| Autor |
Zpráva |
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:40
- Nahlásit
Ahoj všem,dneska odpoledne si jedu pro fenku zlatého retrívra,kterou chtěl její majitel utratit z důvodu toho,že fenka po sobě požírá výkaly,jsem vůbec zvědavá jak na tom fenka bude, podle toho,co jsem slyšela,se k ní asi moc vybíravým způsobem nechovali,spíš bych řekla že šlo to bylo na hrabnici týrání...
No nic,s pánem jsem se domluvila a odpo už by měla být fena u mě.
Ale je tu ještě jeden problém doma mám už jednu fenku zl.retrívra-6 let,která se ke psům moc přátelsky nechová od tý doby,co byla kvůli klacíku na hraní napadená docela hustě labradorkou, no a taky je pěkně rozmazlená,to abych to jen nesváděla na jiný věci...
Tak jsem se chtěla zeptat,jak to všechno nejlíp udělat??? Předpokládám,že fenka bude u mě jen na přechodnou dobu,než jí najdu pánečka,ale stejně mám strach,aby se nějak neporvaly a taky jak je to s učením pejska na vyvenčení,který byl zvyklý do teď na dvorku? Prosím poraďte...
Jo a do útulku jí pán dát nechce,to jen,kdyby se zas objevil někdo,kdo by rýpal proč si fenku beru já,když s tím nemám zkušenosti apod. Bylo to jasně daný:uspat nebo ať si jí rychle někdo vezme,ale do útulku ne!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:42
- Nahlásit
Ajis
Jak je stará ta fenka, co si pro ní jedeš?
Určitě pro začátek se chovej tak, aby ta "tvoje" fenka neměla důvod žárlit, dávej jim odděleně žrát, tý svojí vždy první (prostě jí upřednostňuj...)...
Budeš je nechávat o samotě?
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:46
- Nahlásit
Nové fence jsou tři roky, předpokládám,že když musím chodit do práce tak asi o samotě budou muset zůstat,ale můžu je rozhodit do pokojů,spolu bych je nanechala.nebo si prostě jednu bude manžel brát do práce,já bohužel nemůžu...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:48
- Nahlásit
Pozor na to dvě feny jsou horší než dva psi, kor když píšeš že ta tvoje nemá dobrou zkušenost. Kdyby ta druhá byla štěně tak by to bylo v poho ale je už dospělá a v tom bych viděla problém POZOR NA TO
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:52
- Nahlásit
Než se sžijou, ať jsou o samotě -bez dohledu- odděleny. Příchozí fena bude určitě nejdřív nejistá a bude se asi spíš podřizovat, ale raději bych neriskovala.
A s učením na venčení to nejspíš bude jako když se to učí malé štěně - za správný výkon chvála a odměny, za nehodu netrestat a příliš to nekomentovat.
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:54
- Nahlásit
Jojo,vím o tom,budu dávat majzla,ale nemohla jsem jí tam nechat...Pak bych si to vyčítala...
Jo a zapomněla jsem ještě napsat,že kdybyste věděli o někom,kdo by fenečku chtěl,tak dejte určo vědět na mail dajis@centrum.cz, večer napíšu víc a přihodím i fotky,jestli to zmáknu )
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:54
- Nahlásit
Doporučuju první seznámení na "neutrální" půdě,aby ta Tvoje nevyjela po té nové kvůli obraně teritoria. My si dovezli fenku z útulku a seznámení s našemi dvěma domácími proběhlo venku právě z tohoto důvodu. Mám zkušenost, že doma třeba na fenky, které přijdou s páníčky na návštěvy docela vyjíždí. My to ale měli lehčí, protože nově příchozí je 8 měsíců a ta naše nemá problém se psy......
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:57
- Nahlásit
Ajis
Taky si myslim, fenky o samote spolu nenechavat!
A taky by bylo dobry je seznamit nekde na neutralni pude - treba nekde na louce, proste mimo dum i zahradu, a ne hned privest starsi fence do bytu triletou vetrelkyni..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:58
- Nahlásit
wensday
ja nez to nadatluju, uz to tam pisnes!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:01
- Nahlásit
Ajis
Tak pokud je možnost, že si manžel jednu z nich bude brát do práce, tak aspoň něco je vyřešeno.
