Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro moll
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2005 18:08
- Nahlásit

Už mi to docevaklo, spletla jsem si tvůj nick s Molly. Omlouvám se za to. Já bych chtěla s psicí dogtraking zkusit, ale mám obavy, že to nezvládnu My jsme ze žabovřesk a s pejsinou chodíme na kravák, ale do těch černých polí bychom kdyžtak mohly dojet (psice by se vrátila do rodného "kraje" ). Co máš vlastně za plemeno? A co je za plemeno ta fenečka? Jsem horzně zvědavá, tak promin, jestli tě to ňák extra obtěžuje, já se hold občas neovládnu.
Jinak moje pejsina je ve vztahu k jiným psům zvláštní. Není agresivní, to ne, jen pokud ji nějakej pes hodně otravuje, tak mu dá najevo "dej mi pokoj, nemám zájem". Ale mě tohleto na ní mrzí. Jednou jsme šly na výběh na kravák, slyšela jsem ji kňučet, protože tam vlítla dřív než já jsem byla na dohled a když jsem tam doběhla, tak jsem viděla elderteriera, se kterým si pár měsíců před tím v pohodě hrála, jak ji očichává a vona z toho měla pomalu histerickej záchvat.... Chtěla bych aby ji tohleto přešlo, protože mám pocit, že to, že je celkem malá a drobná jí ještě nedává právo být histerická. Ale u ní fakt záleži na psovi, hlavně většinu kámošu, se kterýma si hraje tvoří psi přibližně výškově k ní, takže bych chtěla mezi psy, kterých se nebude bát přiřadit i pejsany torchu větší. Kdyžtak se sem ozvi, docela hodně by mi to pomohlo. Protože tohle chování mě na ní docela mrzí, i když jinak je v pohodě.

moll
# Zasláno: 24 Úno 2005 10:58
- Nahlásit

Ahoj, tak se ozývám. Dogtrek stezkou vlka je pro výkonnostní trekaře (80km v jeseníkách za necelých 11h) i pro obyčejné lidi - hlavní organizátor to tak CHCE. Nic se neděje, když člověk ujde jen část prvního dne, a druhý třeba už vůbec nevyrazí nebo jde jen kousek. Cílové dárky dostanou všichni, samozřejmě ti nejlepší dostanou nejvíc. Ale hlavně je tam dobrá parta, kde se všichni baví se všema a ti výkonnější nejsou nafrnění. Takže obavy z nezvládnutí v tomto případě nejsou na místě - vždy je pohoda. A po cestě jsou záchranná ,ísta, kde sse dá zkrátit cesta a zachránit se vlastní silou a taky je vždy jasné, odkud může být člověk i pes zachráněn autem.
Mám psiska 2x cca 50 kg, starší je pohodář, vyrovnaný, ale občas nemá náladu - což po psím způsobu dá vědět dopředu. Má jen jednu chybu - naposto z neznámých důvodů nesnáší BÍLÉ labradory. Tmaví mu nevadí. A občas do výběru zahrne i méně chlupaté retrívry. To pak končí legrace a odcházíme. A druhý je lehce nervní, ale taky se sním dá jít mezi lidi a psy. Vzhledem ke své velikosti chodí mezi lidi na vodítku a s košíkem - okolí se jich tak potom méně bojí. Fenka je kříženec velkého černého knírače a lajky - vypadá jako knírač, ale rozum má lajčí - nezávislé podnikavé stvoření. Je druhá ve smečce, ale perfektně udržuje pořádek - jak ji slyšíme nadávat ostatním psům (i šéfovi smečky), tak víme, že dělají nějakou neplechu. Jsme prostě dobrá parta - někteří známí říkají, že "vzácná". Třeba se někde potkáme. Ahoj moll

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2005 11:08
- Nahlásit

pro výkonnostní trekaře (80km v jeseníkách za necelých 11h) i pro obyčejné lidi - hlavní organizátor to tak CHCE
Jsem ráda, že to tak organizátor CHCE. Protože jinak by to pro normální smrtelníky nebylo a krásný "závod" by pro mnohé ztratil kouzlo. I já bych se začas ráda zúčastnila. (Také proto, že zrovna Jeseníky patří mezi mé srdeční záležitosti).
Ale až budu mít kníra .
Moc mě to láká, tak se budu těšit, až se někdy někde všichni setkáme

moll
Popis Tvých psů mě pobavil , vypadá to na velký osobnosti, tak posílám podrbání

