Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Rhodesky ridgeback
Autor Zpráva
Katerina
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 13:38
- Nahlásit

dobry den chtela jsem se zeptat mam fenu rhodeskeho ridgebacka bude ji 6 let a pro kazdodennich vychazkach mi pozira hovna trestani nepomaha uz si s ni vazne nevim rady.co pomuze??

Lara
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:08
- Nahlásit

Katerina
smiř se s tím. Já mám problém stejný. Radila jsem se s několika veterináři, s chovatelkou od které mám čubu, probírali jsme to na cvičáku. Některým psům to holt chutná, jiný k tomu ani nečuchne. Další to ochutná, ale nechá se "vychovat". Jinýho kdybys zabila, tak stejně neodolá.A za těch 6 let už sis na to mohla zvyknout Ale chápu tě.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:31
- Nahlásit

ale jakýpak "smiř se s tím".....žádný takový.....Když už nic jiného tak aspoň náhubek A pokud se týče prevence....tak pokud má člověk psa bufeťáka, tak musí mít oči všude na šťopkách. Já když venčím našeho starého kníra, který je pěkný bufet (nežere tedy lejna, ale papírky, zbytky apod...), tak ho mám na dlouhém vodítku, koukám pozorně na cestu a jakmile vidím, že se pes napřahuje k nějakému fujtajblu, cuknu vodítkem a psa si přitáhnu k sobě (už nemůžu použít klasické přivolání, neboť pes je hluchý a téměř slepý)....Samozřejmě se mi občas stane, že to neohlídám a nějaký ten papírek pejsa zbufne, ale stává se to minimálně.
Takže čubině RR - bufeťačce bych dala stopovačku a pozorně koukala kolem sebe a když uvidím potencionální fuj, nechat fenu dojít k tomu, očekávat že do toho "ďobne" ale nenechat jí to udělat...ještě dříve cuknout vodítkem s příslušným povelem ( to záleží na to jaký zákazový povel člověk používá).

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:34 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

ještě dodám, že pokud má pes dobré přivolání, pak ho musí být pán schopný odvolat od jakéhokoli potencionálního fujtajblu....Vzhledem k tomu, co čtu výše, tak pejsa nejspíš nemá ani to přivolání dotažené, takže by to tu stopovačku stejně chtělo... Neber to Katerino jako rýpání,...já u psa zatím taky nemám 100%ní přivolání....jen Ti píšu to, co by ti nejspíš napsal někdo z výcvikářů či zkušených kynologů....(totéž říkali i mně....ovšem z jiných důvodů....můj pes zase rád zdrhá za srnkama...

Lara
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:40
- Nahlásit

Evik
Jo máš pravdu - pokud je na vodítku a pokud nejsi krátkozraká.
samozřejmě, že nenechám čubu kdeco žrát, když jsem u toho. Ale chodím s ní skoro výhradně na volno a v polích nebo v lese, ale i v parku vidím prd. A že zase bufatila, zjistím po přivolání podle smradu z huby. a to už je pozdě.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:51
- Nahlásit

Laro, a když jí máš na volno, máš perfektní přivolání.....Já vím, že je pitomý chodit na vycházku s dalekohledem, aby čuba něco nesežrala, ale pak mě napadá tedy už jenom toto : naučit čubinu, aby se od tebe nevzdalovala na větší vzdálenost, než dohlídneš....i to se dá

Lara
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 15:36
- Nahlásit

Evik
Máš opět pravdu. Musí se to pořád zkoušeta ve výchově nepolevovat. Už celý měsíc dala pokoj. Zatím si namlouvám, že je to výtečnou výchovou, ale pravda bude asi v tom, že jsou hovna zmrzlý.

Lara
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 15:44
- Nahlásit

Evik
Ještě jsem chtěla pokračovat: tlumočila jsem pouze zkušenosti své ostatních spřátelených pejskařů. Já mám čubu starou teprve 8 měsíců a lidovce začala žrát ve dvou měsících. Před tím jsem měla velšteriérku, a ta to žrala celý život. Kdybych jí zabila, tak než by chcípla, musela by poslední soustíčko nejdřív polknout!
a co se týče té vzdálenosti - nechodí ode mě dál než 10-15m ale za všechny keře opravdu nevidím. Věř, že mi to dost vadí...
Ale neodstřelím se kvůli tomu.

airin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 15:50
- Nahlásit

Katerina
Mám taky RR fenku 7měs.starou a s tím stejným problémem.Bohužel jsem si ještě nekoupila stopovačku, jak radí Evik(ale určitě si ji co nejdřív pořídím).Když jsme venku ,tak ji od sebe nepustím dál než max.15m.a fakt je potřeba mít oči na šťopkách.Když se mi zdá ,že začíná nějak moc ňufat ,tak ji odvolám a když neposlechne ,tak po ní hodím třeba klíče s povelem fuj! A pak už k tomu nejde.

