Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Hrůůůůza - pro silné povahy
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
aki
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:45
- Nahlásit

http://sumpersky.rej.cz/index.php3?select=zpravy&i d=3351

monika
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:48
- Nahlásit

Tohle mě vždycky s prominutím vrcholově nasere.Proč to ti lidi dělají?

Argousek
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:55
- Nahlásit

fuj to je hnus toto bch udělala s provozovateli

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:56
- Nahlásit

Příšerný....

pajinka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:01
- Nahlásit

O co jde, tak v kostce? Bojim se na to kouknout, jsem mekkota...

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:02
- Nahlásit

pajinka
taky nějak nemám odvahu

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:03
- Nahlásit

Verca
Jestli máš žaludek na to, jak psi okusují mrtvýho psa..fuj. Já to hned zavřela. Na to se dívat nemůžu, ikdyž ti ubožáci za to nemůžou!!! Zavřela bych tam ty lidi, co to způsobili.

aki
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:05
- Nahlásit

Verca
pajinka
Nebojte se, všechno vidět nemusíte, jde o další koncentrák pro pejsky, tentokrát z Červené Vody na Šumpersku. Myslím ale, že by to mělo vědět co nejvíc lidí...

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:29
- Nahlásit

Syska
Mě by docela zajímalo, jak na tom pak ti psi budou ve vztahu k ostatním psům, jestli se z toho utulku dostanou do rodiny... Jestli budou v pohodě nebo budou agresivní... Porstě jestli to aznechá nějaký následky...

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:49
- Nahlásit

Eimy
Tak to si netroufám odhadnout, ale je vidět, že živí se nenapadaj, že žerou toho mrtvýho...z šílenýho hladu. Takže si myslím, že mají šnaci být "normální"...

grendel
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:06
- Nahlásit

to je hrozné... todle může způsobit jenom debil... bohužel, za něco takového dostane maximálně nějakou pokutu....

kery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:44
- Nahlásit

Stále si neuvědomujete, že se takovéhle věci dějí všude kolem vás. Někdo si dá nálepku "útulek", něko "chovatelská stanice", někdo "milovník psů", apod. Spousta z vás si pořídila zvíře z podobných podmínek a dejte si ruku na srdce, kdo z vás to nahlásil na patřičné úřady a tak dlouho "křičel", až byl vyslechnut?
Mnozí lidé "strkají hlavu do písku", nebo "lépe nevidět a neslyšet" a taky "ať s tím někdo něco už konečně udělá!"

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:48
- Nahlásit

kery
proc napadas lidi, ktere neznas...
Hele, ja vim, ze krik po netu vsechno nevyresi, ale je tu i spousta lidi, kteri opravdu ruku k dilu prilozi. Onehda tu za pomoc dokonce litaly zaloby, ale k tomu se nebudu vracet. Je nutne se prsote nejprve dozvedet o tom, kde je konkretne treba neco delat.

Ja mam ve svem okoli pouze jedine misto, kde je opravdu treba neco udelat. Kocianka. V Brne vadi uz hrozne dlouho. Vsem. Zatim se nenaslo reseni, a ze se o to spousta lidi pokousi dlouho a dukladne. Co bys tedy navrhovala, aby se jen tak nekricelo...?

kery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:55
- Nahlásit

wami
promiň. Nerada bych, aby došlo k nějakému nedorozumění.
Nikoho nenapadám. Jen na to upozorňuji, pochop mě.
S takovými případy jsem se setkala i osobně, kdy jedna "milovnice opuštěných psů" je zachraňovala, oni se dále nekontrolovatelně rozmnožovali, konečné č. bylo 80 psů. 20 jsme si jich dovezli do útulku, na dvakrát. Druhý den jsme taky našli uhynulé psy a z poloviny sežrané. Tak mě došlo, jak tolik psů mohlo přežívat zavřeni v baráku s trhlou bábou.
Jen je smutné, že každý si myslí, že ochránci zvířat jsou tady od toho, aby všechno hlásili, kontrolovali a zajišťovali. To bychom nedělali nic jiného. Bohužel nikdo si neuvědomuje, že nemáme žádné pravomoci.
Proto snažně prosím všechny ostatní o pomoc, aby sledovali sami podmínky zvířat v okolí, a i sami vyvíjeli nějakou snahu o pomoc.

Takže pokud jsem se někoho dotkla, omlouvám se mu, nepochopili jsme se.

