| Autor |
Zpráva |
viky
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:06
- Nahlásit
Vdycky jsem byla toho nazoru, ze pokud jdu ven se psy mobil zustava doma. Silene me dokaze vytocit, kdyz nekomu zacne na cvicaku pipat mobil ( prevazne se to tyka mladych holek ) a oni pak uz jen sedi a smseskuji jak vztekle a pes v kotci ceka a ceka...... Nehlede na to, ze uz jsme jeden hledali, kdyz ho divcina pri cviceni vytratila z kapsy. Proste kdyz jsem se psem, tak jsem se psem tak prace, znami, kamosi museji pockat, takze zadnej telefon. To jsem si tedy myslela do vcerejska.
Vecer jsme byli s Vikouskem jako vzdycky venku, probehnout, trosku zacvicit a tak. No a jak si to tak trajdame po namrzle ceste a delame u toho hovadinky, tak me pekne ujela nozka, flakla jsem sebou jak siroka, tak dlouha na zem, proste lidove receno hodila jsem poradnou drzku. Narazila jsem si zapesti, prdel a trosku zvrtla kotnik. Domu jsme to meli cca 2 km.
Vikous z toho mel samozrejme radost, skakal na me, snazil se me skalpovat - vsak to znate. Domu jsem se belhala neuveritelne dlouho a poprve jsem zalitovala, ze nemam mobil s sebou, abych mohla zavolat domu, at pro nas prijedou.
Tak nevim, asi ho zacnu nosit - jen tak pro jistotu.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:09
- Nahlásit
viky
rozhodne vencim s mobilem. takhle jsem uz volal na mestskou policii, kdyz jsme nasli toulavyho psa a vubec ma clovek aspon trochu jistotu, ze kdyz se cokoliv stane, tak se nekam dovola ...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:10
- Nahlásit
viky
to já mobil nosím, právě z těchto důvodů
když někdy zapomenu, říkám si, jestli by mě někdo uprostřed těch lesů našel, naše pesina, by se jako pes záchranář nejspíš neosvědčila
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:10
- Nahlásit
viky
myslím, že záleží na tobě... Já osobně ho při venčení nosím, pro všechny případy, nikdy nevíš, co se může stát...
Na cvičáku si ho můžeš dát na potichu nebo nereagovat, ale když bych šla sama se psem, tak si ho rozhodně beru...
|
kery
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:13
- Nahlásit
viky
byla jsem stejného názoru jako Ty, že mobil na procházku nepotřebuji a na vandry ho už vůbec nechci. Ale došlo mi jako Tobě, že ho můžu potřebovat v krizových situacích, takže ho mám permanentně u sebe, na vandrech ho jen vypínám. Vždy jsem uvažovala, že by se něco mohlo stát psovi (autoúraz, pád, apod), na sebe jsem nějak zapomínala. Naštěstí pro nás jsme ho akutně zatím nepoužili.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:16
- Nahlásit
Já taky venčím s mobilem. Mám takovou utkvělou představu, že kdyby nás napadl cizí pes a mojí čubině by něco udělal, tak můžu volat veta atd. Stát se může cokoliv a ten mobil je aspoň maličká jistota, že pomoc přijde dřív...
Na cvičák mobil vozím, ale mám ho v autě. Na plac ho neberu!
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:19
- Nahlásit
Mobil nosím vždycky u sebe , může se něco přihodit nejen mně ,ale i psovi a pak je určitě dobré ten mobil mít. Před 2 lety jsem na vycházce se svým psem narazila na paní sedící ve sněhu a kolem ní pobíhal NO. Paní měla zlomenou nohu a mobil doma - a nikde nikdo . Zavolala jsem jí sanitku, ona si zavolala svému synovi ,kam má přijet pro psa ( vzala jsem ho domů ) a byla moc ráda, že já mobila měla. Není problém na cvičáku dát si mobil do tichého režimu
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:20
- Nahlásit
No já jsem nemocná a mobil musím nosit u sebe povinně pořád.Jednou jsem vzala pesy a šla ven. Vrátila jsem se za tři hodiny a manžel mě málem vyliskal.Mobil jsem zapomněla doma a někdo mi volal.Manžel byl tři hodiny na nervy.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:26
- Nahlásit
Taky jsem pro chodit s mobilem, člověk nikdy neví co se může stát a ten mobil může zachránit život a nebo prostě jen pomoci v nepříjemný situaci. Já hlavně chodim na prochajdy na místa kde nikdo neni, takže s mobilem se cítim bezpečnějc.
Na cvičáku ho můžeš mít vypnutý nebo v autě nebo na tichý režim to už je jedno, ale na ty prochajdy bych ho brala sebou.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:41
- Nahlásit
Já taky venčím zásadně s mobilem, je fakt, že po ránu se v lese někdy necítím přiliš bezpečně, tak mám aspoň nějakou možnost si pomoct (myslím si, že pejsa by nějakýho násilníka moc nezastrašil - i když kdo ví, co se v něm skrývá). A teďka, když je ten led všude, je to fakt lepší pro všechny případy.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:43
- Nahlásit
mobil s sebou obvykla beru, ale uz jsem taky byla rada, ze jsem ho zapomnela - to kdyz jsem lovila v zime psa z vody a zapadla tam az po krk taky... :P
Co se vandru tyka, tak mobil beru (kvuli prusvihum), ale mam vyplej. Stejne vetsinou jezdim nekam, kde neni signal...