Už jsi tu fenku viděla? Je zanedbaná nebo agresivní?
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:02
- Nahlásit
Zatím díky všem,už mám domluvený "rande" nalouce...Teď nebudu chvíli na přijmu,odcházím z práce a pak jdu na to seznamování, ale názory piště prosím klidně dál... tak zatím a držte mi palce,ať to nějak zvládnu,pak dám vědět co a jak....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:08
- Nahlásit
Fifi
mě už se to taky mockrát stalo
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:04
- Nahlásit
Ajis
tak jak to dopadlo s fenkou?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:08
- Nahlásit
pro všechny :
Prosím o pomoc, je to asi blbý, ale stejně. Mohl by mi tady někdo napsat rozměr ( třísel, bříška ) na hárací kalhotky pro fenku goldena?? Ne odpovědi typu "velikost 5", to mi bohužel nic neřekne. Budu dělat objednávku u známé, která vyrábí kynologické potřeby a ráda bych je objednala s tím, i když značně dopředu. Takže kdo bude ochotný pro mě obětovat asi 5 minut a oměřit fenku a ještě mi to semka písne,tak mu budu neskonale vděčná . A ještě jeden dotaz, v kolika měsících se fenka asi začíná hárat? Někde jsem četla, že v 8,9 nebo tak nějak a jestli se nějak výrazně mění velikost těch kalhotek
( jestli nemám vzít jedny menší a jedny větší pro dospělou ).
Prosím spěchá to!!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:11
- Nahlásit
ko4ka
Sára hárala poprvé (a zatím i naposled) v deseti měsících, myslím, že v tý době už se velikost moc nemění, nehledě na to, že většina kalhotek má povolitelnou gumu, která je drží...
Jinak já bych ti to klidně změřila, ale já nemám goldenku s PP a je menší než normální retrieveři, takže by ti to asi moc nepomohlo.
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:14
- Nahlásit
ko4ka
zatím čekám na telefon...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:15
- Nahlásit
Jandula
tak díky, aspoň něco
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:16
- Nahlásit
Ajis
no tak držím pěsti, ať to dobře dopadne. A ty bys mi nemohla poradit jak jsem se ptala na ty hárací kalhotky? A taky jestli bys třeba nevěděla jak na velikost postroje? Míry krku a podobně...
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:20
- Nahlásit
ko4ka
Hárací kalhotky nepoužíváme,vždycky jí šupnu,nějaký moje starý , a postroj mám v autě,tedy jsou auto pásy,ale myslím,že to vyjde skoro na stejno... Zkus se podívat na www.baron.cz,na pásy do auta,tam jsou uváděný rozměry a taky to,na jakýho psa by měly pasovat,takže jedině takhle odvodit,jinak bohužel pomoct nemůžu
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:24
- Nahlásit
ko4ka
myslim si, ze nejlepsi bude vybrat na netu nejaky dobre zasobeny obchod a zjistit, jestli tam muzes se psem. no a pak na miste zkouset a zkouset, nez to proste padne. a to samy i pro ten postroj ...
varianta dve je krejcovsky metr a premerit ....
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:44
- Nahlásit
Ajis
Mám trochu zkušenosti s tím naučením dospělého pejska na venčení, když byl předtím venku nebo v útulku. Už jsme to absolvovali asi 5x a pokaždé to pes do dvou - tří dnů pochopil.
Je to ale na ty první dny dost záběr, protože musíš být absolutně důsledná.
1. Nespustit psa z očí. Jakmile se chystá k činu, okamžitě okřiknout, popadnout a letět ven.
2. Venčit zpočátku velmi často, i když by to znamenalo, že první den po hodině, odpoledne po dvou, druhý den po třech.
3. Možná bude potřeba vstát i v noci, raději první noc 3x jít ven, než nechat vzniknout návyk na noční čůrání za křeslem... Většinou jsem první noc stejně nespala.
Toto se mi osvědčilo. Ovšem nedá se přitom chodit do práce.
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:53
- Nahlásit
Dostala jsem moji fenečku jako dvouletou se zakořeněným návykem kakat doma na koberci. Byl to právě důvod, proč se jí už třetí páníčci chtěli zbavit, ona si z toho odnesla jen to, že když se páníček vrátí domů, tak ji zbije, stejně jako ráno když vstane. Byla dost bázlivá. Chtělo to hodně trpělivosti. Pravidelné časté venčení nepomáhalo, ona byla schopná přijít domů z hodinové procházky a po pěti minutách už tlačit za křeslem hromádku. Nikdy na noviny, vždy vedle. Několikrát mi i ujely nervy. Zlomily jsme to nadobro až za několik měsíců. (Možná pomohl hodně můj poslední nápad, dávat ji ty hovínka do pelíšku)
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:56
- Nahlásit
viveka
díky moc,z tohohle mám nejmenší strach...,to vím,že se nějak zvládne.
Ovšem je tu dobrá zpráva-ťuk,ťuk,ťuk-mamka volala nějakýmu známýmu,kterýmu nedávno pošel kavkazan, chce si sice pořídit nový šťendo,opět kavkazana na hlídání, ale fenku retrívřici by si vzal klíďo taky,místa je u něho prej dost,bydlí ve mlýně u řeky,na samotě, pro retrívra ideální,no teda aspoň se zdá,jela bych to tam pak okouknout(i toho pána ),abych jí nestrčila chudinu zas do nějaký díry,když už má svý za sebou...takže uvidíme...
|
viveka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:59
- Nahlásit
Ajis
Tak to je bezva. Držím palce.
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:05
- Nahlásit
Jo a ještě jsem se dozvěděla,že pán je starý kynolog, měl chovnou stanici novofundláků, pesina by mohla i domů do baráku, prej má velkou zahradu a známý na jatkách (to jako,že by pejsek neumřel hlady)
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:06
- Nahlásit
Ajis
Ahoj, tak jak to dopadlo, máš ji doma ? jak proběhlo seznámení s Tvojí fenečkou ?
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:29
- Nahlásit
Ahoj všichni,takže nakonec to nebyla zlaťanda ale labiska,byla uplne super,ale takova az moc podrizena,hrozne se prudkejch pohybů....atd.,atd. Celkem i poslouchala,ale byl to takovej ten typickej labradoří divous,což samo strašně vytáčelo mojí fenu,pořád v pohodě v pohodě,ale jen jsem zabouchla dveře od bytu,tak to začalo,musela jsem jí dát koš,protože pořád cenila zuby a na tý druhý bylo vidět,že by se jí to za chvíli taky přestalo líbit... Bylo mi to stašně líto,fakt byla moc hezka,ale
jeste vcera jsem ji odvezla na mlyn k panovi,nechtela jsem,aby se stresovala,ze bude jednu noc tam a dalsi treba zas jinde,(protože fakt nevím jak by to u nás doma probíhalo ).Je to pán,který nedávno přišel o pejska, měl tedy kavkazana,kterýho chce zas-na hlidani,ale že si vezme rád i Jessku,aspoň mu tam teď nebude smutno,mista tam ma prý dost-3000m2 oplocená zahrada,všude kolem lesy,může být i vevnitř(jenom v kuchyňce a předsíni) i venku a bude s ní skoro pořád někdo, bydli tam ještě toho pána maminka,takže snad se tam bude mít holka dobře...Pán vypadal fakt solidně,že má zviřátka rád, sice takovou tu jinsi lásku než mám já,protože se mnou může pejsek do postele,což on neuznává,pes je pes,ale zase jí bude brát v létě na ryby, na prochajdy apod., hlady tam nebude a lásky bude mit určitě víc než v předchozí rodině,kde do ní bylo kopáno a podobný věci. No ale určitě ji tam pojedu zkontrolovat.
Ach jo, je mi z toho smutno...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 08:37
- Nahlásit
Ajis
Udělala jsi dobře... Fence jsi pomohla a ušetřila jí dalšího trápení...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:01
- Nahlásit
Ajis
Snad tam bude spokojená, držíme jí palce
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:52
- Nahlásit
wensday
ani mi nemluv... pořád nad tím dumám-aby se měla fajn,jestli to nebylo unáhlený,jestli si tam pro ní nemám jet zpátky, ale zase, co ta moje čůza???
No fakt děs...Asi bych nemohla nikde aktivně pomáhat,nad vším bych moc přemýšlela...
|