nefer
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:05
- Nahlásit

ale za všechny keře opravdu nevidím.

a hlavně kolikrát není poznat, jestli jen čmuchá nebo opravdu něco našla, dokud to nevezme do pusy. a řvát na psa pokaždé, když sklopí čumák také není to nej.

já už se také smířila s tím, že svoji RR holku tohle neodnaučím, byť má přivolání dobré (konečně už i od hovna). jsou prostě situace, kdy si člověk nevšine a může hlídat sebelíp. stačí se otočit na vteřinku zády nebo vyjít když je šero, ten pes si prostě příležitost dřív nebo později najde.

samozřejmě tím neříkám, aby člověk povolil. zakázaná činnost to musí být stále, jinak neuděláte krok, aby pes nevzal něco do huby. ale někteří psi se to prostě spolehlivě neodnaučí.

krom toho je té fence z dotazu 6 let. tak mě napadá, jestli Katarina nehledá náhodou radu až teď, protože to dřív fena nedělala. to bych určitě nechala udělat rozbor krve na hladinu minerálů.

Lara
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:10
- Nahlásit

Všechno, co tady píšete má určitě velký význam pří výchově psa - šťěněte, puberťáka.... Ale všimly jste si holky, že Katerina má fenku už 6-ti letou?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A na to byla moje reakce SMIŘ SE S TÍM. Pokud šest let děláte co můžete a pes to furt žere, tak asi bych se s tím opravdu smířila a holt bych jí po příchodu z procházky pořádně vymyla hubu anebo chodila výlučně s náhubkem.

nefer
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 16:53
- Nahlásit

Pokud šest let děláte co můžete a pes to furt žere,
a proto jsem také psala, jestli to dělá opravdu šest let. já mám spíš z dotazu pocit, že začla být takové čuně až v poslední době a to může ukazovat i na nedostatek některých minerálů.
to by ale chtělo ještě objasnit.
,

Katerina
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:04
- Nahlásit

Dekuji Vam vsem za rady. Zacla se takhle divne chovat az tedka neni to moc dlouho rekla bych ze cca 2 mesice co s ni neni k vydrzeni.Na odvolani posloucha prerfektne s chovanim nemam vubec zadny problem je to poslusny a dalo by se rici vycviceny pes,ale co se tyce tech vykalu je to doslova dilo!!!Malo kdy se stalo ze jsem ji davala kosik spise jen do vlaku nebo kdyz jsme byli nekde ve meste ted bez nej nemuzem vyjit!!kazdopadne dik vsem snad se to zlepsi

Klara a Bara
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:15
- Nahlásit

A nema treba falesnou brezost? Moje fenka pozira hovinka v obdobi falesne brezosti (nejradsi ma lidske, ale nepohrdne ani konskymi). Jak se blizi "termin porodu" stava se vyhledavani hovinek jedinym cilem prochazek - tedy jejim cilem, mym samozrejme ji v tom zabranit. Kdyz nema falesnou brezost, projde kolem a ani si necuchne. Tak si rikam, jestli treba nema pocit, ze "stenatkum" chybi nejake vitaminy. Nevite treba nekdo, co by ji pomohlo?

Katerina
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:27
- Nahlásit

No tak falesnou brezost nemam to vim urcite ale kazdopadne dk zase sem o neco chytrejsi

Katerina
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 19:29
- Nahlásit

nemaNikoliv nemam

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 08:03
- Nahlásit

Kateřino, i když máš šestiletou čubinku, tak přesto to chce snažit se dál....I starý pes se dá převychovat, ale trvá to déle než u štěnda. My máme s přítelem už 3/4 roku velkého křížence z útulku, který zatím nemá přivolání nic moc (naštěstí ale není bufet...), nicméně...jeho poslední odhad věku je tak 6-7 let....chodí s haltinou, stopovačkou a takto nám to funguje i když už jde o staršího psa. Pes je rád, že je venku, takže víceméně má i chuť spolupracovat.....Jen tím chci prostě říct, že v žádném případě neplatí pořekadlo "starýho psa novejm kouskům nenaučíš." ;.-)

Jo a jestli by ti ta halti ohlávka taky nemohla v tom bufeťáctví fenky trochu pomoci.......mrkni na www.baron.cz do vodítek a brzdících ohlávek halti....

Katerina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:34
- Nahlásit

No nevim jestli by neco takoveho pomohlo je velice temperamenti pes potrebuje hlavne behat a radit.Voditko pouzivam malo potrebuje se vyradit tesi se na kazdou vychazku a hlavne na to ze se vylita bud sama nebo s ostatnima psama.Kdyz uz musi jit na voditku je s toho nestastna a s vychazky moc radost nema uz dost co ji ted davam kosik ktery taky nemam moc v lasce.Je to takovy dablik

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání