| Autor |
Zpráva |
rezla
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:42
- Nahlásit
Máme fenku-křížence z útulku, tvarem jezevčík, barvou blondýna. Porodila nám tři štěňata, patrně se prodral do zahrady černý pes, kterého vídáme v okolí. Dvě štěňata vypadají na jeho potomky. Třetí, to jsem si nechala, protože takového psa jsem ještě neviděla. Je čokoládově hnědý, břicho a nohy bílé s puntíky, podobá se nejspíš mundsterlandskému ohaři, čenich má hnědý a oči zelené jak kočka. Nenašla jsem žádné psí plemeno se zelenýma očima. Nikde v okolí jsem podobného psa neviděla. Vysvětlí mi to někdo?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:45
- Nahlásit
Panebože není ta fenka naše štěně? Odkud jste? Jak je velká? Jak je stará?
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:50
- Nahlásit
rezlaaren
To je zajímavééé.....Počkám si na vyřešení....Jůůůů....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:54
- Nahlásit
Fenečku štěně zlaté barvy jsem dala před dvěma lety do Želátovic u Přerova. Kontrolovala jsem naposledy před rokem, dobré místo, hodná panička, domek se zahradou. Poslední rok ale o ní nic nevím, doufám, že se tam něco nestalo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:59
- Nahlásit
rezla
Klidně odpověz, neboj, já Ti ji nevezmu.
|
rezla
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:05
- Nahlásit
Fenku jsme si brali z útulku v Hlučíně v únoru 2002, měla tehdy odhadem půl roku. Je velká jak jezevčík, i tvarem, barvy béžové, na zádech jako černě stínovaná, je to zřetelně kříženec, nevypadá nijak neobvykle. Záhada je to její štěně, které už při narození bylo výrazně větší než další dvě, už to vypadalo na císařský řez, pak ho zvěrolékařka nějak vydobyla a bya v úžasu nad jeho velikostí. A teď má ty zelené oči a hnědý čenich, ostatní mají normální černý. Existuje psí plemeno se zelenýma očima?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:12 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
rezla
Hm, nevim, co myslis tou "zelenou", ale existuji psi s jasnyma ocima... Z velkych jsou to treba CsV, ti maji oci jantarove az zelene... ALe nejsou hnedi.
Jinak z hnedych psu, kteri mivaji jasne oci, me napadla treba kelpie - je malo pravdepodobne, ze by byl takovy pes otcem vasich stenat, ale barva a svetlost oci muze odpovidat... (Jinak otec konretniho stenete muze byt jiny, nez jeho sourozencu! )
Svetle oko miva hodne svetle hnedych psu nebo hnedych s hnedym palenim (svetlooci byvaji hnedi labradori, chesapeak retrieveri, hnedi dobrmani, viszly,... atd. atp... )
Nejak takhle svetele oci to jsou?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:58
- Nahlásit
wami
moc zajimavy a hezky pes
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 22:01
- Nahlásit
dejavu
to je australska kelpie, u nas je jich jen par, nekolik z nich jsem mela tu cest videt ted v Brne na vystave, jsou to zajimava zviratka... I kdyz teda na muj vkus docela drobna - fenka byla velka asi jako Lumpova hlava...
Nicmene na tehle fotce jsou hezky videt ty svetle zelene oci...
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 22:08
- Nahlásit
měla jsem křížence loveckého plemene s podobnejma očima ,považovala jsme je spíš jako žluté,není to obvyklé ale už jsme pár takovejch psů viděla
|
rezla
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 23:09
- Nahlásit
Je to podobné, světlá khaki s tmavým orámováním. Napřed byly šedomodré. Mám fotku, když mu bylo půldruhého měsíce, ale nejde mi sem zkopírovat, a nevidím tu žádné tlačítko na vložení obrázku. Připomíná loveckého psa, má skvrnité břicho a tlapy jak ohař. Takže jsou takoví psi, není jediný na světě. Já vím, že může být víc otců, ale kde se tu něco takového vzalo? Bublina byla jen na zahradě. Je možné, aby se takto prosadily geny nějakého pradědečka?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 08:10 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
rezla
Je mozne, ze se fenotyp zdedil preskokem... Ta svetla barva oci je opravdu nejcasteji videt u psu se svetle hnedym pigmentem, docela casto ji provazi i svetlejsi nosni houba.
Jinak na vkladani obrazku slouzi to tlacitko, jak jsou na nem geometricke symboly (barevne kolecko, trojuhelnicek a ctverecek) nad okýnem, kam pises prispevek. Jde o ctvrte tlacitko zleva. No a obrazek musis mit uz ulozeny nekde na netu a sem pak zkopirujes jen jeho adresu (ktera by mela koncit ".jpg" nebo ".gif" ).
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:45
- Nahlásit
rezla
no opravdu by mě moc zajímalo, jak ten Tvůj pejsek vypadá....návod ti napsala wami...prosím, prosím, zkus jsem dát tu fotečku.....Ještě ten návod doplním....Když klikneš na to tlačítko s těmi geometrickými útvary, objeví se ten rámeček v němž už ale něco je napsané....to vymažeš a vložíš zkopírovanou adresu obrázku, uloženého někde na netu....
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:49
- Nahlásit
Taky mě zajímá jak hafoška vypadá, vlož prosím fotečku. A k té velikosti, ve vrhu kříženců se mohou objevit psi různých velikosti. Ono je možné, že fenka byla nakryta i dvěma psy.
|
rezla
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:02 - Změnil/a: rezla
- Nahlásit
Nejdou mi tam ty fotky dát, objeví se tam jen text, kde ta fotka je, ještě to zkusím, tak vydržte.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:06
- Nahlásit
rezla
založ si tu galerii nebo musíš mít ty fotky uložené na netu. Ze svého pc (svých složek) je sem do diskuze nedostaneš.
|
rezla
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:12 - Změnil/a: rezla
- Nahlásit
No vida, zdá se, že je to tam. Jsou to fotky z útlého dětství asi 7 týdnů, kdy byly oči ještě modré. Teď už je psisko dvojnásobné (3 a půl měsíce) a oči zezelenaly. Na první fotce matka Bublina, blonďatý jezevčík.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:14
- Nahlásit
rezla
Jemine, ja ho chceeeeeem
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:17
- Nahlásit
Takhle ty ocka vypadaji jako jeste zcela "detsky" modre, takze se muzou jeste vybarvit jinak...
Stenitko je krasne , kdyby bylo vetsi, hadala bych na ESP (evropsky sanovy pes - krizenec husky a ohare), ale jestli to blondate je jeho maminka, tak je to fakt sila...
Co se barvy oci tyka, pockala bych, az se poradne vybarvi, takhle to muze byt cokoliv od te jantarovo zelene (jako ma treba ta kelpie), pres svetlejsi klasickou hnedou, ale treba i svetle modre - pokud by se tam objevila ta modra, sla bych se kouknout po sousedstvi, kdo ma ESP...
|
rezla
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:19
- Nahlásit
Kdepáááák!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:19
- Nahlásit
rezla
Je fakt nadherny
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:23
- Nahlásit
rezla
To sice nesouvisi s modryma ocima, ale zase by to sedelo velikostne i vzhledem - trochu podobne, jako "minilovecak" vypada i cesky strakaty pes, a mam pocit, ze tam pri svetle hnede barve jsou taky oci svetlounke...
Tak nebo tak - tohle jeste neni konecna barva oci, je to jeste detska-steneci modr, nicmene se rika, ze cim svetlejsi modra (modrozelena ) to je, tim svetlejsi oko bude mit pes v dospelosti...
|
rezla
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:24
- Nahlásit
Teď už jsou ty oči stabilizované světlá khaki zelená, jen jsem zvědavá, jak bude veliký, pracky má 2x takové jak matka Bublina a celý je už skoro tak velký jak ona.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:30
- Nahlásit
tak mi malinko připomíná štěně mé kamarádky-když bylo tedy štěně...........jak barvou,tak i očima...........ale dneska je to už skoro dospělý pes,co má oči do zeleno-žluta........snad to dobře popisuji, je to border kolie.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:36
- Nahlásit
rezla
nevim, jak to ted stihnu, jsem v praci, ale je fakt, ze tmavsi zelenou (khaki, jak ty pises) jsem videla prave u nekterych lovecaku, mohla by ale byt i u tech strakacu... Zkusim najit obrazek...
A prave uz tady zminovany munsterland je jako dvojce...
Vcetne svetlych oci
A hele - podobna "khaki" zelena je i u vymaraku... Rekla bych, ze je to varianta te jantarove...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:51
- Nahlásit
no to je krásné štěňátečko....fakt je to více než hodně povedený kříženeček
|
rezla
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:21
- Nahlásit
wami
To bude asi ono, ten český strakatý pes, už jsem si ho našla na netu i v knize, i ty uši, i ten ocas s bílou špičkou odpovídá. Ale řekla bych, že ne otec, ale Bublina to má v rodokmenu, má totiž ty puntíkované tlapky a ocas s bílou špičkou, jen ty nohy kraťoučké. Tak dík.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:36
- Nahlásit
rezla
tak vidis, zahada vyresena...
(No a strakaci maji mimo jine v puvodu i kus lovecaku, snad primo i munsterlandu, tak tam bych hledala ten puvod svetlych oci... )
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 16:08
- Nahlásit
na strakáče mu chybí ta žlutá, navíc strakáči mají oči hnědé, i ti hnědožlutobílí, spíš bych to tipla na nějaké opravdu lovecké plemeno
ale pejsek je to krásný!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 19:06
- Nahlásit
zuzka
vsichni strakaci maji striktne hnede oci? cekala bych, ze u hnedaku se nejaka ta svetlejsi najde...
Jinak jasne, ze to neni strakac, kdyz maminka stenatka je ta prvni blondata skorojezevcice... Ale na klasickeho lovecaka to asi preci jen bude docela malinkaty...
Proste prvotridni vorisek, nadhernej!
|