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:09
- Nahlásit

Podle videa bych neřekla,že psi žerou toho mrtvého z hladu.Labrador rozhodně podvyživený nebyl.Ti psi se nudí,jsou zavření na pár metrech a o uhynulého nebo zakousnutého psa se přetahovali jako o hadr.Nastrkat do kotce velké psy s malými je nesmysl,ve zkratových situacích se smečka pustí do toho nejslabšího.Je to opravdu další koncetrák pro psy,vždyť na to musí dohlížet nějaká veterinární správa.Ale nefungují pořádně zákony na ochranu dětí,natož psů.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:19 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

kery
ted uz s tebou souhlasim. Zmena pravomoci pro ochrance by hodne pomohla, ale zatim k tomu neni vule. A myslim, ze verejnost bohuzel svuj nazor jen tak nezmeni, pokud k ochranarum budou patrit i radikalove, kteri jim obcas tu povest kazi. Lidi proste nechteji dat moc do rukou fanatiku (tim opet nemyslim nikoho zdejsiho, ale jiste si kazdy dovede zhruba domyslet, jake radikaly mam na mysli).

Dal s tebou naprosto souhlasim - je nutne, aby kazdy delal, co muze, ve svem okoli a nenechaval to jen na "tech druhych", aby si kazdy zametl pred vlastnim prahem a aby lidi nezustavali jen u konstatovani "to je ale hruza". Bohuzel obcas mi nic jineho nezbyde, nez treba pouze na neco upozornit, pokud to mam daleko, nejsem mistni a navic treba opravdu nemam ani penizky, abych financne podporila nektere projekty, utulky, akce.

Takze jen at se o podobnych pripadech dozvi co nejvic lidi, nekdo prece muze byt z okoli a rozhodne se hnout zadkem... Treba to nevyzni jenom jako krik, jestli se najde aspon nekdo, kdo se bude snazit pomoci... (I kdyz my se tu nic nedovime.)

kery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:33 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

wami
sme se pochopily. To jsem ráda. I s názory se ztotožňuji.
Napsala jsem to proto, že na diskuzi se dost často objevovalo: "My jsme to štěňátko tam nemohli nechat, ono by jistě nepřežilo..." nebo "ta chovatelka byla fakt děsná....", "nechtěli nám ukázat rodiče našeho štěněte...", "štěně bylo plné parazitů, nevakcinované, a pak onemocnělo..." apod. Tak proto jsem tak reagovala.
Bohužel jsou ochránci - fanatici. Náš stát totiž nemá zájem mít ochránce - profesionály s patřičným vzděláním, kteří by mohli dohlížet na chovy zvířat.
A Kociánka? Už nevěřím, že by se našlo nějaké řešení. Jedině babu zalít do betonu i s dcerou. Jinak je nezničitelná.

Endy
co se týče stavu labrdora a druhého psa, tak s tebou souhlasím, nezdáli se být hubení. S ostatním taky souhlasím.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:47
- Nahlásit

kery
jo, tohle me taky docela sejri a nemusi se to tykat jen utulku... Ted na ifaune se rozciloval borec, ze si koupil 5tydenni stene labradora a neni prece jeho povinnosti vedet, ze se tak mala stenata nemaji (a nesmeji) prodavat. A ze bude zalovat chovatelku, ze mu stene prodala a ze nebylo ockovane. Prisel na to po 5 mesicich, co ma stene doma...
Nelibi se mi jednani te chovatelky, to je bez diskuze. Ale co napsat tomu chlapovi? Vzdyt to je vrcholna ukazka jeho vlastni nezodpovednosti, kterou ted haze na hlavu komukoliv jinemu!!!

Bohužel jsou ochránci - fanatici. Náš stát totiž nemá zájem mít ochránce - profesionály s patřičným vzděláním, kteří by mohli dohlížet na chovy zvířat.
politika bohuzel souvisi s verejnym minenim... takze dokud se nezmeni pohled verejnosti na ochranu zvirat (neutlumi se projevy radikalu), zrejme v tomto state proste nebude politicka vule k ustanoveni zakonnych ochrancu zvirat... A nebo je treba tlacit media, aby lidem ukazala, ze neco takoveho proste je treba - vyuzit k tomu takovych zprav, jako je ta nahore a rict lidem "kdyby tu byla nejaka ruka zakona, ktera by se tim aktivne zabyvala". Bohuzel postradam vliv na media a masmedia sama o sobe nechteji o necem takovem ani slyset, radeji si libuji v sokovani lidi a bulvaru...

A Kociánka? Už nevěřím, že by se našlo nějaké řešení. Jedině babu zalít do betonu i s dcerou. Jinak je nezničitelná.
Prijed, sezenu jeste partu lidi a nechame je plavat s betonovym kruhem v brnenske prehrade...

kery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:03
- Nahlásit

wami
Prijed
včera jsem byla v Brně. Ale na VFU na kontrole se svou fenkou (asi špatný...)
Pak tam možná budu i v neděli a ve středu 100%, pojedem s pejskem na zuby, tak bych měla čas, než se to udělá (ty zuby)

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:09
- Nahlásit

kery
Copak ji je? To je ta malamutka...?
ve stredu bychom to musely stihnout dopoledne, odpoledne ucim... Ale ta nedele vypada nadejne - teda pokud nebudes na vystave...