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2005 11:54
- Nahlásit

moll
No, tak moje pejsule bílýho labradora nepřipomíná ani náhodou, jen mám pocit, že orpoti tvým pejsanum i te fence je hroznej prcek váží asi 10kg, někdy i mín, podle toho jak moc baští
No já nevim, asi začnu s psicí trénovat a uvidime, jak to zvládnem... Na takovou štreku si naráz netroufnu a něco vzdávat zas není nic pro mě Když už někam jdu tak to dojdu...
Kdyžtak kdybychom se někdy domluvily na nějakou prochajdu nebo litačku pro pejsany, byla bych docela ráda.

moll
# Zasláno: 25 Úno 2005 11:03
- Nahlásit

Ahoj, naše psiska jsou teda osobnosti opravdu VELIKÝ - jeden vedle druhýho až pátýho. za podrbání děkuju, předám dál. Starší pes se běžně kamarádí s fenkama kámošky, která k nám občas jezdí z Prahy. Její holky mají kolem 12 kg. Ale je fakt, že on na ně při procházce spíš gentlemansky dohlíží, než aby se s nima honil. A ony ho klidně ořvou, když se jim něco nelíbí. Ale na naše psí hřiště občas chodí dospělá, ale vzrůstem malá fenka staforda - je to mrštná hrouda svalů. A to je pak lítačka! Až starý pán fučí jak parní stroj. Na setkání se můžeme domluvit - co třeba mail?
Stezka vlka letos není v jeseníkám, ale v broumovských skalách - 1. až 4. 9.

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 11:20
- Nahlásit

No, moje pejsule lítá podle nálady (po kom ona tu náladovost asi má ). Mail je k.ate@centrum.cz Tak kdyžtak napiš nebo jestli máš ICQ, tak ti klidně dám i to...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 15:22
- Nahlásit

Odkud jste - Sev. Morava je dost široky kraj medem, strdím a nezaměstnaností oplývající..
Také bych se přidala..

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 15:33
- Nahlásit

Terri
My jsme z Brna...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 16:08
- Nahlásit

Eimy
No jo vlastně, už mi to došlo, viz. první příspěvek.
Tak to jo, pozdravujte Brno, tam jsem strávila dětství s NO . Mám tam rodinu (mimochodem i v Černých polích ).
Já jsem z mezi Ostravou a Opavou. Takže asi jedině na dogtrekkingu v Jeseníkách
(Dneska jsem na to myslela, když jsem byla na běžkách a po pár km jsem byla docela mrtvá, a pes taky )

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 16:33
- Nahlásit

Terri
No, já jsem měla manii, že koupim běžky a budem s psicí chodit, ale mamka a hlavně přítel si ze mě dělali takovou srandu, že mi to trochu toho nadšení ubralo...

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 16:35
- Nahlásit

Terri
Jinak když budeš mít cestu do brna, zkus se ozvat. Já rodinu v Černých polích nemám, jsem ze žabovřesk, ale psice tam rodinu má...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 16:39
- Nahlásit

Eimy
Určitě si běžky kup - je to paráda a stojí to za to (i když bych občas byla raději, kdyby mě pes táhnul ). Takže se nenech odradit .
budeš mít cestu do brna, zkus se ozvat
Ok - díky , jinak domovskou stanici mám v Židenicích, v Polích bydlí další půle rodinky. Žabovřesky - to si teď honem neumím přesně uvědomit, kde to je..

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 17:10
- Nahlásit

Terri
No běžky závisi na sponzoringu zbytku rodiny a voni nevěří tomu, že by mi to vydrželo To ostatně se psem nevěřili taky...
Žabovřesky... hmm.. sousedí to s centrem, královým polem, komínem a masarykovou (jiráskovou) čtvrtí.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 10:30 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Eimy
Rodiče - tak to je blbý, já to měla obdobný, rodiče mi po dlouhém přemlouvání koupili běžky, ale bez vázání a bot a pak se divili a nadávali mi, že na nich nejezdím! Nakonec je prodali s tím, že něco chcu a pak to nedělám.
Nakonec jsem si je koupila sama (až v práci) - což chápu, že je pro studenta dost na hraně

Žabovřesky - tak jo, tak to už vím kde by to mohlo být (skoro všude)

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 11:00
- Nahlásit

Terri
Já jsem běžky měla, ale když jsem chodila tak do druhé třídy, což teď už je trošinku malý I když teď to vypadá nadějně, ale zase začíná slízat sníh... Achjo, to jsou problémy, tak zase asi až příští rok. Sice jsem chtěla s psicí zkusit canicros (snad to pišu dobře), jenže to by mě asi poslalo moje koleno někam... Hold zustanem zatím jen u agility nebo spíš pořádně začnem
Já fakt jinak nevím, jak ti ty Žabovřesky vysvětlit, hlavně nevím, do kdys bydlela v Brně. Teď sem jezdí tramvaje 11 (ta myslim jezdí z černých polí) a 3... Už to tak nějakej ten pátek je...

