| Autor |
Zpráva |
alishka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:30
- Nahlásit
Dneska ráno jsem vstala a táta mi řekl,že Ťapinka,moje psí kamarádka,se kterou jsem prožila 14 let,už nemůže dál.Poslední dobou byla čím dál víc apatičtější,ale dneska se už nepostaví na nohy.Že prý musí zavolat veterináři,aby jí to trápení skončil.Je mi z toho nanic,byl to jezevčík typické povahy,měla jsem jí moc ráda..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:42
- Nahlásit
alishka
to je nám moc líto
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:45
- Nahlásit
alishka
To mi je luto
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:48
- Nahlásit
alishka
vím jak se cítíš, to stejný jsem nedávno prožívala i já. A můžu říct, že jediný, co mi pomohlo se z toho dostat, bylo nový štěndo.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 09:54
- Nahlásit
moc mě to mrzí, drž se
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 10:37
- Nahlásit
alishka:taky je mi to líto...moc dobře vím jaké to je.Buď statečná...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:09
- Nahlásit
alishka
drž se, pořiď si co nejdřív nové štěndo.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:20
- Nahlásit
alishka
To je mi moc líto, vím, co to je .Pokud máte možnost zavolat veterináře domů ,udělejte to, nechte ji uspat doma,kde to zná a buďte s ní .Pokud ne, tak i tak buďte s ní , je to moc těžké , ale pejsa si to určitě zaslouží. No a pak ....co nejdřív štěně nebo jiný pejsek. To vážně pomůže , na ni nezapomeneš, ale budeš vzpomínat na její kousky a ne na její odchod . Tak se drž, držím palce i fenečce , ať to má lehké.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:56 - Změnil/a: viveka
- Nahlásit
suesie,mac1
co nejdřív štěně nebo jiný pejsek
Nezlobte se, ale tohle mi připadá, jako kdyby mi umřel manžel a já si řekla: jediný lék: co nejdřív nový chlap.
alishka
Je mi to moc líto. Souhlasím s mac1 v tom: pokud je to možné, ať přijde vet k vám.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 12:00
- Nahlásit
viveka
ten nový pejsek nenahradí to ho zemřelého,ale pomůže rozehnat smutek a zažene vzpomínání s pláčem ) a o to jde. A když to chcete přirovnat k smrti manžela , nové zamilování samozřejmě velmi pomůže , to je jednoznačné , ať Vám to zní jakkoli
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 12:14
- Nahlásit
mac1
No, to je asi každého věc, jak to cítí. Já bych ale z jakéhosi pocitu věrnosti odešlému příteli, nějakou tu dobu smutku asi chtěla zachovat.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 12:15
- Nahlásit
mac1
Nevím, jestli mi rozumíš, nejde jen o to, jestli mně někdo nahradí mou ztrátu, ale taky o to, že odešla bytost, která mně velice milovala a zaslouží si úctu.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 12:23
- Nahlásit
mac1
Asi tak: Kdybych umřela já, moje fenečka nejspíš umře taky. Určitě si nepořídí hned druhý den nového pána, aby ji rozveselil. Já vim, můžeš říct, že je to jen pes, ale stejně, taková láska si zaslouží úctu.
|
rony
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 12:27 - Změnil/a: rony
- Nahlásit
Taky je mi to moc líto a držím palečky ať to zvládneš. Vždy jak něco takového čtu tak si taky vzpomenu na okamžiky, kdy jsem to prožívala. nevím jestli pomůže nové štěnátko asi ano, ale jak se říká časem všechno přebolí a tak Tí přejí hodně sil!!
|
alishka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 12:31
- Nahlásit
My máme doma ještě dva pejsky,skoro dvouroční fenku retrívra,co je moje a pak ročního kavkazáka,ale prostě Ťapka byla Ťapka,byla to paní psice,prostě typickej jezevčík.Volali jsme veterinářce a ona,že po lidech nejezdí,ale ať v půl sedmé přijedeme,tak počítám poslední hodiny aje mi opravdu těžko,protože vím,že mi umře v náručí..
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 13:01
- Nahlásit
alishka
to co prožíváš je asi moc těžký, ale věř, že nechat ji trápit by bylo ještě horší. Přeju Ti hodně moc sil!!! Nic jiného na to napsat nejde
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 13:40
- Nahlásit
alishka
To je smutné...Chůda....No 14 let je dobrý věk. Přežijte to....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 14:49
- Nahlásit
viveka
bytost ,která odešla a zasloužila si úctu za živa si ji jistě zaslouží i po smrti. Úcta a smutek jsou ale 2 různé věci. Já vím, že každý to prostě cítí jinka. Když mi umřel pejsek - umřel mi doma v náručí , bylo mu téměř 17 let ,bylo to hrozný . Druhý den jsem vstala a automaticky koukala ,kde je , přišla jsem z práce a nikdo nevítal ...pořád samé okamžiky vyvolávající smutek, nedokázala jsem na něj myslet jinka než se slzami v očích, pořád jsem na něj myslela, ale nějak jsem nevzpomínala na to jaký byl , co jsem s ním zažila , ale jen na jeho poslední chvíle. Za týden jsem si jela pro štěně ....a bylo po smutku ,nebyl na něj čas . A začala jsem myslet na prvního pejska jinak , na to kdy a jak udělal .....pamatuješ jak .....apod.Nikdy na něj zapomenu, chvíle jeho smrti ve mně vyvolají slzy i dnes ( je to vždy,když čtu něco podobného, že někomu odchází pejsek) , ale já už na něj myslím,jaký byl, když žil a to není smutné. A kdybych mohla ,až umřu já ,nějak ovlivnit ty co mám ráda - jak lidi , tak své pesany- tak bych udělala vše proto , aby neplakali, aby jim nebylo smutno, aby netruchlili .Nechci,aby ti,co miluji byli smutní
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:26
- Nahlásit
Vis, ted se staram o kluka, co ma prerazenou pater a poskozenou michu. Nemuze hybat rukama ani nohama, ani sam dychat, ma kanylu v krku a dychaci pristroj. Uz tak zije 8 let a strasne rad by se zabil, ale nemuze, nema jak. Predstav si to a uznej, ze tvuj pejsek ma strasne stesti, ze ma tebe a takovym trapenim si neprojde.
Taky jsem ted pochovala cubinku a trapila se silene moc a myslela, ze nebudu mit silu na dalsiho pejska, ale za mesic to preslo, moc mi pomohla ma slepa kamaradka, kdyz mi rekla, ze mam jedinecnou sanci tomu pejskovi pomoci v pristim zrozeni v lepsim zivote tak, ze na nej po 50 dni od umrti budu myslet ne utrpne a litostive, ale krasne, na vsechno to hezke, co jsme spolu prozili a jak byl uzasny. Pomohlo mi to.
Preju ti, abys to zvladla co nejlepe a ver, ze i ty nejhorsi chvile prejdou a zase zasviti slunicko. I za takove trapeni ten psi kamarad stoji, protoze nas dela lepsimi a nosi radost.
Zkus mi povykladat, co Tapinka umela a v cem byla konkretne uzasna, povidej o vsem krasnem, co jsi s ni prozila, v cem byla jedinecna, moc rada si to prectu.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:02
- Nahlásit
to je hrozný....fakt je mi tě mocinky líto....
a taky doporučuju nový štěndo. ne jako náhradu, ale jako náplat na bolest...
|
alishka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:14
- Nahlásit
Tak mi umřela v náručí.Od tý doby jen brečím,já vím,že si nezaslouží,abych brečela,že by si spíš teď zasloužila,abych na ní hezky myslela a říkala si,že je jí teď dobře.
Byl to skvělej pes,prostě typický jezevčík s tvrdou palicí ,vždycky dělala,že neslyší,ale my všichni věděli,že slyšela dobře.S našimi novými psi se snášela výborně,jako by pokřála,když jsme si je jako štěňátka přivezli,jsem ráda,že je máme a že teď nejsem úplně bez psa.
Napořád si budu pamatovat její krásný očiska,který uměly "mluvit" a to,jak dokázala roztomile loudit.Bude mi moc chybět..Opravdu moc..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:29
- Nahlásit
alishka
za duhovym mostem je ji ted krasne, nic ji neboli, a kouka na tebe... Vi, zes ji milovala, vi, co ted citis... Tak se vyplac a pak uz na ni mysli jen jako na krasne, zive zviratko s koralkovyma ocima a plnou energie a rostaren...
|