Ale na dogtreky je to skoro povinnost, i mit ho zaplej - protoze kdyz obcas nekdo ukradne kontrolu, nebo tak, nebo by se neco stalo, je nutny mit spojeni...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:52
- Nahlásit
beru určitě, od té doby co jsem si se psicí zvrtla kotník a belhala se domů asi 3 hodiny a ještě jsem si to pěkně pochroumala...
taky se mi osvědčil - venčili jsme a kamošce přímo pár metrů před náma rozbili okýnko u auta a ukradli rádio, doběhli jsme tam, ona si zapamatovala SPZ auta, kterým odjížděli a já volala policajty...
prostě se hodí, beru ho sebou vždy, na cvičáku mi odpočívá ale v batohu...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
Já mobil beru jak kdy... Občas zapomenu, ale většinou ho mám u sebe, ale na cvičáku na něj nereaguju, však oni ti lidi můžou tu hodku a půl než pujdu domů počkat
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:07
- Nahlásit
Mobil beru, protože kdyby si můj pes zlomil nohu nebo něco podobného, sama ho nikam nedotáhnu, je moc velkej. To samé u mě.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:17
- Nahlásit
No ja po vcerejsku zacnu taky, ale asi vyplej, bo me furt otravuje nekdo z prace......
Kamosovi to zacalo jednou zvonit na stope a mel po ni, takze cvicak asi vynecham, jen kdyz pujdem sami.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:46
- Nahlásit
Já tedy taky chodím s mobilem, na cvičáku ho nechávám mimo plac,nebo stlumenej a nic neberu)ale na vychajdy ho mám, už jak tu psali mnozí,může se cokoliv stát.Díky mobilu jsem hned mohla vrátit nalezenou fenku. Volala policii na volně pobíhajícího agresivního NO a doufám,že ho zase dlouho nepoužiju,ale jistotu "záchrany" mám.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:09
- Nahlásit
já taky venčím s mobilem v kapse....už jednou se nám to hodilo, kdy jsem si na prochajdě zvrkla nohu a přítel přijel autem, byť jsme to měli domů poměrně blízko, ale já nemohla dost dobře jít s dvěma pejsama na vodítku a skákat přitom po jedné noze.... V tu chvíli jsem byla ráda, že ten mobil mám....
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:12
- Nahlásit
od tý doby co jsme seděla na zemi se zlomenou nohou a lezla po cestě po čtyřech venčím zásadně s mobilem ,je to lepší i kdyby se něco stalo třeba psům a nebo i doma abych se mohla vrátit ,ale to že někdo celou cestu cvaká smsky a psa si ani nevšimne tak to se mi taky nezamlouvá
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 17:21
- Nahlásit
Ja s mobilom odkedy mi Hugo prehltol cudziu lopticku, ktoru kdesi nasiel. Napinanie na zvracanie, nemoznost ho pohnut z miesta, to cloveka vydesi k smrti, ci ak tam psa necha, ho najde ziveho... (Mimochodom vyvratenie sa podarilo cca po 10 minutach...) Ale este sa mi obcas stane, ze idem bez mobilu, lebo ja ho nenavidim
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 17:24
- Nahlásit
já jsem byla vděčná, že mám mobil, když si zase zvrkla nohu moje čubina, lehla a odmítala vstát. bylo zrovna letní parno a já měla co dělat ji vůbec dostat do stínu. domů jsem to měla sice 15min, ale neste si takovou dobu 30kg (když máte sami 45).
a krom toho, že mám mobil vždycky u sebe, v něm mám uleženo i několik důležitých čísel - jako je útulek (už se taktéž hodilo) a veterinární pohotovost (naštěstí zatím nebyla potřeba).
a na cvičáku vypínám zvuk
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 19:08
- Nahlásit
Ja venčím s mobilkem, mamka by jinak šílela, neví kde jsem, kudy chodím, mou obvyklou zábavou jsou dlouhé toulky, zrovna včera, 2 hodky sme byli venku, v lese, byla jakáž takáž velká mlha, no, docela strašidelno Sama jsem si s ním jistější, kdo ví co se muže stat
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 19:09
- Nahlásit
A stejně mi nikdy nikdo nepíše, nikdy mi nezvoní, tak co
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:12
- Nahlásit
Jedině s mobilem.Co kdo ví co se může stát?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:59
- Nahlásit
Taky (většinou) venčím s mobilem jednak proto,že by se mohlo něco stát pesanovi-váží víc než já takže bych ho fakt z lesa domů nedonesla a kdyby se stalo něco mě, například kdyby mi zase někdy omotal nohy šňůrou a praštil se mnou o zem a zlomil mi třeba nohu,tak mě pes asi taky nikam nedopraví ...Ale beru ho i na cvičák (tam ho buď vypnu úplně nebo alespoň vyzvánění). Taky už se nám s kámoškou jednou stalo že jsme šly ze cvičáku a potkaly jsme u řeky pána s NO.NO byl starý,najednou si lehl a nemohl se zvednout a bylo třeba zavolat veterináře.Takže bez mobilu ani ránu !
|