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2005 13:45
- Nahlásit

Eimy
Běžky - nám se tu schyluje k velkým mrazům , sníh ale zatím drží. Včera jsem zase vyrazila s pesem a docela přemýšlím, že bych mu pořídila postroj (když už chcem zkusit dogtrekking), nemáš představu, když má 18kg, zda by mě moh táhnout (abych mu neublížila)? Nemyslím plnou vahou, ale takové to, kdy je pes k tobě připojen a ty jedeš..
Caniscross - mě se tam líbí, že je podstatně kratší, než trekking , ale zase to chce hodně trénovat - a to já radši chodím . Na kolena to zátěž je, pokud máš problém, raději to nepokoušej . Agility je super - taky to v létě zkusím
Brno - jezdila jsem na každé prázdniny. Šalina 13 a 8,10 (aktuálně). Zbytek nevím, vždycky jsem sedla na to, co mi babička řekla - a dojela do ZOO, na přehradu, do Mariánského údolí a tak. Ještě vím, kde je výstaviště a Pajďák

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2005 20:48
- Nahlásit

Terri
No, já po dnešku přemýšlim, že bych to zkusila ňák s těma běžkama ukecat, ale mám strach, že jakmile je koupim, tak bude po sněhu, stejně jako sem si koupila zimní boty a dva měsíce samozřejmě nebyl sníh
S tím taháním nevím, vím, že když jsem se po x letech postavila na kolečkový brusle, tak mě psice táhla (já ale nechtěla ) a to váží necelejch 10 kilo a já svou váhu radši moc komentovat nebudu . Ale myslím, že takový to popotahování by snad ublížit nemělo... Ale fakt netušim...
Canicross chce zkusit přitel s psicí, ale to zas nevim jestli ona na to není extrémně malá , já taky radši chodim, protože když moc běhám, tak pak nemužu skoro chodit, ale to je na jinou diskuzi, takže pro nás je taky spíš treking, i když ideální úplně taky ne U agility je fajn, že se nemusí běhat až tak moc.
K Brnu. Jestlis jela na přehradu, tak pokuds tam nejela 1, taks asi 11 nebo 3 jet musela, ale fakt nevim, jak to tady bylo dřív. Nejblíž ke mně je ta 13. Pokud ti něco říká Šelepka, tak tam

pollies
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 16:05
- Nahlásit

Eimy
Ty jsi ze žabin? prosím tě, kolik je poplatek za psa v RD? Prý 1200,- nechce se mi tomu věřit, v brno-střed je to polovina...

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 19:02
- Nahlásit

Tý brďo, to je staré téééma, můj knírek měl tehdá 18 kg ... teď máme lehce přes 40... Ale na dogtrek jsme si stále netroufli

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 21:35 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

pollies
Jsem ze žabin a tuším, že se tady nevzahujou slevy na rodinný domky, takže se tu platí 1200, ať bydlíš, kde chceš...

Jinak uředně patříme do žabin, fyzicky máme z každé strany baráku jinou MČ (střed, kr. pole. a my jsme v těch žabinách )

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 21:39
- Nahlásit

Eimy
Dotaz, Brňáku, znáš Mariánské údolí v Líšni? Ty rybníky? Si nemůžu ani za nic vzpomenout, jak se tomu říkalo... Nikdy jsme neříkali, jedu do Mariánského údolí..mělo to nějakou přezdívku. Nevíš..?

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 22:10
- Nahlásit

Terri
co já vim, tak tomu hodně lidí říká "mariánky", ale jinak mě nic jinýho nenapadá... Můžu se ještě zeptat známejch líšeňáků

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 22:12
- Nahlásit

Eimy
zeptej se prosímtě, jsme o tom debatovali s rodinou, a všichni měli okno

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 22:20
- Nahlásit

Terri
prej maximalně ještě mariánský, jinak si ani spolužačka z líšně nemuže na nic vzpomnout takže to vypadá, že jste ani okno neměli nebo už se mu ani jinak neřiká

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 22:23
- Nahlásit

Eimy
možná nějaký starší název... zkusím se zeptat na venčení brno, ale tam mi to brzo zanikne v příspěvcích

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání