| Autor |
Zpráva |
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 19:33
- Nahlásit
Kamarádka mě poprosila o pomoc při hledání nového páníčka pro jednoho labrouše. Přeposílám, co napsala:
Ahojky všem dobrým lidičkám, jmenuji se Charlie a v záři mi byl 1 rok. Mám typickou labradoří povahu - miluju všechny lidi, procházky, vodu, aportování. Jsem zdravý a hlavně velmi chytrý lumpik s jiskrou v oku. Umim toho opravdu hodně a miluju dlouhe procházky. Žiju v domku se zahradou, ale to nic neměni na tom, že nejsem zvyklý být sam. Přišel jsem o pána a nyní i moje panička se dostala do obtižne situace a nemá jiné řešení než mi najít novou a hlavně hodnou rodinku jelikož babička s dědou už na mě nestači. Miluji děti a lumparny a pokud se mnou nebudete chodit ven tak rád přeskakuji plot a na procházky se klidně umim vydat sám. V současné době mi chybí paniček či panička která by se mnou chodila na procházky. Jsem zvyklý žit společně doma s rodinou.
Kontakt: butschkova@slezanfm.cz, Frýdek Místek
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 19:46
- Nahlásit
odpověď máš na mailu butschkova@slezanfm.cz
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 19:54
- Nahlásit
Břetislava
sakriš, tohle mi nedělej... nemůžu si ji vzít, nemůžu...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 19:56
- Nahlásit
Ach jo, takhle se prokousat štěněčím telecím obdobím a pak muset dát hafa pryč.
Snad brzo najde hodné páníky.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 20:10
- Nahlásit
Problém je, že neumí být doma sám ... vždycky doma někdo byl. Bude to chtít trpělivost, ale určitě se to vyplatí. Je to nejlepší kámoš mýho labrouše a můžu fakt říct, že je to super hafan. Je mi ho líto, ale bude to pro něj nejlepší, když najde někoho, kdo mu dopřeje dostatek pohybu a bude ho mít rád.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:21
- Nahlásit
Achchch jo, já nechci být zlá, jen mě pořád zaráží jak snadno a z jakých malicherných důvodů se lidi zbavují živých tvorů, za kreré dobrovolně převzali odpovědnost.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 22:02
- Nahlásit
Ketrin
Souhlas. Proto se snažím aspoň nějak pomoct .... sám si za to určitě nemůže.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 06:37
- Nahlásit
Břetislava
Samozřejmě. Napadlo je taky kontaktovat chovatele? Solidní chovatel v tomto případě taky pomůže.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 06:45
- Nahlásit
Břetislava
Dále mě napadá, že o šikovné LR v tomto věku má zájem policie (na hledání drog, zbraní atd.) i soukromí cvičitelé slepeckých a asistenčních psů. Pokud je pes opravdu takový, jak je popisováno (hlavně povaha, temperament) a má aspoň základy poslušnosti, tak by bylo dobré nechat udělat rentgen kyčlí a mohou ho nabídnout pro tyto účely. Kontakty mohu poskytnout. Předpokládám teda, že je s PP.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 06:48
- Nahlásit
Břetislava
Na tom rentgenu (snímku) musí být uvedeno tetovací číslo.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:09
- Nahlásit
Ketrin
Je bez PP Skoda, protože jeho rodiče byly myslivecky vedeni a on je fakt hodně temperamentní a miluje jakékoliv zaměstnání.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 07:14
- Nahlásit
Tak to je blbý.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:00
- Nahlásit
Ketrin
Co vím, tak u policie (jak u slepeckých nevím) není třeba PP. RTG ano.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 10:35 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
mámi vodicí pes je taky bez PP, hlavně, že má v pořádku kyčle. Dokonce jsme se dopátrali i jeho chovatele a maminky! Zkuste ho nabídnout na výcvik vodicího psa. Pokud je temperamentnější tak by šel třeba i na výcvik asistenčního psa. Doporučuji menší organizace ( pan Dvořák z Adamova, PES PRO TEBE - odtud je náš Jack..... ), větší jako Jinonice maj vlastní chov a nevím jak Pomocné tlapky a Helppes
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 11:32
- Nahlásit
Břetislava
Pokud bys měla zájem, poptávala bych se holek z Pes Pro Tebe, našeho Jacka koupili stejným způsobem, jak by mohli Charliho. Byl to původně pes do rodiny k dětem, ale nakonec ho prodali, že se k dětem nehodí a bla bla. Jejich důvody se mi zdály dost nepochopitelný, ale tak co, Jack je u nás spokojenej a my jsme rádi, že ho máme. Takže se prosím ozvy, abych se poptala a neslibovala ti něco nadarmo nebo jestli už se ti ho povedlo někomu udat. Já bych ráda viděla, kdyby nějaký chlupáč zase rozšířil řady pejsků pomocníků.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 12:44
- Nahlásit
ko4ka
Jo, díky za pomoc. Jsem tady ale jenom prostředník, takže už jsem o tom psala té kamarádce. Jestli ti to nebude vadit, mohla by ti napsat mail a ty jí o tom napsala víc?
Její mail: butschkova@slezanfm.cz
|
LeJa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:29
- Nahlásit
Ach jo moc bych ho chtěla, ale jednoho labíka už máme a o druhém rodina nechce slyšet to je teda den
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:15
- Nahlásit
Ještě se nikdo nenašel ... tak posouvám.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:18
- Nahlásit
Břetislava
Ahoj, už se mi kamarádka ozvala, zrovna jí odepisuju a kontaktovala jsem organizaci, abych jí něco neslibovala, ale vypadá to dobře. Důležité je pejska zrengenovat a záleží na výsledku rentgenu, jestli by se hodil a pak už se blíže mezi sebou domluví. Tak budeme držet pěsti. Dodám info, jak se to vyvíjí
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:56
- Nahlásit
ko4ka
Jj, díky moc.
|