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:10
- Nahlásit

Ta Kociánka je drsná co? To nemá obdoby. Prostě baba je krytá a my si tady svýma narážkama a "pomluvama" akorát vykoledujeme jednu přes pusu. Já nechápu, co tam dělá s těma šťěňatama, který si tam zcela úmyslně MNOŽÍ (ona nechová, ona množí).

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:13
- Nahlásit

Garfield
Kdyby aspon "umyslne", tak clovek muze doufat, ze to bere trochu s rozumem. Trochu.
Ale ona to spis nechava se rozmnozovat naprosto nekontrolovatelne mezi sebou...

A pres hubu by si zaslouzila ona, to me nikdo nevymluvi...

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:16
- Nahlásit

wami
Teď přes zimu, jak byly ty tuhý mrazy. To musela být úmrtnost. Se divým, že ta její skládka uhynulých těl není cítit až do Soběšic.

kery
Proč nezavedou kontroly útulků? Copak není nějaká komise, která by nehlášená mohla kdykoliv kamkoliv a provozovatelé útulků ji museli vše ukázat a doložit? Kde jsme? Kontrolují každou krávovinu ve státě, ale zásadní věci jsou jim u prdele.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:20 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
Je... Ja tama obcas chodim...

Proč nezavedou kontroly útulků? Copak není nějaká komise, která by nehlášená mohla kdykoliv kamkoliv a provozovatelé útulků ji museli vše ukázat a doložit? Kde jsme? Kontrolují každou krávovinu ve státě, ale zásadní věci jsou jim u prdele.

To muze krajska hygiena, ne? Ale netusim, jak je to pak s postihy... kery?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:20
- Nahlásit

Garfield
naivko ... ty jsi tady v CR nova??

kery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:22 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Garfield
útulek kontroluje příslušná okresní či městská či krajská veterinární správa. Jsou dány minimální rozměry kotců na různé velikosti psů, musí být kontrolována evidence zvířat, hygiena.... Porušuje snad všechno.
Měla snad spolupracovat i s mafií, ale to jsou jen "jedna paní povídala..." Údajně se kamarádí s tím, kdo ty kontroly provádí. Zřejmě s tím nechce mít nikdo nic společného, neboť je to časovaná bomba. Nikdo nechce rýpad do "sršního hnízda". Nebylo by kam umístit ty stovky zvířat.
Její oficiální stránky: http://interpespension.euweb.cz

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:26
- Nahlásit

Občas mám chuť tam prostě v nějakým hnusným počasí (když jsou lidi zalezlý) vlézt přes ten plot někde zadem a napráskat mraky fotek (ve víře, že tam někde ty naházený rozkládající těla najdu), nafotit tam co nejvíc humusu a zrůdností a tentýž den to bez varování hodit na net, do televize. Odebrat pár zbídačených psů jako živou ukázku. Bezmoc.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:31 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
zavřou tě...
lidi to uz meli i nafoceny... Ja jsem vlastne strasne vdecna kazdymu, kdo ma odvahu jit tam a nejakyho psa z ni dostat do pece... Mam kamosku, ta ma odtama psy dva - a historek spoustu...
Je spousta lidi, kteri tam pracovali a sli by i vypovidat. Mesto ji odstrihlo finance. Atd. atp. A nic. To je bezmoc, fakt.

Jediny, co me napada, je, aby ji vylozene mesto vzalo statut utulku a napraskalo ji poplatky za vsechny psy, co tam ma. A zajimalo by me, proc se to nestalo uz ve chvili, kdy zacal fungovat utulek MP...

kery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:34
- Nahlásit

Garfield
bezmoc - přesně tak.
Byla jsem uvnitř naposledy před 3 lety. Psů tam bylo mraky. Někteří nervózně pobíhali podél plotů, někteří apaticky leželi smířeni s osudem. V jednom výběhu bylo asi tak 20 - 25 malý psů, všichni stejní, stejné dementní výrazy (úzká příbuzenská plemenitba). Byli pyšní na to, že mají vzácná plemena. A zřejmě jsou pyšní i na to, že jsou největší útulek v ČR.

kery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:36
- Nahlásit

wami
PS: k mojí malamutce: před 3 lety byla operovaná - totální mastektomie. Na zbylé části ml. žlázy má nový nádor. Zítra podle biochemky se můžu rozhodnout, zda operovat. Dr. Lorencová mi řekla, že Daisy už 2 roky přežívá statistiky psů s její diagnozou. Je jí 13 let, zatím v kondici, ale....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání