, ci davka naozaj sedi
|